Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Lejupielādēt elektronisko "Jēzus draudzes dzīves" janvāra izdevumu >>>


Īsziņas
Īsziņas
Ikvienam, kas piedalījās dievkalpojumā Vecgada vakarā vai 1. janvāra rītā, kā ik gadu bija iespēja izvilkt lapiņu ar Dieva Vārdu jeb lozungu jaunajam gadam. Šī tradīcija mūsu draudzē pastāv jau ilgi, un gandrīz 45 gadus šo kalpošanu – izvēlēties lozungus jaunajam gadam – veic draudzes māsa Vija Kalniņa. Par to, kad un kā šis process norit, viņa stāsta: „Katru gadu šajā darbā tiek pavadīti apmēram divi mēneši. Sāku ar lūgšanu, lai Dievs izredz tieši tos vārdus, kas būs vajadzīgi cilvēkiem, kuri šos lozungus izvilks. Es viņus nepazīstu, bet Dievs gan. Tad atšķiru Bībeli un sāku lasīt, līdz apstājos pie kāda panta. Ticu, ka Svētais Gars ņem vadību Savās rokās.” Lozungi ir gan no Vecās, gan Jaunās Derības. Beidzamajos gados esot bijis jāsameklē apmēram 1000 lozungu tekstu. Lozungi pēc tam tiek ievadīti datorā, un šeit talkā nāk draudzes māsa Maija Šķenderska. „Lai Dievs dod, ka vajadzētu arvien vairāk lozungu! Un lai Dievs svētī katru un uzrunā personīgi ar tieši viņam domātu Vārdu arī šajā gadā!” novēl V. Kalniņa. 


Otrdien, 14. decembrī, mūsu dievnamā viesojās bērni no nodibinājuma „LELB Diakonijas Centrs” Atbalsta centra bērniem un ģimenēm „Roku rokā”. Rute Bikše bērniem īsi pastāstīja par baznīcu – gan kā ēku, ko baznīcas ļaudis pēc dievnama nopostīšanas ik reizi no jauna cēluši, gan kā garīgām mājām un vietu, kur justies kā ģimenē. Pēc diakona Dāga Demandta sagatavotām spēlēm, kas deva iespēju bērniem uzzināt vairāk par baznīcu, viņi kāpa tornī, lai apskatītu izgaismoto pilsētu. Atbalsta centru apmeklē ap 50 bērnu no sociālā riska ģimenēm, un centrs atrodas Līksnas ielā, Jēzus draudzes īpašumā. 

Piektdien, 17. decembrī, notika jauniešu vakars – pussezonas noslēgums. Kā pastāstīja jauniešu darba vadītāja Helēne Godiņa, jaunieši spēlēja spēli „Gribi būt miljonārs?”, kurā bija iekļauti jautājumi par tematiem, kas aplūkoti jauniešu vakaros šīs pussezonas laikā. Bija arī slavēšana un uzruna, ko šoreiz sacīja Reinis Bikše. Viņš aicināja padomāt par attiecībām, arī ģimenē, par laiku, ko veltām citiem, kā arī mūžīgo dāvanu, kas mums dota caur Jēzu. Jauniešu vakari atsāksies janvārī, un uz tiem aicināti visi jaunieši, arī vecumā virs 25 gadiem (grupā „25+”). 

Pirmdien, 20. decembrī, seši Svētdienas skolas bērni kopā ar sešiem pieaugušajiem, tostarp mācītāju Erbertu Bikši un diakonu Dāgu Demandtu, devās apciemot bērnus Baldones bērnu aprūpes centrā, lai dalītos ar viņiem Ziemsvētku gaidīšanas priekā. Svētdienas skolas bērnu korītis sniedza muzikālus priekšnesumus, diakons Dāgs teica uzrunu, un visi kopīgi vienojās lūgšanā, kā arī saņēma svētības vārdus. Arī Baldones bērnu aprūpes centra bērni bija sagatavojuši priekšnesumu „Rūķīši un Mežavecis”. Noslēgumā viņi saņēma Svētdienas skolas bērnu sarūpētas dāvanas – 112 puzzle spēles. 

Ceturtdien, 6. janvārī, tika svinēta Zvaigznes diena, kas noslēdz Ziemsvētku laiku. Šajā dienā tradicionāli piemin austrumu gudros, kas, zvaigznes vadīti, no austrumu zemes nāk pielūgt Jēzusbērnu. Pēc Zvaigznes dienas seko tā saucamais Epifānijas jeb Atspīdēšanas laiks, kas runā par Kristus būtības atspīdēšanu dažādos evaņģēlija notikumos. Tas ilgs līdz Pirmsgavēņa laika sākumam 20. februārī. 

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv