Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Lejupielādēt elektronisko "Jēzus draudzes dzīves" janvāra izdevumu >>>


Atbild mācītājs
 Atbild mācītājs
Cilvēkiem nereti ir vēlme zināt, kas viņu sagaida nākotnē. Tāpēc daudzi žurnāli piedāvā horoskopus jaunajam gadam. Bet ko par horoskopiem un to lasīšanu māca Bībele?

Tas ir jautājums par mūsu ticību, proti, kam es uzticos – Kristum, kurš saka, ka Viņam ir dota visa vara debesīs un virs zemes, vai kāda cilvēka izveidotam horoskopam, par ko Bībele saka, ka šādas lietas pavisam noteikti ir negantība Dieva acīs?

Ir Rakstu vietas, kas par to runā. Piemēram: „Kas griezīsies pie zīlniekiem un pareģiem, lai ar tiem kopā ielaistos netiklībā, to Es uzlūkošu ar dusmīgu vaigu un viņu izdeldēšu no viņa tautas vidus.” (3Moz 20:6) Pravieša Jesajas grāmatā Dievs ļoti skaidri norāda uz to, ka tulkot likteni vai dot norādījumus, kā rīkoties, vadoties no zvaigznēm, to stāvokļa, ir līdzīgi buršanai, vārdošanai, zīlēšanai, un tas nozīmē – arī jebkurai citai okultai praksei. „Lai nu nāk tagad un tev palīdz tie debesu mērotāji un zvaigžņu novērotāji, kas pēc atsevišķiem jaunajiem mēnešiem aplēš to, kas nāks pār tevi! Tiešām, tie ir kā salmi, ko uguns aprij; tie nevarēs pat savu paša dzīvību glābt no liesmu varas.” (Jes 47:13- 14)


Dievs visām šīm tumsas pilnajām nodarbēm saka ļoti skaidru „nē”. Uzticēties tam, par ko Dievs tik noteikti saka, ka tas nāk no tumsas pasaules, nozīmē iet pa velnišķas tumsas pilniem ceļiem, kas noved dziļās saistībās, no kurām iegūt brīvību ir ļoti grūti.

Cilvēks, kurš pieder Kristum, zina, ka viņš pats, viss viņa dzīves laiks un notikumi ir drošās un uzticamās rokās – visspēcīgā un varenā Dieva rokās. Ja kāds izdara izvēli meklēt atbildes horoskopos vai kādās citās okultās praksēs, viņš, pašam līdz galam neapjaušot, ar to pavēsta, ka Dievam neuzticas. Varenā, svētā Dieva vietā ienāk dēmoniski elku dievi, kas cilvēkam nolaupa sirds skaidrību un mieru.

Lai Tas Kungs mūs svētī un sargā, ka nekad nenonākam tumsas pasaules verdzībā! Un, ja kāds ir nonācis saistībās, lai viņš steidzami lūdz Kristum piedošanu un atbrīvošanu!

Māc. Erberts Bikše

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv