Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Lejupielādēt elektronisko "Jēzus draudzes dzīves" marta izdevumu >>>

Bibliotēkas jaunumi
Bibliotēkas jaunumi
Burguā E. Bioētika visiem. - Rīga : Sarment, 2011
Autore - franču izcelsmes medmāsa Elizabete Burguā grāmatā stāsta par cilvēka dzīves sākumu un beigām, seksualitāti un attiecībām, kontracepciju, cilvēka apaugļošanas metodēm, ģenētiku un gēnu inženieriju, cilvēka izaicinājumu slimības priekšā, eitanāziju un cieņu pret nāvi. Izdevums apliecina - zinātne bez sirdsapziņas ir tikai posts dvēselei. Lai gan grāmatas lasītāju mērķauditorija ir praktizējoši vai topoši medicīnas darbinieki, kuriem ir svarīgi saprast jauno tehnoloģiju sniegtos ieguvumus un radītos zaudējumus, tā būs interesanta visiem, kas interesējas par bioētikas jautājumiem, jo ir sarakstīta viegli saprotamā valodā un formā.


Baikovs G., Baikova J. Bērni - svētība un pienākums. – Rīga : Luterisma mantojuma fonds, 2011
Bērnu kristīgās audzināšanas tematikai veltīts izdevums. Autori uzrunā lasītājus - bērnu vecākus: “Katrs pats var pārdomāt, ko viņš novēl saviem bērniem – kādu dzīvi šeit, kādu dzīvi mūžībā. Mēs nevaram iecelt mūsu bērnus debesu valstībā, to var izdarīt tikai Kristus. Taču mēs varam vai nu aizvest viņus pie Kristus, vai izlikties, ka neko par Viņu nezinām.” Vecāku uzdevums ir audzināt kokus, nevis augļus, sekmīgi veicot šo uzdevumu, augļi neizpaliks. Tāpēc grāmatā nav sniegti padomi, kā panākt, lai bērni labi uzvestos, bet akcentēts, kā mums viņi jāaudzina, lai viņi nenovērstos no ceļa, kuru viņiem mācījām.
Šī ir otrā abu autoru publikācija, pirmajā grāmatā ”Laulība starp radīšanu un mūžību” (2009.g.) aplūkots, ko Dieva vārds saka par laulību. Grāmata bija ļoti pieprasīta, tā tika izdota atkārtoti.


Čens F. Iekarsti un atgriezies : Ļauties Dievam, kurš nekad nepadodas. – Rīga : Agape Latvija, 2011
Dievs ir mīlestība. Vai tev kādreiz ir ienākusi prātā doma, ka esi to palaidis garām?
Vai ilgojies izrauties no šī stāvokļa? Vai tev slāpst pēc īstas ticības? Dievs tevi aicina uz kaislīgām attiecībām ar Sevi. Reliģisku pašapmierinātību nevar novērst, vēl cītīgāk piestrādājot pie ”tev būs” un ”tev nebūs”, bet gan iemīlot Dievu. Un ja vienreiz esi iepazinis Viņa mīlestību, atpakaļceļa vairs nav. Ja esi līdz ausīm iemīlējies, mainās it viss...



Vislofs K. F. Dienišķā maize. – Rīga : Luterisma mantojuma fonds, 2011
Grāmatas nosaukums lasītājam atklāj svarīgu vēsti : “...cilvēks nedzīvo no maizes vien, bet no ikkatra vārda, kas iziet no Dieva mutes.” Tāpat kā mēs nevaram dzīvot bez ikdienas ēšanas, mēs nevaram dzīvot arī bez Dieva vārda. Protams, ir iespējams neēst, pie tam ilgstoši neēst, tomēr parasti tas noved līdz izsalkumam, badam un pat nāvei. Tāpēc autors mudina ikdienas pārdomāt Dieva vārdus, un piedāvā tekstus lasīšanai, apcerēm.


« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv