Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
370 gadi ar Jēzu

 


"Cik mīlīgas ir Tavas māju vietas, ak, Kungs Cebaot!"
(Ps 84,2)

No 22. līdz 28. septembrim Jēzus draudze atzīmēs savas pastāvēšanas 370. gadadienu. Svētku nedēļa iecerēta ļoti daudzveidīga un norisēm bagāta, jo jubilejas svinēšanā iesaistīsies visas galvenās mūsu draudzes darbības nozares.

Jēzus baznīcas torņa smaile Daugavmalā slejas kopš 1638. gada, kad šeit tika uzcelts un iesvētīts pirmais draudzes dievnams. Daudzi atceras, ka pirms diviem gadiem, 2006. gadā, mūsu draudze ievadīja šīs jubilejas svinības ar arhibīskapa vadīto svētku dievkalpojumu par godu baznīcas pamatakmens likšanai, kas notika 1636. gadā.

Svētku nedēļā ik rītu plkst. 8 būs svētbrīdis dievnamā, kur ikvienam pirms dienas darbiem un gaitām būs iespēja visu likt Dieva rokās. Bet ik vakaru baznīcā būs īpašs svētku pasākums, ko gatavos kāda draudzes darbības nozare.

Pirmdienas vakarā visi būsim kopā lūgšanās un klausīsimies kamermūziku. Otrdiena iecerēta kā Svētdienasskolas diena ar atraktīvu vakara pasākumu, kas liks mums katram – atkal vai no jauna – iejusties svētdienasskolā.

Trešdiena paredzēta kā Vēstures bagātību diena – būs apskatāma izstāde par Jēzus draudzi un dievnamu gadu simtu gaitā, ekskursijas pa dievnamu un saistošs vakars par mūsu draudzes vēsturi šodienas skatījumā.

Ceturtdiena būs Mūzikas diena, kurā varēsim baudīt bagātīgu muzikālu sniegumu daudzu viesu un koru izpildījumā.

Piektdiena būs mūsu draudzes jauniešu pārziņā; piektdienas vakarā esam iecerējuši mūzikas un evaņģelizācijas pasākumu pie mūsu baznīcas. Tajā būs daudz mūzikas, liecību un sadraudzības, kurā vēlamies būt kopā ar mūsu tuvākajiem kaimiņiem – apkārtējo māju un apkaimes iedzīvotājiem.

Sestdienas pievakarē iecerēts interesants un jauks vakars ar ļoti dažādiem viesmāksliniekiem, mācītājiem, kas izgājuši kalpošanā no Jēzus draudzes, un māsu draudžu viesu piedalīšanos. Ja visi nepieciešamie apstākļi būs labvēlīgi, sestdien svinēsim arī Gaismas svētkus, daļēji pabeidzot Jēzus baznīcas izgaismošanas projektu. Un, protams, kas tā par dzimšanas dienu bez tortes?! Būsim kopā sadraudzībā arī pavisam vēlā vakarā.

Ar svētdienas svētku dievkalpojumu noslēgsim draudzes Jubilejas nedēļu, pateicoties par to, cik ļoti Dievs ir bijis žēlīgs mūsu mīļajai draudzei visus gadus, cik daudz svētību esam saņēmuši! Tāpēc savu prieku un pateicību vēlamies līdzdalīt ar katru draudzes locekli, ar katru mūsu viesi un pārstāvjiem no māsu draudzēm, kas būs ar mums kopā šajā svētku nedēļā.

Aicinām atbalstīt draudzes jubileju un tās pasākumus, jo īpaši baznīcas izgaismošanas projektu, ar savu ziedojumu, jo mūsu līdzdalība tajā ir ļoti nepieciešama.

Un aicinām ikvienu lūgt par šo svētku laiku jau tagad, lai viss var labi ar Dieva palīdzību izdoties!

Organizatoru vārdā – Lelde un Ivars Kupči

Logo Markus Rožkalns

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv