Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >

 

Tiekas draudzes bruņinieki


Vīrieša ikdiena mūsdienu sabiedrībā ir pilna dažādu izaicinājumu un kārdinājumu. Vai tā būtu izaicinoši ģērbta meitene, kas paiet garām uz ielas, vai gigantiska reklāmas siena, kas demonstrē sievietes daiļumus – mūsu skatiens no tā nevar pilnībā izvairīties. "Taču mēs varam tam doties cauri kā bruņinieki, kurus pasargā viņu bruņas," tā mūsu draudzes vīriem 17. februārī seminārā ieteica rīkoties sens mūsu draudzes draugs, Šveices kristīgo studentu brālības evaņģēlists Hansjorgs Baldingers. "Mums ir jāseko līdzi tam, lai mūsu bruņas vienmēr ir labā tehniskā kārtībā. Un vieta, kur mēs drīkstam mūsu bruņas novilkt, ir mūsu laulības dzīve."
Baldingera kungs draudzes vīriem atgādināja Bībelē lasāmās prasības ģimenes dzīvei – sievām jābūt paklausīgām saviem vīriem kā Tam Kungam; bet vīriem ir jāmīl sievas tā, kā Kristus mīlējis savu draudzi, nododams Sevi tās labā. (Ef 5,21–33) Tās ir radikālas prasības, un, ja arī mums ikdienā tās izdodas īstenot tikai daļēji, mums ir jādara viss iespējamais, lai pieaugtu.

Katrā laulībā, arī kristiešu ģimenēs, mēdz būt konflikti un krīzes, pie kā parasti noved vīra un sievas atšķirīgās biogrāfijas. Laulības mērķis nav dzīvot bez konfliktiem, bet gan mīlestībā tikt tiem pāri, draudzes vīriem ieteica Hansjorgs, daloties savā atziņām bagātajā ģimenes dzīves pieredzē.

Ivars Kupcis

Foto Jānis Miķelsons

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv