Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Mazās intervijas: Kā tu rīkojies krīzes situācijās?

Kaspars Ezeriņš, mūziķis
Lai arī kā dzīvē būtu, ir jāslavē Dievs un jādod Viņam viss gods un pateicība. Dzīvojot jāmācās no kļūdām. Pārbaudījumi norūda mūs. Uztraukties par krīzēm? Uztraukums nepalīdzēs izdzīvot. Kaut citreiz grūti saglabāt mieru, es zinu, ka Dievs ir mans miers un Viņš visu kontrolē. Miljoniem cilvēku atrodas lielākā krīzē, nekā es jebkad esmu bijis. Mums jānovērtē dienu no dienas katra lieta kā žēlastība no Dieva. Un tas, ka es spēju elpot un dzīvot, ir tikai un vienīgi Dieva žēlastība. Un pats galvenais jau ir glābšana un mūžīgā dzīve. Mūsu ciešanas nav salīdzināmas ar to godību, ko Dievs mums dāvās Mūžībā. Viss ir no Viņa žēlastības, tādēļ mēs Viņu bīstamies. Mani iedrošina tas, ka Dievs visu vada un par mani rūpējas. (Rom 8,28, Mt 7,25–34) Ieteikšu izlasīt man mīļas Svēto Rakstu vietas (Hab 3,17–19, Kol 3,15–17,1Tes 5,16–18). Esiet pateicīgi Dievam vienmēr!

Edīte Voicane, studente
Jebkurā situācijā paļaujos uz Dievu, jo īpaši sarežģītos brīžos, kad zinu, ka vienīgais, kas man var palīdzēt, ir mīļais Dievs. Viņš ir pats labākais atbalsts, kāds vien var būt!

Maija Frīdberga, pensionāre
Galvenais ir nepazaudēt atziņu, ka arī krīzes stāvokli pārvalda Dievs. Bet šo atziņu nevar iegūt vienā dienā, vienā brīdī. Tā ir jāapgūst, tajā jāpieaug, tā teikt, jāvingrinās kristietībā. Un to var izdarīt tikai tad, ja mēs nākam pie Dieva arī ar sīkām lietām, nelielām ķibelēm, saspīlētām situācijām, tad arī lielajos krīzes brīžos būs iespējams ar mierīgu sirdi nākt Dieva priekšā, ieliekot visu Dieva rokās.

Gunta Cerecka, pensionāre
Galvenais ir nemēģināt tās atrisināt savā spēkā. Tas parasti padara visu vēl sliktāku. Lūdzu pēc miera un Dieva spēka, lasu Bībeli. Lūdzu Dievu par situāciju un cilvēkiem, kas tajā iesaistīti. Tad viss nemanot atrisinās. Svētais Gars dod spēku, Dievs ieliek īstos vārdus mutē. Ir bijuši arī brīži, kad nav spēka pat lūgt. Tad palieku vienatnē, un Dievs jau zina, kad mums nav spēka, un dāvā to.

Gita Veide, studente
Pavisam godīgi varu atzīt, ka pasaulīgās krīzes situācijās patiešām, lai kā arī gribētos, es bieži vien zaudēju pacietību un paškontroli, krītot grēkā. Tomēr pēc kāda laika, pārdomājot notikušo, lūdzu Dievam piedošanu, kā arī Viņa padomu, kā rīkoties tālāk. Patiešām vēlos iemācīties būt pacietīgāka šādos brīžos, kā arī uzticēt pilnīgi visas lietas Dievam par visiem 100%, ko arī novēlu citiem brāļiem un māsām!

Ģirts Brēmers, skolnieks
Manā dzīvē mēdz būt dažādas grūtas situācijas, un uz tām es reaģēju dažādi. Dažkārt es uztraucos, vai spēšu steidzamo izpildīt laikā – šādos gadījumos cenšos pats ar visu tikt galā, lai gan arī tad man palīdz ticība. Paļaujos uz Dievu, kad problēmas ir personiskākas. Šī paļaušanās vairāk satuvina ar Dievu. Tāpēc saprotu, ka sarežģītas situācijas man nāk par labu un palīdz uzturēt attiecības ar Dievu.

Intervēja Elizabete Zīlišķe
« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv