Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Lejupielādēt elektronisko "Jēzus draudzes dzīves" marta izdevumu >>>

Gaismas nakts
Gaismas nakts

Pelnu dienas izskaņā un uzsākot Gavēņa laiku, trešdien, 9. martā, no plkst. 20.00 mūsu baznīcā plānots īpašs pasākums – Gaismas nakts. Tā sevī ietver Trīsvienīgā Dieva klātbūtnes baudīšanu, pielūgšanu un lūgšanu, kā arī norimšanu Viņa priekšā un iespēju piedzīvot sevišķu sadraudzību ar mūsu Kungu Jēzu Kristu. 

Līdzīgu „nakti“ piedzīvoju janvārī Minhenē. To regulāri rīko Minhenes katoļu jaunieši, un pasākums ir domāts ikvienam, kurš meklē Dievu un vēlas piedzīvot Viņa tuvumu. Man tas bija spēcīgs garīgs pārdzīvojums, jo Jēzus klātbūtni izjutu tik stipri, ka pēkšņi atskārtu – nav uz pasaules nekā labāka, kā būt Viņa klātbūtnē. To apstiprina arī psalmista vārdi: „Kad Tu esi mans, tad man nevajag ne debess, ne zemes!“ (Ps 73:25) 


Pēc neilga laika sajutu aicinājumu arī pie mums, Jēzus baznīcā, dot iespēju cilvēkiem to piedzīvot. Dieva žēlastība sniedzas līdz debesīm, un Viņš dāvā mums iespēju Sev tuvoties un pie Viņa atgriezties atkal un atkal. Pirms pāris dienām uzzināju, ka arī Rīgas Lutera draudzē 120.-gades svinību ietvaros 25. februārī notiek tāda paša nosaukuma un līdzīgas idejas pasākums. Mēs nesaskaņojām, bet debesīs jau bija saskaņots. Atnāc piedzīvot.

Madara Jauģiete

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv