Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Ikmēneša informācija


Sirsnīgi sveicam oktobra jubilārus:

Māra Ozoliņa               83        (30.10.)
Liāna Mauriņa              75        (11.10.)
Lilija Vasiļevska            75        (18.10.)
Sarmīte Binovska          50        (11.10.)
Guna Hofmane 50        (16.10.)
Normunds Bušnevičs    50        (19.10.)
Dainis Freimanis           50        (24.10.)
Irēna Kokina                50        (28.10.)
Dace Rone                   40        (17.10.)
Jānis Beverīns               40        (17.10.)
Dina Resne                   40        (18.10.)
Ivars Bērziņš                 40        (27.10.)
Vijolīte Doze                40        (29.10.)

Kristīti:
Kārlis Kristapsons
Ivars Kļava
Sintija Līna Kirjanova
Heidi Prāmniece
Daniela Majore

Laulāti:
Santa Beinaroviča un Jānis Znots
Iveta Freija un Andris Gabris

Ziņojumi

1) Padomes sēde – ceturtdien, 29. oktobrī, plkst. 19.15. Viesis – Rīgas iecirkņa prāvests Linards Rozentāls.

2) Ģimeņu vakars – sestdien, 24. oktobrī, plkst. 18. Ielūgtas visas ģimenes ar un bez bērniņiem, kā arī pāri, kas vēl gatavojas laulībām! Sīkāka informācija – Lelde, tālr.: 29222001.

Bibliotēkā:

Čepmens G. "Piecas mīlestības valodas".
Mīlestība ir vissvarīgākais vārds valodā un visneskaidrākais. Gan pasaulīgie, gan reliģiskie domātāji ir vienisprātis, ka mīlestībai dzīvē ir galvenā loma. Mums tiek stāstīts, ka "mīlestība ir brīnišķīga savā daudzveidībā" un ka "mīlestība liek pasaulei griezties". Ar šo vārdu pasāla tūkstošiem grāmatu, dziesmu, žurnālu un filmu. Neskaitāmas filozofiskas un teoloģiskas sistēmas ierādījušas mīlestībai īpašu vietu. Arī kristīgās ticības aizsācējs gribēja, lai mīlestība kļūst par Viņa sekotājiem raksturīgu iezīmi.
Psihologi ir nonākuši pie secinājuma, ka nepieciešamība tikt mīlētam ir cilvēka primārā emocionālā nepieciešamība. Mīlestības dēļ mēs uzrāpsimies kalnos, šķērsosim jūras un tuksnešus un pacietīsim neizsakāmas grūtības. Bez mīlestības kalni kļūst nepārvarami, jūras nav šķērsojamas, tuksneši ir nepanesami un grūtības padara mūsu dzīvi nožēlojamu. Kristiešu apustulis pagāniem, Pāvils, cildināja mīlestību, uzsvērdams, ka visi cilvēku veikumi, kas paveikti bez mīlestības, galu galā ir tukši. Viņš secina, ka cilvēces drāmas pēdējā cēlienā paliks tikai trīs iezīmes: "Ticība, cerība un mīlestība, šīs trīs; bet vislielākā no tām ir mīlestība."

Imbergs J. "Lūgsim Dievu: rokasgrāmata ģimenes lūgšanām".
Lūgšana. Debesu Tēvs, savā žēlastībā Tu liec savai saulei uzlēkt pār ļauniem un labiem un savam lietum līt pār taisniem un netaisniem. Šodien, kad mēs sastapsim dažādus cilvēkus, palīdzi mums parādīt viņiem šādu mīlestību. Ja mēs darām labu tikai saviem brāļiem, ko vairāk mēs darām nekā citi? Tādēļ, Tēvs, radi mūsos to mīlestību, kas bija tavā mīļajā Dēlā, kurš mīlēja mūs un nodeva Sevi par mums un ne vien par mums, bet arī par visas pasaules grēkiem. Tēvs, dod, ka pēc mūsu mīlestības ļaudis varētu redzēt, ka mēs mīlam tāpēc, ka Tu mūs pirmais esi mīlējis. To mēs lūdzam Jēzus vārdā. Āmen.

 

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv