Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Nāc drīz, Kungs Jēzu!


"Šis Jēzus, kas uzņemts prom no jums debesīs, tāpat nāks, kā jūs Viņu esat redzējuši debesīs aizejam." (Apd 1,11)

Jāņa evaņģēlijā lasām Jēzus sacītos vārdus: "Ja kāds Man grib kalpot, tad lai viņš seko Man." (Jņ 12,26)

Sekošana Jēzum, tas nozīmē piedzīvot neizsakāmi lielu prieku, bet arī ciešanas.

Apustulis Pāvils runā par prieku, kurā atrodas kristīgais cilvēks: "Priecājieties savā Kungā vienumēr, es vēlreiz teikšu, priecājieties." (Fil 4,4)

Bet Jēzus arī saka: "Pasaulē jums ir bēdas, bet turiet drošu prātu, Es pasauli esmu uzvarējis!" (Jņ 16,33)

Tāda ir kristīga cilvēka dzīve, esot pasaulē; mēs esam spriedzē starp bezgalīgi lielu prieku un ciešanām. Dažkārt pat ļoti lielām bēdām.
Patiesībā tā ir ļoti skaista dzīve, jo, tieši šajos kontrastos esot, mēs iepazīstam Dievu Viņa visspēcībā un mīlestības pilnībā. Kā gan mēs zinātu, kas ir spoža gaisma, ja nebūtu pieredzējuši tumsas pieskārienus.

Mūsu dzīve ir skaista tieši tādēļ, ka mēs tagad zinām – pāri mūsu priekam, bet arī pāri mūsu visdziļākajām ciešanām atrodas Jēzus, kas saka: "Turiet drošu prātu, Es pasauli esmu uzvarējis." Mēs esam paslēpti Viņā – Uzvarētājā. Mēs esam pasaulē, bet vienlaikus esam tai pāri, jo "mūsu piederība ir debesīs, no kurienes mēs arī gaidām Pestītāju, Kungu Jēzu Kristu.." (Fil 3,20)

Kristū balstoties, Viņā paslēpti, mēs ar paceltu galvu dodamies pretī mērķim, kur visas sāpes un bēdas būs beigušas un būs tikai miers un prieks Svētajā Garā.

Mēs dodamies pretī mērķim, par kuru mums stāsta apustulis Jānis Atklāsmes grāmatā: "Viņš nožāvēs visas asaras no viņu acīm, nāves vairs nebūs, nedz bēdu, nedz vaidu, nedz sāpju vairs nebūs, jo, kas bijis, ir pagājis." Tas, kas sēdēja goda krēslā, teica: "Redzi, visu Es daru jaunu." (Atkl 21,4,5)

Šis ir arī Adventa saturs – Jēzus nāk, lai mūs ņemtu pie Sevis. Viņš dāvina mums brīnišķīgu dzīvi šajā pasaulē, bet Viņš arī vada mūs pretī mērķim, līdz beidzot Viņš ieved mūs savā mūžīgajā, svētajā Valstībā.

Bet šodien, ko labu es varu paveikt vēl tagad?

Jēzus sacīja: "Ja kāds Man grib kalpot, tad lai viņš seko Man."

Mums visiem dota iespēja kalpot. Jēzus, uzrunājot cilvēkus, daudzkārt sacīja:

"Seko Man!" Un daudzi aicinātie atsaucās.

Tāda ir arī mūsu kalpošana – ielūgt cilvēkus sekošanā. Mēs nevienam neko neuzspiežam, mēs tikai ielūdzam. Mēs sakām: "Nāc man līdzi un iepazīsti Kristu."

Uz mērķi mēs dodamies ne kā vientuļnieki, bet kopā ar daudziem, kuri ielūgumam atsaukušies.

Tā ir arī Dieva griba, lai pēc iespējas daudzi tiktu izglābti mūžīgajai dzīvībai. Šo Dieva gribu tik nepārprotami izsaka arī apustulis Pāvils Vēstulē Timotejam. Viņš raksta: "Tā ir Pestītāja griba, lai visi cilvēki tiek izglābti un nāk pie patiesības atziņas." (1Tim 2,4) Vai visi tiks izglābti? Izglābti tiks tie, kas atsaukušies. Atsaukties var tikai tad, kad saņemts ielūgums. Mums jāatceras, ka ielūgumus izdalīt esam aicināti mēs.

Kristus atnākšana tuvojas. Ir svētīgi, ja nezaudējam modrību un esam gatavi Viņu sagaidīt. Maran ata! – Nāc drīz, Kungs Jēzu!

Sirsnībā, draudzes mācītājs Erberts Bikše

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv