Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >

 

Jaunradīšana

"Ja kas ir Kristū, tas ir jauns radījums; kas bijis, ir pagājis, redzi, viss ir tapis jauns." (2Kor 5,17) Atklāsmes grāmatā lasām vārdus, kurus saka Dievs: "Redzi, visu Es daru jaunu." (Atkl.21,5) Runa ir par jaunām debesīm un jaunu zemi, kad mums pazīstamās debesis un zeme vairs nepastāvēs. Tas ir pārsteidzoši, kad daudziem šķiet, ka tagad ir visu lietu noslēgums, tieši tad Dievs dāvina pilnīgi jaunu sākumu. Piedzīvot jauno, ko Dievs rada, ir satraucoši, bet reizē arī neizsakāmi skaisti. Te noteikti ir kāda līdzība ar bērna dzimšanu. Vecākiem tas ir satraucošs, bet reizē neizsakāmi skaists laiks. Jaunradīšana. Vai tas ir notikums, kurš notiks tikai reiz kādā tālā nākotnē?
» Lasīt vairāk

No krusta – augšup!


Apustulis Jānis dzirdēja To, kas sēd goda krēslā, sakām: "Redzi, visu Es daru jaunu!" (Atkl 21,5) Ar ko sākas jaundarīšana mūsos? Ne ar ko citu kā ar mūsu "es" salaušanu pie Kristus krusta. Kad Dieva Gars lūgšanā uzrāda mūsu patieso sirds saturu, kļūst baisi. Kļūst baisi, ieraugot ļaunumu, dusmas, skaudību, aizvainotību, bailību, lepnību, mantkārību un citus čūskveidīgus radījumus, kas valdījuši tavā dvēselē. Tad tu satriekts aptver, ka tev nav nekādu citu tiesību kā vien tiesības nonākt ellē un ka tava vienīgā iespēja dzīvot ir ļaut savu "es" piesist krustā, jo tas iznīcina tevi pašu un citus, vēl briesmīgāk –"tu Dieva Dēlu esi minis kājām" (Ebr 10,29), kas tevi, ļaunu, mīlējis un mīl līdz nāvei. Kādi pretstati – tavs zemiskums un Kristus augstsirdība. Jēzus, bez vainas un ļaunuma, mūsu dēļ atteicās no mājām, īpašuma, tiesībām, ļaudams, lai cilvēki bradā Viņu kājām, izgāž savas dusmas un apvainojumus, neaizstāvot Sevi, neatbildot ar to pašu un neatriebjoties. Jēzus lēnprātīgi dodas uz Golgātu un kļūst par mūsu grēkāzi. Pravietisks psalms par Kristu vēsta: "Es esmu tārps un ne cilvēks." (22,7) Tārps ļauj ar sevi darīt, kas vien uzbrucējam ienāk prātā, – tā ir patiesa salauztība, un tā notiek ik brīdi, kad esam atvērti Dieva aizrādījumiem par grēku. Katrs pazemojums ir Dieva līdzeklis mūsu "es" laušanai.

» Lasīt vairāk

Tiekas draudzes bruņinieki


Vīrieša ikdiena mūsdienu sabiedrībā ir pilna dažādu izaicinājumu un kārdinājumu. Vai tā būtu izaicinoši ģērbta meitene, kas paiet garām uz ielas, vai gigantiska reklāmas siena, kas demonstrē sievietes daiļumus – mūsu skatiens no tā nevar pilnībā izvairīties. "Taču mēs varam tam doties cauri kā bruņinieki, kurus pasargā viņu bruņas," tā mūsu draudzes vīriem 17. februārī seminārā ieteica rīkoties sens mūsu draudzes draugs, Šveices kristīgo studentu brālības evaņģēlists Hansjorgs Baldingers. "Mums ir jāseko līdzi tam, lai mūsu bruņas vienmēr ir labā tehniskā kārtībā. Un vieta, kur mēs drīkstam mūsu bruņas novilkt, ir mūsu laulības dzīve."

» Lasīt vairāk

Par semināru vadītājiem Rāmavā


Seminārs bija patiešām labs.

Neliels atskats uz to: pirmo lekciju sniedza Stefans no Vācijas. Lekcijas pamatdoma – cilvēkam, kas grib vadīt jauniešu darbu, ir jāsāk ar sevi. Kāpēc mēs dzīvojam? – Lai slavētu Dievu? Lai būtu sadraudzībā ar citiem kristiešiem? Lai lasītu Bībeli? Lai lūgtu? Lai mācītos par Dievu? Debesīs to visu varēs darīt vēl labāk. Bet Debesīs nebūs iespējamas divas lietas – evaņģelizācija un kalpošana (kas vērsta uz cilvēkiem). Tāpēc arī īpaši tika apskatīts, kas tām nepieciešams.

» Lasīt vairāk

Jauns radījums. Ar jaunu Garu


Jēzum no kapa iznākot, sākas jauns rīts – piedošanas un cerību rīts. "Es visu daru jaunu!" – pasauli, cilvēkus, attiecības ar Dievu. Tuvojoties Lieldienu laikam, kopā ar Zani Prēdeli aicinām arī tevi piedalīties sarunā par jaunu radījumu Kristū. Jo Viņš patiesi ir augšāmcēlies! Zani uzklausīja Valda Zvaigzne

» Lasīt vairāk

Maini jauniešus radikāli!


Tas ir jauns semināru cikls jauniešu darba kalpotājiem un mācītājiem Rāmavas Depkina muižā, kas palīdzēs sākt, vadīt, pilnveidot spēcīgu jauniešu darbu katrā draudzē. Semināru cikls ietver šādas tēmas:

1. Jauniešu darba dibināšana un veidošana vietās, kur tā nav. Evaņģelizācija un misija. Ko un kā darīt? (15.02.08.–17.02.08.)

2. Praktiskās slavēšanas iespējas un riski jauniešu darbā. (11.04.08.–13.04.08.)

» Lasīt vairāk

Tuvība ģimenē


Dievs savā radīšanas plānā īpašu vietu ir ierādījis ģimenei, kurā vīrietis un sieviete mīlestībā pilnībā dāvā sevi viens otram, kļūstot par vienu miesu. Laulāto savstarpējā mīlestība ir atspulgs paša Dieva mīlestībai uz cilvēku, tāpēc arī ģimene ir dēvējama kā svēta vienība. Tieši ģimenei Dievs ir uzticējis rūpēties par bērnu radīšanu un audzināšanu, un, lai vairāk iedziļinātos šajā aspektā, ģimeņu vakara tēma bija "Tuvība ģimenē". Šī vakara viesi bija Mārīte un Gints Jēkabsoni, kas darbojas kustībā "Par dzīvību" un katoļu draudzē vada nodarbības "Laulāto tikšanās".

» Lasīt vairāk

Mazās intervijas: Kā Dievs tevi dara jaunu?
» Lasīt vairāk

Informācija

» Lasīt vairāk
 
Jezusdraudze.lv