Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >

Mūsu laiks Viņa rokās
Mūsu laiks Viņa rokās
„Tavās rokās ir mans laiks” – šī tēma caurstrāvoja mūsu laiku Piektajā Latvijas kristīgajā māmiņu nometnē. Trīs svētību piepildītas dienas – no 5. līdz 7. jūlijam Bukdangās, Usmas ezera krastā. Neparasti daudz dalībnieču – 54, un10 bēbīši. Liels atkalredzēšanās prieks. Ar divpadsmit dalībniecēm tikāmies pirmo reizi.

Pirmdien Bībeles stundās (vadīja Evija St., Gunita un Jolanta N.) un lekcijā dzirdējām un dalījāmies par tēmu „Cilvēka dzīves laiks”. Mācītājs Rolands Eimanis vadīja lekciju par tēmu „Mīlestības vecuma posmi”. Atziņa, ko guvām: cilvēks saņem mīlestību, izdzīvo un spēj dot citiem, un tikai tie, kas atpazīst mīlestību, pazīst Dievu.

Visām bija priecīgs atklājums, ka interešu grupās spējam pagatavot auduma brošas, apdarināt pakaramos, izmantojot dekupāžas metodi, un vārīt ziepes, kā arī pagatavot tiramisu un lupatu mīļmantiņas, apgleznot krekliņus un maisiņus.

Pienākot vakaram, priecājāmies par programmā paredzēto „Laiku sev”. Tātad – brīvs brīdis! Sasēdušas ezera krastā, kuļājām kājas ūdenī, vērojām gulbju mazuļus. Dažas izbrauca ezerā ar laivu vai ūdensriteni. Gribējās pļāpāt un smieties – bez rūpēm, atbildības, bērnišķi, kā to var tikai tie, kam ir mīļš Debesu Tēvs. Nemanot bija pagājusi diena un mēs pulcējāmies uz vakara pasākumu. Helēne un Zane bija sagatavojušas iepazīšanās spēli. Dziļi sirsnīga bija Esteres R. sagatavotā īsfilma par dvīnīšu sarunu pirms dzimšanas. Viens no viņiem tic, ka ir dzīve pēc dzimšanas un ka ir māmiņa, bet otrs pret to ir ļoti skeptiski noskaņots. Līdzīgi kā cilvēku dzīvē – vieni tic, ka ir mūžība un Dievs, citi nē. Šīs sarunas atklāj ticības noslēpumu. To nevar radīt, tā vienkārši tiek dāvināta! Jutāmies laimes apņemtas un bezgala pateicīgas, ka zinām – pēc šīs dzīves būsim pavisam kopā ar Debesu Tēvu. Jutām, kā Viņš apmīļo mūsu pasauli, gluži kā māmiņa, noglāstot vēderā dusošo bērniņu.

Otrās dienas rīts. Pamosties palīdzēja Ieviņas vadītā rīta vingrošana. Dažām modinošāka šķita pelde. Priecājamies dzirdēt, ka visi bēbīši labi gulējuši un māmiņas tāpat. Tikāmies Bībeles stundā, un šīs dienas tēma bija „Mirkļi un momenti”. Tik daudz īsu mirkļu, kuriem ir paliekoši svarīga nozīme mūsu dzīvē. Tikšanās, atvadas, sasniegumi, zaudējumi. Lekcijā par šo tēmu runāja Kristīne Zonne, un lekcijas tēma bija ”Laiks ar Tēti jeb Debesu Tēvu”. Dievs dod Svēto Garu, lai mums ik dienas atgādinātu, ka esam Dieva bērni. Dievs ir ķēniņu Ķēniņš. Ir brīnišķi apzināties, ka Visaugstāko varu saukt par Tēvu.
Interešu grupās izmēģinājām ko jaunu – apgleznot ģipšu figūriņas, izveidot īpaši apdarinātus gleznu rāmīšus, taču, tā kā pieprasījums bija liels, turpinājām izgatavot arī auduma brošas, vārīt ziepes, pagatavot desertu, apgleznot krekliņus un taisīt lupatu mīļmantiņas.

Atkal laiks atpūtai, kurā pārrunājām dzirdēto Bībeles stundā un lekcijā. Tvērām īsos mirkļus gan sirdī, gan fotoaparātā. Šogad pirmo reizi bijām uzaicinājušas fotogrāfi Henrieti, kas iemūžināja skaistākos mirkļus. Ik dienu trīs māmiņām bija īpašs „dienas prieks”. Atrodot paslēpto dāvanu kartīti, varēja saņemt masāžu, sejas kopšanas procedūru vai fotosesiju. Mums visām par pārsteigumu ikviena saņēma to, ko sen bija vēlējusies.

Šīs dienas vakars bija īpašs – visas kāpām mašīnās un braucām uz Usmas baznīcu. Bija tik labi būt dievnamā. Pa lielo logu, kas ir aiz altāra, redzējām vējā locītās koku galotnes un saulrietu. Tik ļoti gribējās šo mirkli aizkavēt. Vakara programmu bija sagatavojusi Evija St.. Un mūsu sirdis dziļi uzrunāja arī Skaidrītes pārdomas, kā arī liecības un dziesmas.
Trešā diena sākās ar aizrautīgu maršu un vingrošanu rasainā zālē. Šīs dienas tēma – „Mūžība”. Bībeles stundā (vada Agita J., Jolanta C. un Edīte), runājām par Lk 12:16-21 – par patieso dzīves mērķi, jēgu un gudrību no Dieva, un par žēlastības laiku, kas dots šajā dzīvē. Mūžības perspektīva izmaina un sakārto mūsu prioritātes, vērtības un finanses. Lekcijā mūs uzrunāja mācītājs Ģirts Prāmnieks. Pārdomājām to, ka mūžība piedāvā divas alternatīvas – debesis un elli. Izvēloties, kur gribēsim pavadīt mūžību, mēs esam izvēlējušies savu dzīves modeli šeit. Savukārt, kā dzīvosim šo dzīvi, tādu mūžību saņemsim. „Iemantojiet Valstību, kas jums ir sataisīta no pasaules iesākuma.” (Mt 25:34)
Šī bija nometnes pēdējā diena. Noslēguma pasākums, kuram visas no sirds gatavojāmies. Katrai  „mājai”, telšu grupai, „pārupes mājiņām” un „lielai mājai” bija jāsagatavo priekšnesums par tēmu „Laiks”. Uz pasākumu atbrauca arī daži vīri un bērni. Apbrīnojamā mākslinieciskā līmenī tika rādītas drāmas, pantomīmas, dzejas un visus iesaistoša kustīga rotaļa, kā arī „pulksteņa stāsts” un dziesma.
Paldies mūziķiem – Diānai, Laimai, Mārtiņam un Jānim! Paldies Bībeles stundu un interešu grupu vadītājām! Paldies Ingūnai un Taņai par garšīgo ēdienu! Pateicamies Dievam par brīnišķo laiku, par sadraudzību un to, ka mūsu laiks ir Viņa rokās!

Nometnes vadītāja Edīte Lūse

Foto: Henriete Lūse
Foto paraksts: Kroņi mums arī turpmāk atgādinās, ka esam Debesu Ķēniņa meitas


« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv