Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >

Lielā intervija: Būt Dieva instrumentiem
Lielā intervija: Būt Dieva instrumentiem
Pēc vasaras atpūtas septembrī sākas dažādas skolas, iezīmējot jauna mācību cēliena sākumu. Tādēļ vēl karstā augusta dienā dievnamā tiekamies ar Sandru un Aleksandru Jalaņeckiem – diviem izciliem mūziķiem un pedagogiem. Sandra ir pianiste, kura sniedz solokoncertus un piedalās kamermūzikas programmās, ar panākumiem piedalījusies starptautiskos pianistu konkursos. Aleksandrs ir sitamo instrumentu meistars, kura mājās ir, iespējams, lielākā sitaminstrumentu nošu partitūru kolekcija Latvijā. Daudzi no mums varēja klausīties Aleksandra sniegumu pie bungām arī draudzes vasaras nometnē Juku dzirnavās. Mācot jaunos mūziķus, Sandra ar Aleksandru savu Dieva dāvāto talantu sniedz tālāk citiem.
» Lasīt vairāk

Nometnes dienasgrāmata: Ražots debesīs
Nometnes dienasgrāmata: Ražots debesīs
Šīs vasaras viens no spilgtākajiem notikumiem mūsu draudzē bija draudzes vasaras nometne. Tā notika no 26. jūlija līdz 1. augustam atpūtas kompleksā „Juku dzirnavas”, Šķēdes pagastā. Nometnes tēma – „Ražots debesīs”. Nometnes dalībnieku skaits – necerēti liels – gandrīz 400. Jauni un gados vecāki, ilggadēji draudzes locekļi un tādi, kas tikai nesen pievienojušies draudzei, nometņu „veterāni” un tādi, kam šī bija pirmā kristīgā nometne... Dažādi... Un tikpat dažādi ir mūsu gūtie iespaidi nometnes laikā, par ko liecina arī nometnes dienasgrāmata, kurā ik nometnes dienu atspoguļo kāds no nometnes dalībniekiem.
» Lasīt vairāk

Reps "Cik liels ir mans Dievs"
Reps "Cik liels ir mans Dievs"
Draudzes vasaras nometnē varējām pārliecināties ne tikai par to, ka mūsu vidū ir lieliski talanti, bet ka vēsti par Dievu iesējams izdziedāt arī netradicionālākā veidā, piemēram, repa stilā.
Konkursa „Audio akadēmija” laureātu – grupas „J-Hope” – dziesma ar Lauras Ceļmales vārdiem:

Hei, cilvēk, paklau, atver ausis,
Tev pateikt gribu – nāc un klausies!
 
Vai iebrauc tu, kas šī par vietu?
- Nu viesu nams kaut kāds ar gultu cietu.
 
Nē, vispār es domāju – Zeme kā vieta:
Tā Tēva dāvana mums – tur tā lieta.
» Lasīt vairāk

Nometnes mazās intervijas: Spilgtākie iespaidi no nometnes
Nometnes mazās intervijas: Spilgtākie iespaidi no nometnes

» Lasīt vairāk

Mūsu laiks Viņa rokās
Mūsu laiks Viņa rokās
„Tavās rokās ir mans laiks” – šī tēma caurstrāvoja mūsu laiku Piektajā Latvijas kristīgajā māmiņu nometnē. Trīs svētību piepildītas dienas – no 5. līdz 7. jūlijam Bukdangās, Usmas ezera krastā. Neparasti daudz dalībnieču – 54, un10 bēbīši. Liels atkalredzēšanās prieks. Ar divpadsmit dalībniecēm tikāmies pirmo reizi.

Pirmdien Bībeles stundās (vadīja Evija St., Gunita un Jolanta N.) un lekcijā dzirdējām un dalījāmies par tēmu „Cilvēka dzīves laiks”. Mācītājs Rolands Eimanis vadīja lekciju par tēmu „Mīlestības vecuma posmi”. Atziņa, ko guvām: cilvēks saņem mīlestību, izdzīvo un spēj dot citiem, un tikai tie, kas atpazīst mīlestību, pazīst Dievu.
» Lasīt vairāk

Vētrainais brauciens
Vētrainais brauciens
Nedēļas nogalē, no 6. līdz 8. augustam, kad Latvijā tika solīts liels karstums, mūsu draudzes 16 jaunieši devās laivu braucienā pa Gauju, sākot to netālu no Strenčiem. Kādiem tā bija pirmā reize, tomēr lielākā daļa jauniešu bija pieredzējuši laivotāji. Vadīšanu un organizēšanu bija uzņēmies Reinis Bikše un Seila Paegle.

No sākotnēji ieplānota maršruta nobraucām tikai 2/3 (~30km). Pēdējā posmā, atšķirībā no pirmā, straume mūs nesa straujāk, un laivas pārvarēja krācīti pēc krācītes – tas mierīgajai laivošanai piedeva asākas izjūtas. Bija patīkami pēc izkaršanas laivās nopeldēties turpat vēsajā Gaujas ūdenī. Bet bija arī vietas, kurās, stumjot laivas, pārvietojāmies ātrāk nekā airējoties, jo ūdens līmenis bija līdz ceļiem.
» Lasīt vairāk

Īsziņas
Īsziņas
Svētdien, 25. jūlijā, notika iesvētību dievkalpojums, kurā iesvētības saņēma 22 cilvēki. „Šis nozīmīgais notikums nav kāda posma noslēgums – kā skolas izlaidums, bet gan jauna dzīves posma sākums,” uzrunā iesvētāmajiem atgādināja evaņģēlists Haralds Biete. Vairāk par tiem, kuri tika iesvētīti šajā dienā, lasiet 10. lpp.

No 13. līdz 15. augustam Ķēčos notika Jēzus draudzes jauniešu Radošā nedēļas nogale. Zane Leja par nometni stāsta: “Dievs mūs ir radījis pēc sava tēla un līdzības, un viena no Dieva līdzības pazīmēm cilvēkam ir spēja radīt un būt radošam – katram savā unikālā veidā. Tādēļ šo nedēļas nogali pavadījām Ķēčos, lai attīstītu kādas no šīm radošajām spējām. Piedāvājumā bija mutes ermoņiku mācīšanās, gleznošana, kulinārija un „koktēlniecība” jeb malkas skaldīšana. Bez radošo spēju attīstīšanas bija arī kopīgi svētbrīži, slavēšana un nakts orientēšanās. Paldies Prāmnieku ģimenei par sirsnīgo uzņemšanu, radošo aktivitāšu vadītājiem par mācīšanu un visiem dalībniekiem par sadraudzību!”
» Lasīt vairāk

Septembra ikmēneša informācija
» Lasīt vairāk
 
Jezusdraudze.lv