Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Lejupielādēt elektronisko "Jēzus draudzes dzīves" novembra izdevumu >>>
Īsziņas
Īsziņas

22. un 23. oktobrī Baldonē, viesu namā „Mežkalni”, norisinājās Alfa kursa nedēļas nogale, kas tradicionāli kalpo gan kā izklaides un saliedēšanās, gan pārdomu un jaunu zināšanu uzkrāšanas laiks. Dalībnieki teic, ka tā ir lieliska iespēja atrauties no ikdienas steigas un pavadīt brīnišķīgu un svētīgu nedēļas nogali kolosālā kompānijā. Turklāt tā ir iespēja uzzināt daudz jaunu lietu un piedalīties saturīgās diskusijās - viss notiek bez steigas un lieka saspringuma. Šajā nedēļas nogalē pārdomās par Svētā Gara tēmu ar dalībniekiem dalījās lektors Ulvis Kravalis. Bija iespēja arī piedalīties dažāda veida aktivitātēs, piemēram, fotoorientēšanās sacensībās pa Baldoni, izbaudīt kripatiņu svaiga gaisa, vai, gluži vienkārši, nodoties pārdomām.



Svētdien, 23. oktobrī, Rāmavas muižā tikās draudzes vasaras nometnes ‘aktīvisti’, - cilvēki, kuri pielikuši roku nometnes organizēšanā, - lai izvērtētu šī gada nometni un apsvērtu vēlamās un/vai nepieciešamās pārmaiņas turpmākajos gados. Tikšanās bija organizēta kā pateicības pusdienas visiem, kas kalpoja.

Ceturtdien, 27. oktobrī, iknedēļas dievkalpojumā mūsu draudzē viesojās koris no Vācijas Hombergas (netālu no Diseldorfas) ev.lut. draudzes ar dziesmām, mūziku un nelieliem skečiem. Korī "Rückenwind" ir apmēram 60 dziedātāju. Mūzikas grupa, kas pavada kori, sastāv no sintezatora, ģitārām, basģitāras, trompetes un bungām.

Koris dibināts apmēram pirms 3 gadiem, toreiz Diseldorfas-Knittkulas draudzē. Šobrīd korī apvienojušies dziedātāji vecumā no 20 līdz 80 gadiem no dažādām draudzēm. Repertuārā iekļautas garīgas dziesmas. Apmēram reizi mēnesī korim notiek koncerti arī citās apkārtnes draudzēs.

Līdz šim lielākais kora pasākums ir bijis 2010. gadā, kad tas devās uz Poliju. Šogad koris ar prieku viesojās Latvijā.

Koncerti un piedalīšanās dievkalpojumos notika ne tikai Jēzus draudzē, bet arī Krusta draudzē, kā arī Tukumā un Bauskā.

Svētdien, 30. oktobrī, pēc dievkalpojuma notika draudzes pilnsapulce, kurā tika lemts par padomes vēlēšanām, kam jānotiek 2012. gada pavasarī. Tika noteikts, ka vēlēšanas notiks 25. martā, un tiks ievēlēti 20 padomes locekļi un 5 kandidāti, kā arī 3 revidenti ar pilnvaru termiņu 4 gadi. Tika ievēlēta Nominācijas komisija, kas aicinās draudzes locekļus kandidēt vēlēšanās, tās sastāvs: mācītājs Erberts Bikše, draudzes priekšnieks Māris Pētersons, draudzes padomes locekle Iveta Godiņa, revidente Līga Dolace, kā arī draudzes lietvede Lelde Kupce.

11. un 12. novembrī, pirmo reizi Latvijā notiks pasaulē augsti vērtētā konference Global Leadreship Summit 2011 jeb starptautiska vadītāju konference, kurā ar videolekcijām uzstāsies Bils Haibelss, Vilovkrīkas draudzes vecākais mācītājs, Džims Kolinss, biznesa analītiķis un vairāku bestselleru autors, kā arī rokmūziķis Bono un vairāki citi pasaulē atzīti eksperti vadības jautājumos. Dalības maksa 25Ls (piesakoties grupā - atlaide). No mūsu vidus GLS organizēšanā piedalās Valts Mazurs, Daniēls Godiņš, Evija Godiņa, Kārlis Pugovičs un citi draudzes aktīvisti. Konference notiks Rīgā, Ūnijas ielā 99, draudzes „Labā Vēsts” telpās. Sīkāka informācija: www.glslatvija.lv.

Svētdien, 20. novembrī, plkst. 10.00 svinēsim Mūžības svētdienas dievkalpojumu, kas ir arī Baznīcas gada noslēgums

Svētdien, 27. novembrī, plkst. 10.00 - I Adventa dievkalpojums

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv