Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Liecība: Atsaukties Dievam


Nesen mani uzrunāja kāds jaunas sievietes dzīvesstāsts, viņa viesojās mūsu māmiņu grupā. Dace Cīrule ir samērā jauna kristiete, taču jau ar pamatīgu pieredzi Dieva Valstības darbā. Kalpošana evaņģēlijam organizācijā "Agape Latvija" ir viņas ikdiena, darbs un dzīve. Patiesībā šis ir stāsts par viduvēju skolnieci ar visai zemu pašvērtējumu, kas, paklausot Dieva aicinājumam, izaugusi līdz pilna laika misionārei savā zemē.
Nebūdama pārāk laba skolniece, lauku meitene Dace sevi nevērtēja augstu. Kā viņa stāstīja, Dievs viņai likās tāls un neaizsniedzams, bet pati sev viņa likās pārāk niecīga un necienīga, lai spētu pieņemt Labo Vēsti. Meitenes priekšstatos Dievs varbūt mīlēja visus cilvēkus, izņemot viņu; Dace apzinājās, ka ir grēcīga un pat ar labiem darbiem neizpelnītos Dieva mīlestību un žēlastību. Dzīve ritēja savu gaitu, nenesot būtiskas pārmaiņas. Kādā parastā naktī, sēžot naktsklubā, bārā, un vērojot jauniešus, kas turpināja tukšot glāzes un mēģināja iesaistīt visus kādā dejā, Dacei pēkšņi it kā nokrita plīvurs no acīm, un viņa apjauta, ka dzīvē jābūt kaut kam vairāk.

Tieši cilvēki no "Agapes" bija tie, kas palīdzēja Dacei personīgi iepazīt Dievu un noticēt Viņam. Tas noteikti nebija vienkārši. Viņa jau nu neļautu kādam mācīt sevi dzīvot un tik lēti neļautos noticēt nepazīstamajam. Es varu iedomāties, kādi mūri ir uzcelti ap sirdi, kas netic pati sev. Sākumā Dace vienkārši ievēroja jaukus cilvēkus, ar kuriem patīkami pavadīt laiku. Interesantos pasākumos viņa sadraudzējās ar tiem un sāka uzticēties. Pamazām sarunas kļuva dziļākas un aizvirzījās līdz Evaņģēlijam. Sagatavotā augsnē krita Dieva Vārda sēkla, un vēl viena dvēsele bija glābta!

No Daces stāsta īpaši atceros jautājumu, kas izskanējis kādā seminārā: ja jums būtu visas pasaules iespējas, ko jūs vēlētos darīt? Tiešām, ko es šodien vēlētos darīt, ja man būtu visas iespējas? Daces sapnis tobrīd bija strādāt kopā ar "Agapes" cilvēkiem, taču tas šķita neaizsniedzams, jo viņai nebija ne tādu spēju, ne izglītības, ne valodas zināšanu, ne pieredzes… Vēlāk gan izrādījās, ka Dievam visas lietas ir iespējamas, un, viņa kalpojot un iesaistoties, pamazām saklausīja savu aicinājumu.

Dace ir pārliecinājusies, ka saņemtu Dieva aicinājumu ir grūti nolikt maliņā. Jā, viņa ir mēģinājusi strādāt citu darbu paralēli kalpošanas darbam, taču arvien ir traucējusi sajūta, ka patiesībā kaut kas tiek nozagts abiem darbiem. Nav iespējams tikt uz visiem "Agapes" pasākumiem, kas notiek dažādos diennakts laikos, uz nometnēm un misijas braucieniem. Turklāt fiziski trūkst laika un enerģijas, lai abas lietas darītu pilnvērtīgi. Sēžot darbā un dīdoties, domās mētājoties starp darbu un kalpošanu, viņa pieņēmusi izvēli sekot savam aicinājumam, jo bez tā viņa savu dzīvi vienkārši nespēj iedomāties.

Pamazām iegūstot iemaņas un pieredzi evaņģelizācijas darbā, pamazām uzdrošinoties pieņemt arvien lielākus izaicinājumus, Dace Cīrule šodien aktīvi kalpo studentu nozarē, organizē pasākumus, dodas misijas braucienos, palīdz meklējošiem atrast ceļu pie Dieva. Turklāt viņas stāsts ir arī skaista liecība par paklausību aicinājumam un Dieva uzticību.

Tiešām ir vajadzīga liela ticība, lai izvēlētos dzīves veidu, kur jāpārtiek no ziedojumiem un vienīgā iztikas garantija ir Dieva uzticība. Šobrīd Dace pulcina ap sevi cilvēkus, kas viņas kalpošanā piedalās ar regulāru aizlūgšanu un finanšu ziedojumiem. Vienlaikus viņa joprojām aug mīlestības un uzticības attiecībās ar savu Debesu Tēvu, mācās pieņemt sevi un katru dienu izdarīt pareizo izvēli.

Anda Miķelsone

 

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv