Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Lūgšanu vakars: aicinām Jēzu


Lūgšanu vakars. Cik labi, ka draudzes jubilejas pasākumu nedēļa sākas tieši ar lūgšanu Dievam. Mūsu draudze jau 370 gadus ir kopā ar Jēzu, tātad – lūgšanā. Arī šajā vakarā varējām būt kopā, ieaicināt Jēzu mūsu vidū un stiprināt draudzes nākotni ar lūgšanas spēku.

Dziesmas un mūzika noskaņoja sirdis uz lūgšanu nots. Vēl precīzāk, katru sirdi sarunai ar Dievu aicināja Māras Zviedres dzeja par lūgšanu. Mūsu draudzes māsa Zane Jančevska lasīja Selmas Lāgerlēvas stāstu par postu, ko izraisa cilvēka grēcīgā daba – alkatība, skaudība, slinkums, atkarība –, kad to skaudri atsedz liela bagātība, pat tikai cerība uz lielu bagātību. Tas bija spilgts stāsts par grūtu izvēli, ko mēs ikkatrs mēdzam sastapt savā dzīvē. Stāsta galvenajam varonim izšķirties par svētību palīdzēja lūgšana. Kas palīdzēs mums?


Draudzes lūgšanas šajā vakarā bija it kā sadalītas divās daļās. Vakara sākumā tikām aicināti lūkoties uz sevi, savām kaitēm, nepilnībām un nepaklausību, lai Jēzus varētu mūs dziedināt. Dziedināt mūs katru atsevišķi kā dzīvu akmeni, no kā celta mūsu draudze. Pēc tam lūdzām par visu draudzi, par dažādām draudzes aktivitātēm un nozarēm, par draudzes nākotni. Šoreiz apvienojāmies mazās grupiņās un bijām lūgšanas sadraudzībā par kopīgajām vajadzībām, un Jēzus bija mūsu vidū. Mana lūgšana – lai Jēzus ir mūsu draudzes vidū vēl ilgi, līdz Viņa otrajai atnākšanai.

Anda Miķelsone

Foto Daniēls Godiņš

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv