Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Ko mēs vēl neesam izrunājuši?


Vilšanās un nesaskaņas laulības dzīvē visbiežāk rodas no saturīgu sarunu trūkuma. Izrādās, arī ģimenei ir nepieciešami mērķi un vīzijas, uz ko tiekties, jo tie palīdz sakārtot kopīgi ejamo ceļu un lūgšanu dzīvi, sniedz kopības sajūtu laulībā, kā arī gandarījumu par sasniegto. Jauno ģimeņu vakarā viesojās Ārons un Debora Grofi no kustības “Agape Latvija”. Šoreiz viņi līdzdalīja savu pieredzi par nedēļas nogales organizēšanu ģimenes mērķu uzstādīšanai un izvērtēšanai.


Mērķu uzstādīšanas nedēļas nogales galvenais ieguvums ir iespēja reizi gadā kopīgi pievērsties jautājumiem, kas skar finanšu, laulības, ģimenes, garīgo, sociālo un fizisko sfēru. Mani patīkami pārsteidza, ka metodē īpaša uzmanība ir pievērsta emocionālajam komfortam un diezgan apjomīgajā procesā ir paredzēti starpbrīži. Aiziešana no mājas vides un steigas, patīkamu kopīgu brīžu izbaudīšana, kopīgas lūgšanas palīdz atklātai sarunai par ļoti nopietniem, dziļiem un intīmiem jautājumiem.


Mums bija arī iespēja pašiem pārliecināties, ka spējam saprasties diezgan labi. Viens no pāra zīmēja, neredzot ne attēlu, ne papīru, taču ieklausoties savā vīrā vai sievā, kas deva mutiskus norādījumus pēc lektoru iedotā attēla. Šī spēle parādīja, ka svarīgi ir ne tikai sarunāties, bet arī atbilstoši sadalīt lomas, precīzi izvēlēties sakāmo, vērīgi klausīties, uzticēties un paklausīt.

Anda Miķelsone


Foto Evija Godiņa
Fotoparaksti:
- Vakara viesi (no kreisās) Debora un Ārons Grofi un tulkotāja Dace Cīrule.

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv