Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Lejupielādēt elektronisko "Jēzus draudzes dzīves" novembra izdevumu >>>
Darbarūķi
Darbarūķi

Šajā jaunajā mūsu avīzītes rubrikā katru mēnesi iepazīstināsim draudzi ar mūsu Dievnama „darbarūķiem”- cilvēkiem, kas ir iesaistījušies kādās kalpošanās, bet parasti ikdienā vai nu netiek izcelti vai čakli darbojas, gluži vai nemanot. Šoreiz mūsu uzmanības centrā ir dāmas, kas katru dievkalpojuma sākumu mūs sagaida, dalot dziesmu grāmatas. Šajā kalpošanā darbojas Zenta Mežaraupa, Daiga Lagzdiņa, Laimdota Kalna, Zane Pugoviča un Lienīte Čodare. Pateicība Zentai Mežaraupai, ka viņa dalījās savās pārdomās par kalpošanu. 



Zenta Jēzus draudzē ir jau kopš 1972. gada. Viņa nākusi no kristīgas ģimenes, tāpēc jau no bērnības apmeklējusi baznīcu un sajutusi Kristus aicinājumu. Zenta ir dziedājusi arī mūsu draudzes korī, taču tagad labprāt redz jauniešus aktīvi darbojamies un īpaši priecājas par mūsu draudzes jauniešu atvērtajām sirdīm. 

Par savu kalpošanu draudzē Zenta saka - tas ir Dieva aicinājums, Viņa vadība un žēlastība, ka šādi var Dievam kalpot. Zenta uzsver, ka tas, tāpat kā jebkura kalpošana, ir jādara ar prieku, nevis mokām. Tieši Dievs, nevis cilvēki, ir uzrunājis viņu šādi kalpot. Neviens to nav lūdzis, bet Zenta ar prieku Dievam kalpo un uzskata, ka šī kalpošana ir gana interesanta. Zenta atzīstas, ka reizēm mēdz arī noslaucīt putekļus no Jēzus figūras uz altāra un izjūt lielu žēlastību un prieku, ka drīkst Jēzus statujai pieglausties.

Zenta par savu dzīvi liecina, ka Dievs vienmēr brīnišķīgi vada un vienmēr gluži kā no debesīm „nokrīt” tās lietas, kas nepieciešamas un ko vēlas sirds. Katru rītu viņa pateicas un naktīs piesauc Svēto Garu, kā arī priecājas par mūsu mācītāju, ko viņa redz kā tiešām Dieva svētītu kalpu. 

Alise Pīrāga

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv