Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Mazās intervijas: Kā Kristus caur tevi uzrunā apkārtējos?


Aivars Bagons, galdnieks

Kristus var uzrunāt caur tevi apkārtējos, ja tu pats spēj nest Viņa taisnību ikdienā, piemēram, nemelojot un izpildot uzdoto darbā, kas nemaz vienmēr nav tik viegli, jo jāziedo kaut kas no sevis.  Es savā dzīvē cenšos Kristu parādīt vairāk ar rīcību nekā vārdu. Cilvēki jau spriež pēc taviem darbiem. Es vārdu izprotu kā kaut ko tādu, kam ir spēks, un, ja redzu, ka neesmu pārliecināts, labāk nesaku.

 

Vija Landmane, pensionāre

 Cilvēki teic, ka no manis it kā staro labestība un var redzēt, ka esmu Dieva cilvēks. Vispār es to redzu arī citos! Piemēram, kad aizbraucu uz Pļaviņām, lai aizvestu mūsu draudzes avīzīti, visi to gaida un ir priecīgi. Es cenšo iedrošināt citus, lai domā par Dievu, kaut arī netic, jo es zinu, ka Viņš var uzrunāt. Stāstu arī, kā Dievs man palīdz un ko dāvā manā dzīvē. Jēzu, esi ar mani un es ar  Tevi – tikai ar šo apziņu varu citus uzrunāt!

 

Laura Ceļmale, juriste

Gribētos ticēt, ka to var redzēt pēc darbiem, varbūt pēc sarunas un pēc tā, kā Dievs svētījis manu ģimeni. Vispār liecināt ir grūts uzdevums, kad uznāk nespēka sajūta, tad saproti, ka tikai pats Kristus var Sevi parādīt un mans vienīgais uzdevums ir Viņam to atļaut. Esmu juriste un redzu, ka Dievs likumu un tiesu izmanto, lai ļautu pasaulei uzzināt par Sevi, jo jebkurš likums un vara ir Dieva kārtība virs zemes, tā es to saprotu.

 

Kārlis Mangulsons, skolnieks 

Dievs caur mani darbojas visādi – ar vārdiem, mūziku, uzskatiem! Ja sākam ar kādu runāt par Dievu, tad nekautrējos un saku visu, ko domāju. Mēs, cilvēki, esam Dieva instrumenti, un dažreiz pats cilvēks neredz, ka Dievs viņu lieto. Laikam jau ikdienā uzreiz nevar pamanīt, ka esi kristietis, jo parasti draugi man jauta, vai esmu ticīgs... Es viņiem atbildu apstiprinoši un pastāstu par Dievu kaut ko, un tikai tad daudzi saprot, ka ticu Jēzum. Ir bijis tā, ka Dievs patiešām darbojas caur mani!

 

Sanita Danenberga, skolniece

Mani draugi interesējas, vai esmu kristiete. Viņi vēlas zināt, kas manā dzīvē ir savādāks, ja tici Dievam. Es bieži klausos kristīgo mūziku, un apkārtējie to dzird. Kopš draugi ir ievērojuši, ka esmu kristiete, viņi paši ir sākuši interesēties par Dievu. Skolasbiedri man daudz jautā, kā es kļuvu kristiete un kā izprotu Dieva Vārdu. Es pati arī ievēroju, ka esmu daudz savādāka nekā nekristieši. Mani klasesbiedri ir priecīgi, ka esmu kristiete, jo ir pie kā vērsties ticības jautājumos.

 

Oskars Mežeckis, programmētājs

Domāju, ka Kristus visvairāk varētu uzrunāt nekristiešus manā darbavietā sarunās ar kolēģiem. Viņi zina, ka ticu Dievam, tādēļ ik pa laikam nākas atbildēt uz jautājumiem, kas saistīti ar manu pārliecību. Ja aktuāls ir kāds skandāls, kas saistīts ar Baznīcu, es skaidroju, ka kristiešu kļūdas un grēki jau nemaina Kristus svētumu un patiesību. Esmu runājis ar kolēģiem arī par brīvā laika pavadīšanu; ir bijusi iespēja apliecināt, ka Dievam ir labāks plāns mūsu dzīvei, nekā pavadīt nedēļas nogales klubos un pēc tam no tā nekā daudz neatcerēties. Šajās sarunās apliecinu arī to, ka Kristus var dot prieku, kura sasniegšanai nav vajadzīgi mākslīgi palīglīdzekļi.

Intervēja Elīna Šīmane
Autores foto un foto no personīgajiem arhīviem

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv