Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Jauniešu viesi


Jūnijā pie Jēzus draudzes jauniešiem viesojās sludinātājs Raimonds Logins no Vīlandes baptistu draudzes un LELB (Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca) Jaunatnes nozares pārstāvji.

Sarunas par Dievu ar kolēģiem

Raimonds Logins uz Jēzus baznīcu bija atnācis saulainā 13. jūnija vakarā. 24 gadus vecais puisis aktīvi darbojas gan savā draudzē, gan ārpus tās, sludina Vīlandes draudzes jauniešu dievkalpojumos jeb „Metro” otrdienas vakaros, spēlē ģitāru un strādā informācijas tehnoloģiju jomā. Jauniešu vakara sākumā Jēzus draudzes slavēšanas grupa veltīja Dievam dziesmas, spēlēja un dziedāja Agnese, Laima, Andris un Austra, bet apskaņoja kā vienmēr – Mārtiņš. Pēc tam vārds tika dots Raimondam. Vai pēc sludināšanas ārpus baznīcas ir jāatgriežas savā draudzē vai jāizplata ticība, veidojot jaunas draudzes? Vai Dievs ir ar kristieti arī bārā? Kā runāt ar kolēģiem par savu ticību? Kādēļ Dievam vajadzēja nākt šajā pasaulē kā cilvēkam? Šādiem jautājumiem pieskārās Raimonds. Reiz kādam vīram bijis akvārijs, kaut arī viņš par to rūpējās un kopa, tuvojoties zivtiņām, tās bēga no saimnieka. Vīrs saprata, ka vienīgais, kā uzrunāt zivis un likt saprast, lai nebaidās no viņa, ir pašam kļūt par vienu no tām. Līdzīgi arī Dievs kļuva par cilvēku, sūtot uz zemes Jēzu. Raimonds liecināja, ka viņš sākumā nezinājis, kādā veidā runāt ar kolēģiem par Dievu, līdz kādā neoficiālā darba pasākumā, kurš noticis bārā, nepiespiestā atmosfēra un situācija pamudinājusi to darīt. Kopš tā laika kolēģi viņam prasa un interesējas par Dievu. Sarunās par Dievu sākumā kalpojis kolēģa jautājums: ”Kā tev iet seksā?” Un te nu bija jāstāsta par dzīvi ar Dievu un no tā izrietošajām vērtībām un mērķiem. Galu galā kolēģis sadraudzējās ar Raimondu un uzaicināja uz suši vakaru savās mājās.
Jauniešu vakara gaitā Raimonds brīvprātīgajiem lika uzrakstīt, kādas kalpošanas notiek Jēzus draudzē un kuras no tām ir vērstas uz nekristīgu cilvēku piesaistīšanu ticībai. Raimonds runāja vienkārši un sirsnīgi, bagātīgi līdzdalot savu pieredzi, īpaši varēja just viņa paļāvību un uzticību Dievam.

Kalpošana

21. jūnija vakarā Jēzus baznīcā atkal sastapām jaunas sejas – mūsu jauniešu vakarā par sevi stāstīja LELB Jaunatnes nozares pārstāves – projektu vadītāja Ilze Jēkabsone un viena no Rīgas arhidiecēzes jauniešu koordinatorēm – Leida Bartkeviča. Meitenes stāstīja par to, kā veidota Jaunatnes nozare: bez trim algotajiem darbiniekiem (arī Ilze) tajā ir 18 diecēžu koordinatori un daudz brīvprātīgo. Ilze ir e-pastu meitene – ja jūs saņemat vēstules no LELB Jaunatnes nozares, tās ir sūtījusi viņa vai kāds no kolēģiem. Jaunatnes nozare ne vien rīko nometnes, projektus un kristīgo jauniešu vadītāju apmācības programmas, bet sadarbojas arī ar ārzemju draudžu jauniešiem. Jāatgādina, ka tieši nometnes ir laiks, kad daudz cilvēku iepazīst Dievu un neskaitāmi kristieši kļūst stiprāki savā ticībā, tāpēc nevar nenovērtēt to nozīmi.

Pārstāves stāstīja par 3. Luterāņu jauniešu dienām Cēsīs (Jaunatnes nozares 10 gadu jubileju), kas notiks no 23. līdz 24. augustam. Tas būs liels pasākums, aptuvenais dalībnieku skaits ir 800, tāpēc nepieciešams vismaz 90 brīvprātīgo. Arī mūsu draudzes jauniešu palīdzība būs gaidīta un ļoti noderīga. Jaunatnes nozares pārstāvji bija atnākuši pēc mūsu draudzes jauniešu vadītāja, mācītāja Ģirta Prāmnieka uzaicinājuma. Bija patīkami dzirdēt, ka Jēzus draudzes jaunieši esot kā paraugs citām draudzēm. Taču nedrīkst aizmirst, ka jauniešu vakari nenotiek paši no sevis. Jauniešu darba vadīšana prasa daudz laika un uzņēmības, arī pieredzes. Lai noturētu jauniešus baznīcā, kad piektdienas vakarā aicina neskaitāmas citas laika pavadīšanas iespējas, vispirms ir jālūdz Dieva palīdzība. Lai aktīvi būtu ne tikai jauniešu vadītāji, bet visi vakara dalībnieki, lai vadītāji saprastu, kādas tēmas un kādā veidā vislabāk uzrunāt jauniešus, lai pēc sadraudzības jaunieši baznīcas telpas atstātu tīras un kārtīgas. Skumja situācija ir laukos, kur jauniešu vakari kļūst retāki, jo pēc skolas beigšanas absolventi aizbrauc studēt uz lielpilsētām. Bet jāteic, ka līdzīgi notiek arī mūsu draudzē, kad jaunieši izaug no jauniešu vecuma, un, ja nav dzīves drauga un nevar iet uz jauno ģimeņu vakariem, sadraudzības un kopības iespējas ārpus dievkalpojumiem ir retas. 21. jūnija jauniešu vakars norisa kora telpās, lai slavēšanā varētu izmantot klavieres (kas diemžēl sen nav skaņotas) un būtu personīgāka un mīļāka noskaņa nekā baznīcas lielajā zālē. Slavēšanas grupa šoreiz bija apvienota – svētdienasskolas slavētāji Elīza un Gvido, kā arī piektdienas vakaros biežāk redzētās Ieva un Austra.

Kaut arī jaunieši nav jāmāca baudīt vasaru, piektdienās Jēzus baznīcas durvis vēl aizvien ir atvērtas, lai aicinātu uz interesantu, Dieva klātbūtnes piepildītu vakaru.

Tuvākajos mēnešos paredzēts arī ne viens vien jauniešu pasākums pie dabas.

Austra Klotiņa

Foto Edgars Jēgers
Fotoparaksts – Gita, Austra, Elīza, Ieva (no kreisās) – pēc jauniešu vakariem raisās svētīgas sarunas.

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv