Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >

 

Maini jauniešus radikāli!


Tas ir jauns semināru cikls jauniešu darba kalpotājiem un mācītājiem Rāmavas Depkina muižā, kas palīdzēs sākt, vadīt, pilnveidot spēcīgu jauniešu darbu katrā draudzē. Semināru cikls ietver šādas tēmas:

1. Jauniešu darba dibināšana un veidošana vietās, kur tā nav. Evaņģelizācija un misija. Ko un kā darīt? (15.02.08.–17.02.08.)

2. Praktiskās slavēšanas iespējas un riski jauniešu darbā. (11.04.08.–13.04.08.)
3. Darbs ir iesākts, taču kā to vadīt, strukturēt, lai tas arī būtu mērķtiecīgs. Kādas idejas varam izmantot, kādi modeļi pastāv? (16.05.08.–18.05.08.)

4. Sadraudzība (laivu brauciens). Izbraukumu un nometņu rīkošana un organizēšana. (4.07.08.–6.07.08)

Pirmais seminārs jau aizvadīts. To vadīja lektori no Vācijas baznīcas, kuru kalpošana ir jaunu draudžu dibināšana un jauniešu darba veidošana lielpilsētās.

Semināru organizē Ev. lut. Rīgas Jēzus draudzes Kristīgais misijas centrs Rāmavas Depkina muižā. Pieteikšanās, rakstot uz info@ramavasmuiza.lv vai pa tālruni 26133833.

Par šādu semināru cikla veidošanu pamudināja domāt vajadzība, kuru redzējām visā Latvijas Ev. lut. baznīcā, – mums nav jauniešu darba un ir vājas svētdienasskolas. Taču Luters jau savā laikā ir sacījis, ka rūpes un darbs ar bērniem un jauniešiem ir viens no svarīgākajiem baznīcas pienākumiem, jo bērni un jaunieši ir rītdienas baznīca. Daudzviet luterāņu baznīcas, šķiet, dzīvo pēc moto "Jēzus nāks drīz!" un baznīcai nebūs vairs ilgi jāpastāv. Daudzi mūsu draudzes jaunieši jau aktīvi piedalās misijas darbā ar LEAF grupu, ko vada Rolands Kalniņš, un veido jaunas svētdienasskolas mūsu luterāņu baznīcās. Tas ir svarīgs darbs. Tam ir labi augļi, un tādam ir jānotiek arī jauniešu nozarē. Tieši tādēļ vēlējāmies veidot semināru, kur lektori neiedziļinātos teoloģiskās tēmās un diskusijās, bet gan spētu motivēt un iedrošināt jauniešus un pieaugušos veidot jauniešu darbu savā draudzē, kā arī jau esošiem jauniešu vadītājiem dot labu impulsu sava darba paplašināšanai un pilnveidošanai.

Vispirms vēlamies uzrunāt to draudžu ļaudis, kur vēl nav jauniešu darba. Ir grūti ar informāciju vien aizsniegt šos cilvēkus. Tomēr līdz ar mūsu jauniešu vadītājiem pirmajā semināra nedēļas nogalē piedalījās vadītāji no citām draudzēm, kā arī vadītāji no draudzēm, kur tikai nesen ir izveidota jauniešu grupa. Visvairāk priecājāmies par tiem ļaudīm, kas bija ieradušies no draudzēm, kur jauniešu darba vēl nav. Ceram, ka nākamajās reizēs mums pievienosies arī kādi mācītāji, kas vēlētos savā draudzē veidot baznīcu rītdienai.

Ģirts Prāmnieks

Foto Anna Prāmniece
Fotoparaksts:
Sadraudzības spēle.

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv