Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Kopā ar Jēzu

".. un uz šīs klints Es gribu celt Savu draudzi.." – "Jo citu pamatu neviens nevar likt kā to, kas jau ir likts, proti, Jēzus Kristus." (Mt 16,18;1Kor 3,11)

Mīļie draugi, sirsnīgi sveicieni visiem, vēl arvien esot draudzes jubilejas noskaņās.

Jēzus draudzei 370 gadi ar Jēzu. Draudze, gājusi cauri dažādu laiku un notikumu lokiem, arvien vēl pastāv. Pastāv, jo ir Jēzus, kas draudzi sargā, žēlo un svētī. Viņu mēs godinām, slavējam un pielūdzam.
370 gadi ar Jēzu. Bet, ja ar Jēzu, tad tas nekad nav tikai ar Jēzu. Kopā ar Jēzu, tas nozīmē – arī kopā ar ticības brāļiem un māsām kristīgajā draudzē. Un kur tad sākas draudze? Vai ne šeit – ".. kur divi vai trīs ir sapulcējušies Manā Vārdā, tur Es esmu viņu vidū," saka Jēzus. Draudze pastāv tikai tad, ja ir cilvēki, kas pulcējas ap Jēzu, pie Viņa sniegtajiem vārdiem un Sakramentiem. Svinot draudzes jubileju, mēs godinām Jēzu, bet vienlaikus esam no sirds pateicīgi Dievam par ticības brāļiem un māsām. Bez viņiem nebūtu draudzes. Draudze vēl nav tu un Jēzus. Draudze ir – Jēzus, ticības brāļi un māsas un tu. Tā mēs mācāmies novērtēt mums blakus esošo cilvēku draudzē kā vienreizēju, ļoti īpašu vērtību. Mēs mācāmies pateikties Dievam par mūsu ticības brāļiem un māsām.

370 gadi ar Jēzu, arī ar brāļiem un māsām draudzē. Bet tas vēl nav viss. 370 gadi ar Jēzu, tas nozīmē – arī ar visu kristīgo Baznīcu. Vispārējo, visaptverošo Baznīcu visā pasaulē. Jēzus draudze, mēs esam tikai viens no akmeņiem lielajā Kristus Baznīcas celtnē. Un tā ir fantastiska sajūta, apzināties, ka neesam šeit vieni. Mēs esam daļiņa no majestātiskās Kristus Baznīcas, kuru Viņš pats ceļ un veido pretī Viņa otrajai atnākšanai, pretī jaunām debesīm un jaunai zemei. Mēs mācāmies arvien vairāk novērtēt arī šo dārgo vērtību – Kristus Baznīcu pasaulē, kuras kopībā tiekam ietverti un svētīti.

Tā nu mēs kā draudze, svinot jubileju, varam sacīt: 370 gadi ar Jēzu. Bet, ja ar Jēzu, tad arī ar brāļiem un māsām draudzē. Ja ar Jēzu un brāļiem un māsām draudzē, tad arī ar visu kristīgo Baznīcu pasaulē. Tā mēs ieraugām, cik bagāti un stipri esam Baznīcā un draudzē, kuras dibinātājs ir Kristus pats.

Baznīca un draudze tika celta uz apustuļa Pētera izteiktā ticības apliecības pamata, kas skanēja tā: "Tu esi Kristus, dzīvā Dieva Dēls." Uz šādu ticības apliecinājumu Kristus atbild ar spēkpilnu apsolījumu: ".. uz šīs klints Es gribu celt Savu draudzi, un elles vārtiem to nebūs uzvarēt." (Mt 16,18)

Palikt pie skaidra Kristus apliecinājuma nozīmē palikt arī uzvarā. Šo evaņģēlijā pamatoto ticības drosmi un uzvaras prieku novēlu draudzei, bet arī ikvienam no mums ļoti personiski.

Lai Tas Kungs dara mūs gatavus priecīgi kalpot līdz pilnīgai uzvarai Viņa Debesu Valstībā!

Sirsnībā, mācītājs Erberts Bikše

Foto Anita Šteinberga

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv