Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Mazās intervijas: Kā Dieva Gara spēks valda pār tevi?



Gvido Gūtmanis, skolnieks

Vispirms Dievs ļoti bieži runā uz mani, tas dod spēku ikdienā, dzīvē ārpus baznīcas, ja tā varētu teikt.
Tad vēl jūtu, ka Viņš sakārto manu laiku, lai varu vairāk visur iesaistīties: Alfas kursā, svētdienasskolā un vispār biežāk būt baznīcā.

 

Madara Migale, studente

Apzinos, ka bez Dieva dota spēka esmu nespēcīga pret grēku – nevēlos grēkot, bet sanāk. Un reizēm pat vēlēties rīkoties pareizi pašai nav spēka. Tad atzīstu savu nespēku, nāku pie Kristus lūgšanā un meklēju Dieva Gara spēku un vadību tur, kur to var atrast, – lasot Bībeli, sadraudzībā un caur Svēto Vakarēdienu. Ticu, ka caur šīm lietām Dievs mūs stiprina un ka Viņa Gars atgādina, kas ir labs, kas slikts un kā vajadzētu rīkoties.

Toms Prāmnieks, skolnieks

Dieva Gars mani uzrunā kā sirdsapziņa! Tas pasaka, kas labs un kas ļauns. Tas palīdz visu izvērtēt un turēties tālāk no grēka! Bieži vien, kad esmu uz kādu dusmīgs, nāk prātā atriebības domas utt. Bet Dieva Gars man dāvā mieru un neļauj grēkot, kad esmu uz kādu sadusmojies.

 

Anda Miķelsone, pasniedzēja

To es nezinu un nesaprotu, kā Dievs to paveic. Es vienkārši jūtu, ka esmu pasargāta un brīva. Nezinu, cik un kādi uzbrucēji stāvējuši pie manām durvīm, – es tikai zinu to, ka esmu drošībā un man šī cīņa nav jāizcīna. Tā nav mana cīņa. Es atrodos iekšpus aizsargmūriem.

 

Urzula Urbāne, studente

Vispirms Svētais Gars norāda uz pašu grēku, lai nekas nespētu to piesegt vai padarīt "pūkainu". Tālāk seko izvēle – ņemt to vērā vai arī rīkoties pēc saviem ieskatiem. Teikšu godīgi – ne vienmēr paklausu šādiem brīdinājumiem. Taču šādos brīžos pareizo izvēli pieņemt palīdz tas, ka atceros, ko Dievs manā labā darījis un ko es vēlos no Viņa sagaidīt, kā arī tas, kādas sekas rada grēks. Tad saprotu, ka mana rīcība sāpina kādu, kas mani mīl un par mani rūpējas.


Daina Mangulsone, audzinātāja bērnudārzā

Ir tāda sajūta un apziņa, ka Dievs mūs pasargās. Ir Dieva Vārds, pie kā turēties, un Dieva Gars, kam jautāt pēc atbildēm. Dievs uzklausa visas lūgšanas. Kad vismazāk to gaidi, pēkšņi problēma atrisinās. Dievam ir savs plāns ikvienam. Grūtībās meklēju Svētā Gara pieskārienu – to var sajust lūgšanās. Tā vienotība... Es vārdiem nevaru aprakstīt to sajūtu. Tas ir just Dieva tuvumu un lūgšanu spēku.

Intervēja Elizabete Zīlišķe.
Autores foto un foto no personiskajiem arhīviem

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv