Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Viesis Jēzus baznīcā


28. oktobrī
pēc dievkalpojuma Jēzus baznīcā uzstājās dāņu ģitārists Karre Norge. Kaut arī pie mums maz pazīstams, šis mūziķis ir nopelniem bagāts – koncertējis daudzās pasaules valstīs, izdevis vairākus ierakstus un darbojas gan populārajā, gan klasiskajā mūzikā, kā arī džezā.

Karre Norge koncertā bija iekļāvis dažādu komponistu skaņdarbu aranžējumus un arī pāris paša sacerētu kompozīciju. Programma bija interesanta un plaša – no apgarotās Baha mūzikas līdz karstasinīgam tango. Uzstāšanos sāka ģitārista dzimteni pārstāvošais K. Nīlsena skaņdarbs. Sekoja baroka mūzika. Kad maigās ģitāras skaņas jau teju bija kļuvušas vienmuļas, situāciju glāba Norges paša kompozīcijas, kuras spēlējot viņš atraisījās pa īstam. Parādījās tembru un dinamikas dažādība, arī īpaši spēles efekti. Bet koncerta emocionālā virsotne bija H. Villa Lobos kompozīcija. Neapšaubāmi jāuzslavē mūziķa virtuozitāte, kas īpaši izpaudās koncerta noslēgumā atskaņotajā F. Šopēna valsī. Vien būtu gribējies, lai ģitārists savu tehnisko meistarību parāda arī citos skaņdarbos, kas lielākoties pārstāvēja lirisku noskaņu.
Publika ļoti uzmanīgi un atsaucīgi baudīja mūziķa radīto, dažviet pārdomu pilno, dažviet smeldzīgo noskaņu. Un klusās ģitāras skaņas mūsu baznīcas lieliskajā akustikā lika iedziedāties arī klausītāju dvēseles stīgām. 

Materializējot mūzikas spēku un pateicoties par skaistajiem iespaidiem, pēc koncerta tika vākti ziedojumi, lai atbalstītu Lodes draudzi.

Austra Klotiņa

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv