Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
2007.gads skaitļos


"Redzi, tagad ir vislabvēlīgākais laiks; redzi, tagad ir pestīšanas diena." (2Kor 6,2)

2008. gada janvārī un februārī tika apkopoti un pārbaudīti dati par draudzes darbību 2007. gadā. Nepieciešamās atskaites iesniegtas LELB Virsvaldei un Valsts ieņēmumu dienestam. Par galvenajiem rādītājiem stāstīts arī draudzes informatīvajā sapulcē 30. martā.

2007. gadu mūsu draudzei Dievs bagātīgi svētījis – draudzes locekļu skaits kļuvis lielāks, veikti būtiski remontdarbi baznīcas ēkai, pieaudzis saņemto ziedojumu daudzums.

Draudzes locekļu skaits gada beigās – 1095 pieaugušie, par 83 vairāk nekā pirms gada. Lielākā daļa jauno draudzes locekļu pievienojušies draudzei iesvētoties (75), kā arī pārnākot no citām draudzēm (23) vai atjaunojot piederību draudzei (15). Uz citām draudzēm pārgājuši 11, miruši 9 un izstājušies (vairāk kā divus gadus nav maksājuši noteiktos ziedojumus) 10.

Būtiskākie darbi pie baznīcas ēkas – torņa jumta maiņas pabeigšana un torņa terases restaurācija, fasādes pirmās kārtas restaurācijas pabeigšana, solu restaurācija un sanitārā mezgla (vācu draudzes sanākšanas telpās) rekonstrukcija.

Kopā 2007. gadā saņemti ziedojumi 70 tūkstošu latu apmērā, kas ir par 10 tūkstošiem vairāk nekā 2006. gadā. No visiem ziedojumiem kolekte veido 33 tūkstošus latu, fizisko personu ziedojumi – 25 tūkstošus, juridisko personu ziedojumi – 11,5 tūkstošus un ārvalstnieku ziedojumi 0,5 tūkstošus latu. No juridisko personu ziedotā 9,1 tūkstotis latu ir naudas līdzekļi (no tiem lielākais – 5 tūkstoši latu torņa apgaismošanas projektam no Parex bankas) un 2,4 tūkstoši latu –  mantiskie ziedojumi (lielākais ziedotājs – Hanzas maiznīca).

Papildu iepriekš uzskaitītajiem ziedojumiem vēl 1,6 tūkstoši latu kancelejā saņemti par kazuālijām (kristībām, laulībām), 6,7 tūkstoši – par zemes un telpu nomu, bet 5,5 tūkstoši – finansējums no Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas – baznīcas fasādes un torņa kolonnu remontam.

Paldies Dievam par saņemtajām svētībām, paldies visiem draudzes locekļiem par atbalstu un aizlūgšanām, un paldies tiem, kas nav mūsu draudzē, bet kam Dievs licis sirdī palīdzēt Valstības darbā.

Revīzijas komisijas vadītājs Jānis Miķelsons

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv