Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
 
Draudzes padome: policisti vai zemnieki?


3. un 4. jūlijā Jēzus draudzes padome pulcējās kopā Rāmavas muižā uz rekolekcijām un kārtējo draudzes darbības plānošanu. Tikšanās galvenie uzdevumi bija divi: kopīgi domāt, kā varam attīstīt efektīvu māceklību mūsu draudzes cilvēku vidū, kā arī plānot tālākās draudzes nozaru darbības prioritātes turpmākajiem 3 gadiem.

Iespaidiem bagātā ekskursijā uz tuvējo Katlakalna baznīcu piektdienas vakarā iepazināmies arī ar šeit savulaik kalpojošā mācītāja, profesora Roberta Feldmaņa aizraušanos – plašo dārzu un eksotisko augu stādījumiem baznīcas apkārtnē, kas joprojām priecē un izbrīna katru jaunu viesi šeit. Savukārt pašā piektdienas vakarā daļa no padomes – tie, kuriem nenāca miegs – kopīgi noskatījās dāņu mākslas filmu „Ādama āboli”, iespaidīgu stāstu par to, vai ļaunumu var uzvarēt ar labo, vai, kā izteicās kāds no skatītājiem, mūslaiku Ījaba grāmatas ekranizējumu.
Sestdienas pirmajā daļā padomi māceklības tēmā ievadīja mācītājs Ģirts Prāmnieks, liekot katram padomes loceklim domāt par to, kādu mēs vēlamies redzēt gan mūsu draudzi, gan draudzes padomi. Ģirts aprakstīja divas krasi atšķirīgas pieejas padomes darbā, kad padome pilda vai nu policista, vai zemnieka funkciju draudzē. Ja policists nodarbojas pārsvarā ar kontroli, negadījumu novēršanu un cīnās ar notikumu sekām, tad zemnieks savukārt plāno, kur sēt labību, sēj to uz ražu un ar savu darbību pats izraisa notikumus. „Ja mēs nesējam, bet tikai ravējam, tad kādā brīdī varam palikt pie plikas zemes”, sacīja Ģirts Prāmnieks. Pēc aktīvām diskusijām nonācām pie secinājuma, ka arī draudzē, tāpat kā labības laukā, nepieciešama gan sēšana, gan sējumu novērošana un kopšana, ja nepieciešams, arī iejaukšanās un kaitēkļu iznīdēšana. Taču mēs nedrīkstam aizmirst par būtiskāko – sēšanu, bez kuras arī visas citas darbības zaudē jēgu.

Mācītājs Ģirts draudzes padomi un nozaru vadītājus aicināja vairāk orientēties uz cilvēkiem – domājot ne tik daudz par savu darbu un kalpošanu, bet par draudzes cilvēkiem un viņu aizsniegšanu. Patiesa māceklība nav zināšanās, bet gan sekošanā Kristum, Viņa aicinājuma darīšanā. Ģirts aicināja katru no mums apzināties, ka īstā dzīve un garīgā cīņa notiek tieši šodien – nevis kaut kad nākotnē, kad būšu tam pietiekami sagatavojies, bet tieši šodien.

Otrajā sestdienas daļā padome izskatīja katras draudzes nozares iesniegtos priekšlikumus nozares tuvākajām prioritātēm, novērtējot tās saskaņā ar iepriekšējās draudzes padomes veikto draudzes nozaru darbības izvērtējumu. Nozaru prioritātes un ar papildinājumiem tiks apstiprinātas nākamajā draudzes padomes sēdē, pēc kuras tās būs arī plašāk pieejamas draudzē.

Šajā padomes tikšanās reizē varējām saprast, cik svarīgs ir mūsu katra individuālais ieguldījums draudzes kalpošanā, bet tajā pašā laikā ir svarīgi, ka mēs kalpojam visi kopā. Lai arī mūsu domas dažkārt atšķiras, sekošanā Kristum mums visiem ir viens mērķis, un tas ļauj Dievam caur mums darboties. Un tas savukārt ļauj mums vienam otru uzlūkot mīlestībā.

Ivars Kupcis

Autora foto
Fotoparaksts Mācītājs Ģirts Prāmnieks runā par tēmu „Māceklība”.

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv