Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Tas tev!


Skaitļi kalendārā pavisam mierīgi un nekautrīgi vēsta, ka vasaras vidus jau pāri. Pavisam drīz būs arī lielais vasaras notikums – draudzes nometne, kā arī jauniešu laivu brauciens. Bet, neskatoties uz apkārtējiem apstākļiem, joprojām piektdienas vakaros ierastajā laikā ik nedēļu baznīcā pulcējas jaunieši, lai piedzīvotu sadraudzību ar Dievu un viens ar otru. Gluži kā kādreiz pirmie Kristus sekotāji un mācekļi pulcējās – neskatoties ne uz kādiem apstākļiem, sanāca kopā, lai būtu sadraudzībā, lai pieaugtu Kristus atziņā un mācībā.

Cauri gadu tūkstošiem patiesībā nekas sevišķi jauns nav radies un izgudrots. Dievs ir vienkāršs, Viņš nesarežģī lietas tā, kā mums, cilvēkiem, tās patīk sarežģīt, iedomājoties, ka esam bezgala gudri. Gluži tāpat kā pirms diviem tūkstošiem gadu pirmie kristieši tikās un piedzīvoja Dievu, mācījās Viņa Vārdu, arī mēs šodien tiekamies. Saturs un būtība ir tieši tā pati. Un ne tikai pulcēšanās reižu būtība ir vienota, nemainīgai jābūt arī mūsu dzīvei, dzīves mērķim, kā Kristus mācekļiem toreiz, tā arī tagad.
Kādā jauniešu vakarā runājām un domājām par tēmu – kā stāstīt citiem Labo Vēsti. Tas sasaucas arī ar mūsu aicinājumu kā Kristus sekotājiem. Jēzus saka: "Ejiet un dariet par mācekļiem visas tautas.." (Mt 28,19a) Līdz ar to, ja tiecamies savā dzīvē būt Kristus mācekļi, mums arī kā tādiem jārīkojas. Jo, gluži kā kādreiz cilvēki no pirmajiem mācekļiem sadzirdēja Evaņģēlija vēsti, tas turpinās cauri gadsimtiem – Dievs caur cilvēku otram cilvēkam. Arī mūsdienās. Tāpēc mums ir tik svarīgi izmantot iespējas, kad varam liecināt kādā veidā par Viņu. Šie veidi var būt dažādi – ar vārdiem, darbiem, visdažādākajās situācijās un gadījumos. Mums jābūt ar atvērtām acīm un ausīm, lai saredzētu un saklausītu īstos brīžus, kad nepaturēt lielo bagātības atziņu sev, bet dāvāt to arī līdzcilvēkam. Un nav jābaidās, jo Dievs vienmēr ir blakus un Viņa Gars pats darbojas. No mūsu puses svarīgi ir neklusēt, bet līdzdalīt. Ļaut, lai Gars caur mums runā. Tas, kas tālāk risinās otra cilvēka sirdī, ir tikai un vienīgi Dieva darbs.

"Jo pats Dievs darbojas ar Savu spēku jūsos, kas ticat." (1Tes 2,13b)

Madara Jauģiete

Autores foto
Foto paraksti –
Kā liecināt par Kristu.
Domu apmaiņa.
Skečā tiek attēlots, kā cilvēks var dzirdēt vēsti par Dievu un tikt glābts.
Sadraudzība.

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv