Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Vai tu gaidi piektdienas vakaru?


Cik jauki, ka piektdienas vakarus ir iespēja pavadīt starp brāļiem un māsām Kristū. Kad pirmo reizi pirms trim gadiem aizgāju uz jauniešu vakaru, vēl nebiju Jēzus draudzē. Ar draudzeni bijām atbraukušas no Jūrmalas, un pēc tam viņa mani vakarā aizveda uz baznīcu. Tolaik vēl abas mācījāmies 12. klasē. Tovakar jauniešu telpas bija pilnas ar jauniem, priecīgiem cilvēkiem. Mēs krietni nokavējām, un, kad ieradāmies, notika diskusija, ko vadīja Ģirts Prāmnieks. Man, protams, nebija ne jausmas, ka šis jaunais cilvēks ir mācītājs. Pēc diskusijas jaunieši gāja lejā pie altāra kopīgi lūgt. Kaut arī es pazinu tikai dažus, visi bija draudzīgi. Mani iepazīstināja ar to, kas nu jāzina piektdienas vakara jaunietim, piemēram, pastāstīja joku par zaļajām krūzītēm – tā tolaik sauca jauniņos, kuri vēl nebija atnesuši paši savas krūzītes. Iesākumā jauniešu vakaros mani visvairāk uzrunāja tieši slavēšana – slavēšanas dziesmas, lūgšanas.   
No pēdējiem jauniešu vakariem atmiņā palicis 7. novembris. Cilvēku bija mazāk nekā parasti, jo daudzi bija evaņģelizācijas grupas LEAF pasākumā. Atnākušie sēdēja pie galda, klāta ar cepumiem un tēju. Slavēšana bija īpaša – akustiskās ģitāras pavadījumā un sveču gaismā dziedājām no vasaras nometnes dziesmu grāmatām. Skanēja sirsnīgi. Mūsu mācītājs Ģirts lasīja pārdomas par Lūkas evaņģēlija 7,37–50. Lai arī sieviete, kas minēta šajā rakstu vietā, bija grēkojusi, viņa nebaidījās nākt pie Jēzus, un vēl vairāk – viņa atnesa Jēzum dārgu svaidāmo eļļu, ar savām asarām mazgāja Viņa kājas un ar matiem nožāvēja. Ticība palīdz cilvēkam, kas grēkojis, lai cik lieli vai mazi grēki būtu, jo jebkurš grēks mūs šķir no Dieva. 21. novembrī Ģirts stāstīja par kalpošanu: ja cilvēks uzņemas kādu kalpošanas darbu un pats nedzīvo ar Dievu, tad šī kalpošana būs veltīga. Jēzus saka: "Ja kāds Man grib kalpot, tad lai viņš seko Man, jo, kur Es esmu, tur būs arī Mans kalps; un, ja kāds Man kalpos, to Mans Tēvs cels godā." (Jņ 12,26)

Bet 1. novembrī jaunieši devās ekspedīcijā uz Kuldīgas rajona Māras kambariem. Tieši uz šo vietu, jo Māras kambari bija paredzēti kā augusta laivu brauciena galamērķis, taču toreiz tos neizdevās atrast. Tagad gan jaunieši zina, kur meklēt Māras kambarus!

Austra Klotiņa

Foto Edgars Jēgers
Fotoparaksti Ceļā uz Māras kambariem.
Diāna slēpjas Māras kambaros.

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv