Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Modināt ticību Jēzum Kristum


LATVIJAS KRISTĪGĀ STUDENTU BRĀLĪBA (LKSB)

Studenti no septiņām Latvijas pilsētām, kurās ir augstskolas, – Liepājas, Ventspils, Jelgavas, Rīgas, Valmieras, Rēzeknes un Daugavpils – ne tikai cītīgi studē un izdzīvo sesijas laiku, bet arī aktīvi iesaistās kādā no LKSB aktivitātēm. Daudzi varbūt tikai tagad pirmo reizi izdzird šādu organizāciju – Latvijas Kristīgā studentu brālība. Kas tā ir? Tie ir dažādi studenti – topošie skolotāji, žurnālisti, mediķi, mācītāji, uzņēmēji, vadītāji, padotie un citi, kuri studiju laikā vairāk iepazīst Dievu, izprot Viņa Vārdu, veido draudzīgas attiecības ar apkārtējiem cilvēkiem un Dievu, kā arī piedzīvo Viņa brīnumu darbus studiju procesā. LKSB mērķis ir modināt un padziļināt studentos personisko ticību Kungam Jēzum Kristum, lai viņi būtu gatavi īstenot Dieva plānu un pagodināt Viņu darbavietā, sabiedrībā, draudzē un ģimenē.
LKSB AKTIVITĀTES

LKSB pastāvīgi rīko studentu nometnes, ik nedēļu Bībeles studiju un diskusijas grupiņas (trīs līdz desmit cilvēki), vismaz reizi mēnesī lielos pasākumus – lekcijas, seminārus, tusiņus un dažādus citus pasākumus augstskolās, sadarbojoties ar vietējām draudzēm, uz tiem kopā sanāk visu pilsētas mazo grupiņu dalībnieki un citi studenti, kuriem interesē pasākuma tēma. Lielajos pasākumos ietilpst arī sadraudzība, kas  var būt dažāda – spēļu, diskusiju, pankūku (un citu ēdienu) vakari, tikšanās ar kādu interesantu ciemiņu, kādu svētku kopīga svinēšana, filmas skatīšanās, kopīgs pārgājiens, boulinga spēle utt. Sadraudzības pasākumi no citiem lielajiem pasākumiem atšķiras ar to, ka tajos lielāks uzsvars tiek likts uz attiecību veidošanu, brīvu diskusiju un vienkārši jautru atpūtu, ne tik daudz uz izglītošanu. LKSB regulāri piedalās arī Studentu dienās un ik pa laikam rīko dažādas citas aktivitātes. Rīgā reizi nedēļā internacionālie studenti tiekas Internacionālajā Cafe. Ik pa laikam kādā augstskolā viesojas kristīgās mūzikas grupas vai kādi atsevišķi mākslinieki no Latvijas un ārzemēm. Augstskolās ir uzstājies iluzionists Zigmārs Atvars, koncertējuši Valdis Indrišonoks, Kaspars Dimiters, Ieva Marta Henčele, Samuels Tomass, grupas "Xenos", "The Briefing" un "Ripcord" no Anglijas u. c.   

KRISTĪGO STUDENTU AKTIVITĀTES VALMIERĀ

Arī no Jēzus draudzes ir aktīvi studenti, kas ir iesaistījušies LKSB kalpošanā. Agris Žogota – LKSB Valmieras pilsētas grupas vadītājs, "Atklāj kristietību" grupiņas vadītājs; Māris Barons – LKSB lielo pasākumu tulkotājs ārzemju viesiem; Gita Veide – meiteņu vakaru vadītāja, "Marka" grupiņas vadītāja; Mārtiņš Barons – skaņas tehnikas nodrošinātājs. Valmierā pāris reižu mēnesī tika organizēti vīru vakari, kuros piedalījās dažādu konfesiju vīri, tai skaitā arī Jēzus draudzes jaunieši, lai kopīgi studētu Dieva Vārdu un izprastu to, kādiem jābūt vīriem pēc Dieva plāna. Sadraudzības nolūkam tika organizēts arī laivu brauciens, tajā piedalījās 12 vīri, no tiem trīs bija nekristieši (par diviem pirms tam tika daudz lūgts). Šādi mēs bieži piedzīvojam Dieva varenību un atbildētas lūgšanas. Tāpat arī bija pāris meiteņu vakari, kuros kopīgi studējām Dieva Vārdu, mācījāmies gatavot ēst un dalījāmies pieredzē. Izveidojās arī brīnišķīga sadraudzība ar baptistu draudzes jaunietēm, un ir bijušas vieses arī no Jēzus draudzes. Nākamajā semestrī tiek plānots regulāri sanākt kopā, lai mācītos būt labām sievām.

Pagājušajā rudenī pašā semestra sākumā LKSB Valmieras grupiņa noorganizēja orientēšanās pasākumu pa Valmieru "Skrējiens pēc buljona", lai it īpaši pirmo kursu studentus iepazīstinātu ar pilsētu un pie reizes parādītu, ka kristieši ir aktīvi, jauki un jautri jaunieši. Pasākums izdevās tik brīnišķīgs, ka nolēmām to ieviest kā tradīciju un turpināt arī nākamos gadus. Lai saliedētu Valmieras komandu (cilvēkus, kas iesaistījušies kādā kalpošanā vai ir ļoti aktīvi), devāmies ciemos pie brāļa Artūra, kur patīkami atpūtāmies un guvām garīgu piepildījumu – padziļināti studējam Bībeli – ar mērķi saņemt, lai dotu tālāk.

Studentu informēšanai par plašsaziņu līdzekļu lielo ietekmi uz sabiedrības viedokļa veidošanu uzaicinājām misionāru Bilu Moldinu, kurš nolasīja lekciju "Mediji zem lupas". Tā kā Vidzemes augstskolā ir Komunikācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa, kā arī mediju studijas un žurnālistika, devām personīgus ielūgumus arī docētājiem un administratīvajiem darbiniekiem.

Katru nedēļu vismaz vienu reizi notiek arī lūgšanu vakari un rīti, kuros studenti sanāk kopā, lai pateiktos Dievam ar slavas dziesmām, kā arī aizlūgtu par individuālajām un kopīgajām vajadzībām. Šajā pavasarī aizsākās arī lūgšanas pāros. Lielākā daļa no LKSB iesaistītajiem studentiem pa divi neatkarīgi no pārējiem pasākumiem vismaz reizi nedēļā sanāca kopā, lai viens par otru lūgtu un viens otru stiprinātu. Ir, protams, arī cīņa, lai tas turpinātos. Bet var redzēt, ka gūstam stiprinājumu.

PRETESTĪBA

Darbojoties LKSB, ikviens arī izjūt pretestību no citu studentu puses. Kāds students izsūtīja e-pastu visiem Vidzemes augstskolas studentiem, lai noskatās filmu, kur tiek noliegta kristietība, kā arī tiek rauti nost plakāti par gaidāmajiem pasākumiem. Bet tas nemaz nebiedē studentus un nav apturējis cilvēkus nākt uz LKSB pasākumiem, gluži pretēji – paliekam vēl aktīvāki un kopīgi aizlūdzam gan par savas pilsētas (Valmieras) grupu, gan citām Latvijas pilsētām. Ja ragainais trako, tad zinām, ka priekšā vēl daudz svētību! Dievs ir ar mums katru dienu!

LIECINĀŠANA LEKCIJU LAIKĀ

Dievs dara lielus brīnumus un paver mums iespējas liecināt arī citiem studentiem pat lekciju laikā. Publiskās runās, rakstos, analīzēs, prezentācijās Valmieras LKSB studenti nereti izvēlas stāstīt par aktuālām ar kristietību saistītām tēmām, piemēram, par laulību un seksualitāti no kristiešu viedokļa, vai ļaunums ir no Dieva, LKSB aktivitātēm, mērķi un vīziju, kā arī par notikušajām nometnēm, konferencēm un citām tēmām. Ikviens jūtas brīvs, runājot par Dievu, un nekaunas citu studentu priekšā – Dievs apdāvina ar īsto gudrību un drosmi.

PATEICĪBAS

Agris: "Pirms došanās uz Valmieru studēt lūdzu Dievam pēc kāda brāļa Kristū, kas būtu garāks par mani. Šajā gadā Dievs mums dāvāja Artūru. Garu basketbolistu. Nedaudz virs 190 cm. Caur Artūru saņēmām daudz svētību no Dieva. Dieva Vārda skaidrojumu, stiprinājumu un visāda veida atbalstu. Pateicība ir liela! Šķiet, ka gandrīz katrs, kas iesaistījies brālībā, ir gatavs un vēlas kaut kādā veidā kalpot pārējiem. Cilvēki vēlas bieži nākt kopā. Māsas ir atsaucīgas. Viens par otru rūpējas, lūdz! Komanda ir dedzīga! Tā stiprina un atbalsta vadītāju. Katrs patstāvīgi lasa Dieva Vārdu un vēlas tuvākas attiecības ar Kristu!"

DIEVA BRĪNUMI

Ikvienu sveicam dzimšanas dienā un vārda dienā ar atraktīvām idejām, lieliem plakātiem un mīļām dziesmām un dāvaniņām. Tas ļoti veicina sadraudzību un mīlestību starp māsām un brāļiem! Dievs valmieriešus ir bagātīgi apveltījis ar svētībām. Visas nemaz nevar izstāstīt vārdos! Dieva žēlastībai nav robežu!


STARPTAUTISKA KONFERENCE "BECAUSE OF LOVE"

Aktīvākie studenti no visām septiņām augstskolām šī gada pavasarī devās uz konferenci "Because of love", kas notika Austrijā. Konferencē kopumā piedalījās vairāk nekā 2000 studentu no 40 valstīm. Latvija, neskatoties uz teritoriālo platību, bija viena no plašāk pārstāvētajām valstīm – 57 studenti, no kuriem deviņi bija no Valmieras LKSB grupiņas. Dievs īpaši svētīja Valmieras grupiņu, jo tika savākta naudiņa visiem braucējiem. Liels paldies arī mūsu draudzes mācītājam Erbertam Bikšem par finansiālo atbalstu.

Konferencē dziedāja dziesmas dažādās valodās, dejoja nacionālās dejas, kur, protams, neiztika bez mūsu mīļotās plaukstiņpolkas, kā arī bija sarunas un joki visām gaumēm. Īpaši Latviju daudzi atcerēsies pēc priekšnesuma, kur tika parādīta daļa mūsu kultūras, sadzīves un attieksmes pret dzīvi. Priekšnesumā "Because of love... I love the world" studenti parādīja uzskatus par pasauli no mīlestības aspekta. Konferencē bija iespēja gan iepazīt citas kultūras, izbaudīt neaizmirstamo studentu vidi, apskatīt nelielu daļu Austrijas, gan arī mācīties veidot attiecības ar apkārtējiem un Dievu. Lielisks laiks, kad līdzdalīt emocijas un patīkamas sajūtas, latviešiem bija ceļā pavadītais – divas dienas turp un atpakaļ. Mājupceļā autobusā bija brīvais mikrofons, tad ikviens varēja līdzdalīt piedzīvoto un arī liecības. Studenti patiesi prot priecāties gan kopā ar cittautiešiem, gan ar savējiem. Šis bija fantastisks veids, kā pavadīt Lieldienas jeb Kristus augšāmcelšanās svētkus. Konferenci rīkoja IFES (International Fellowship of Evangelical Students), kas ir starptautiska organizācija ar ~300 000 studentu no 145 pasaules valstīm. Pēc konferences tika publicēti raksti reģionālajos laikrakstos "Liesmiņa" un "Siguldas Avīze".

Gita Veide

Foto Māris Barons
LKSB studenti – patiesi draugi un mūžīga vērtība.

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv