Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
 
Iemantot Viņu!


Kāda kristiete mācītājam lūgusi: "Mācītāj, es vēlos tuvāk iepazīt Kristu. Vai jūs varat lūgt par to?" Mācītājs kopā ar viņu nometās ceļos un lūdza: "Dievs, sūti šīs sievietes dzīvē tādus pārbaudījumus un grūtības, kādas viņai nekad nav bijušas!" Sieviete pielēca kājās un sauca: "Es taču to jums nelūdzu!" – "Jā, bet citādi Kristu nav iespējams iepazīt dziļāk."
Kad mūs vairs neapmierina līdzšinējā kristieša dzīve un mēs lūdzam Dievu mainīt to, Viņš ievedīs mūs pārbaudījumā pēc pārbaudījuma. Bet kā gan citādi!? Jo kalps nav lielāks par savu Kungu! Ja Viņš tika pārbaudīts līdz krusta nāvei, tu tiksi pārbaudīts tāpat. "Ja kāds nāk pie Manis un neienīst .. savu paša dzīvību, tas nevar būt Mans māceklis." (Lk 14,26) Un tieši šeit sākas vislielākā cīņa. Un ir labi, ka to varam izcīnīt tuksnesī, vienatnē ar Kristu, prom no citu uztieptiem padomiem, uzskatiem, it kā labi gribēta atbalsta. Tikai te tu ieraugi, vai esi gatavs zaudēt draugus, tēvu, māti, brāļus, māsas, savas intereses, vai esi gatavs visu nolikt malā – draugu un savus uzskatus par sevi, lai paliktu vien tava kailā būtība, kas pievērsīsies tikai Kristum un savienosies ar Viņu (1Kor 1,30), lai iemantotu Viņa sirdi sevī. Viņa mīlestības un žēlastības sirdi, Viņa pacietību, svētumu, šķīstību, Viņa iemiesošanos. Patiesi, dzīvību pazaudējot, tu Dzīvību iegūsti. Lēni, bet nenovēršami Jēzus tevī sāk dzīvot brīnumainu dzīvi! (Kol 1,27) Un jūsu sirdspuksti ir vienoti jebkuros apstākļos!

Redaktore Milda Klampe

Tiešām vēlīgs

Dievs Israēlam –

tiem, kam sirds šķīsta. (..)

Nu esmu vienmēr ar Tevi,

Tu ņem mani aiz labās rokas,

ar savu padomu Tu vadi mani,

vēlāk godā Tu pieņemsi mani!

Kas man debesīs?

Kad Tu man –

neko nevēlos virs zemes!

Nīks mana miesa un mana sirds,

bet manas sirds klints

un mana daļa –

Dievs mūžam!

Psalms, 73, 1,23–26 (jaunais tulk.)

Kristus īpašās tiesības

Pamatojoties uz faktiem, kas runā par Kristu, mums ir jāpieņem pareizā attieksme pret Viņu. Tas bija jautājums, ar kuru saskārās bagātais, jaunais vadītājs. Atzīstot Viņu par to, kas Viņš ir – Kungs, mūsu attieksmei ir jābūt tādai, ka Viņam ir tiesības būt tam, kas Viņš ir – Kungs. Mums jāatzīst Viņa īpašās tiesības pārvaldīt mūsu dzīvi un jānodod sevi Viņam ar vēlmi, ka Viņa mērķi, Viņa plāni un Viņa vēlmes būs svarīgākais mums.

Kristum ir ekskluzīvas tiesības būt autoritātei mūsu dzīvē, izslēdzot visu citu, pat likumīgas un labas lietas. Tāpēc Jēzus teica: "Ja kāds nāk pie Manis un neienīst savu tēvu un māti, sievu un bērnus, brāļus un māsas un pat savu paša dzīvību, tas nevar būt Mans māceklis." (Lk 14,26) Te nav teikts, ka būtu nepareizi, ja mums ir tēvs, māte, sieva, bērni, brāļi vai māsas. Protams, ne! Šīs attiecības ir labas, pareizas un tām ir jābūt vienām no labākajām šeit, virs zemes. Bet Kristum ir prioritāte pār visu to, kas ir pareizs un labs, kā arī pār to, kas ir slikts.

Dienā, kad es apprecēju Hilariju, es neizteicos par labo un slikto citās pasaules sievietēs, kuras es neapprecēju. Es atzinu, ka viņa tagad ieņems vietu manā dzīvē, kas stāv pāri visām citām cilvēciskajām attiecībām, kādas man varētu būt. Tomēr tas nenozīmē, ka laulībā nekad nebūs spriedzes, nesaprašanās vai cīņas. Tik ciešās attiecībās kā laulība tas ir nenovēršami, un būs reizes, kad vajadzēs atvainoties un tikt galā ar barjerām, kuras var izaugt starp vīru un sievu. Bet nodošanās paliek, un attiecības joprojām ir tās pašas. Līdzīgi mūsu attiecības ar Jēzu Kristu, mūsu pakļaušanās Viņam nozīmē, ka Viņam tiek ierādīta prioritāra vieta, kas netiek dota nevienam citam, bet tas nenozīmē, ka nebūs problēmas, cīņas, grēka vai neizdošanās no mūsu puses. Tas būs neizbēgami. Jānis rakstīja kristiešiem un teica: "Ja sakām, ka mums nav grēka, tad maldinām paši sevi, un patiesība nav mūsos." (1Jņ 1,8) Bet, kad mēs grēkojam, mēs atzīstamies un novēršamies no tā, un Viņš piedod. Par spīti neveiksmēm attiecības paliek neskartas, un mūsu galvenais mērķis dzīvē ir patikt Viņam un kalpot Viņam.

Man bieži jautā: "No kā man jāatsakās, lai es kļūtu par kristieti?" Kādreiz es teicu: "Nu, tas atkarīgs no..." – un tad biju uzmanīgs, lai neatbaidītu šo interesentu, norādot, ka tās ir tikai lietas, kuras ir sliktas priekš mums un no kurām mums ir jāatsakās. Tagad es tā vairs nesaku, bet atbildu: "No visa." Jēzus teica: "Neviens no jums, kas neatsakās no visa, kas viņam pieder, nevar būt mans māceklis." (Lk 14,33) Tas nenozīmē, ka Jēzus visu atņems, bet, ka viss, kas man pieder, tagad darbosies saskaņā ar Viņa autoritāti un būs pakļauts Viņa mērķiem. Bez tā es nevaru būt māceklis. Neatdali kristieti un mācekli vienu no otra. Vārds "kristietis" pirmo reizi tika minēts kā iesauka mācekļiem. (Apd 11,26) Tikai māceklim ir tiesības saukties par kristieti, un tādēļ, ja es neesmu māceklis, neizpildu mācekļa prasības, es neesmu kristietis.

 Vai tas viss izklausās smagi? Bet visi tie daudzie labumi, kas nāk no tā, ka Viņš ir Kungs mūsu dzīvē, ir iespējami tikai tad, kad mēs apzināmies, ko tas maksā, un esam gatavi to maksāt.

Čārlzs V. Praiss. "Kristus realitātē"

 

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv