Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Jauniešiem – jauns


Atkal sācies jauns kalendārais gads, kas ir sava veida pieturas punkts, robežlīnija kādam noietam laika periodam. Portālā draugiem.lv bija iespēja uzrakstīt savu apņemšanos šim gadam. Tātad kādam, iespējams, tas ir izaicinājums kaut ko mainīt, uzlabot. Kaut gan būtībā katru dienu būtu vērtīgi sākt kā jaunu gadu, apņemoties mainīties uz augšu kopā ar Kristu.

Arī jauniešu vakaros līdz ar jauno gadu esam ieviesuši nelielas pārmaiņas. Īpaši tas attiecas uz saturisko pusi.
Vēlējāmies pieskarties nopietnākām tēmām – t. i., mūsu ticības pamatam un principiem. Šīs tēmas ir patiesi svarīgas un interesantas ikvienam, kas vēlas vairāk uzzināt par Dievu, pieaugt ticībā un atziņā vai vienkārši ieraudzīt kādu jaunu aspektu mūsu ticības pamatnostādnē, jo Dievs ikreiz, kad par Viņu interesējamies, atklāj kaut ko jaunu un nepamanītu.

Pirmais jaunā cikla jauniešu vakars notika 18. janvārī. Lai jauniešiem būtu interesantāk, nolēmām vakaru formu veidot mazliet citādu – ceļojot cauri laikiem. Tā nu pirmajā vakarā mēs iejutāmies agrīno kristiešu dzīvē pirms deviņpadsmit gadsimtiem. Sākumā varējām iepazīties ar nelielu informāciju par to, kāda bija Baznīca otrajā gadsimtā, un kaut nedaudz apjaust, kādā situācijā toreiz bija kristieši, kad tika vajāti un tiem bija jāslēpjas un sapulces jānotur visdažādākajās vietās. Tā arī mēs, iejūtoties otrā gadsimta kristiešos, devāmies uz mūsu baznīcas pagrabu, kurā bija ierīkots neliels altāris, un sveču gaismā un šaurībā dziedājām slavas dziesmas Tam Kungam un klausījāmies Dieva Vārda lasījumos no 92. Psalma. Pēc tam devāmies uz nedaudz plašāku telpu – pērminderu telpu, kurā mūsu vadītājs Ģirts Prāmnieks teica uzrunu. Visiem tika izdalītas burtnīcas, lai varētu pierakstīt svarīgāko. Mācījāmies par ticības apliecības pirmo daļu, par to, kas un kāds ir Dievs, kas īsti ir Bībele un kā mums to lasīt. Saņēmām daudz atziņu. Pēc uzrunas visi devāmies pie altāra, kur kopīgi lūdzām. Jauniešu vakara izskaņā vēl bijām sadraudzībā jauniešu telpās.

Domāju, ikviens guva daudz vērtīga un pēc vakara baznīcā aizgāja mājās piepildītāks.

Bet cikls turpinās. Un būs vēl daudz interesantu un saturīgu vakaru, uz kuriem aicināts ikviena vecuma jaunietis – lai gūtu, diskutētu un pārdomātu.

Jēzus saka: "ES ESMU pasaules gaisma; kas seko Man, tas patiesi nestaigās tumsībā, bet tam būs dzīvības gaisma." (Jņ 8,12)

Madara Jauģiete

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv