Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Lejupielādēt elektronisko "Jēzus draudzes dzīves" janvāra izdevumu >>>


Bibliotēkas jaunumi
Bibliotēkas jaunumi

Luters M. Pāvila vēstules galatiešiem skaidrojums.- Rīga: Luterisma mantojuma fonds, 2010.

Grāmatā Mārtiņš Luters pantu pa pantam pārdomā un analizē apustuļa Pāvila vēstuli un daudzus tajā ietvertos arvien aktuālos jautājumus. No dažādiem skatu punktiem tiek aplūkoti katram apžēlotam grēciniekam arvien aktuāli jautājumi – Dieva tiesa un žēlastība, sods un attaisnošana, darbu taisnība un Kristus taisnība, mūsu labie darbi un Kristus labais darbs. Grāmatas teksts ir lasāms internetā - www.lmf.lv



Stots Dž. Kristus krusts. – Rīga: Luterisma mantojuma fonds, 2010.
Mēs esam grēcinieki. Kā gan šādi grēcinieki var cerēt pastāvēt svēta un taisnīga Dieva priekšā? Kā mēs varam cerēt iegūt pieeju Dievam, kad šķiet, ka viss mūsu dabā stāv tam ceļā? Džona Stota atbilde ir - nepieciešams Pestītājs un krusts ir tā vieta, kur Dievs atnes grēcīgajai cilvēcei Savu pestīšanu un atklāsmi. Krusta zīme un simbols, kāpēc Kristus mira, grēka nopietnība, Dieva stāšanās mūsu vietā, grēcinieku pestīšana, uzvara pār ļaunumu – ir dažas no grāmatā aplūkotajām tēmām. Tiek uzskatīts, ka grāmata ir vislabākais un pārliecinošākais stāstījums par krusta nozīmi klasiskajā evaņģēliskajā izpratnē.

Kolbs R. Katehisma mācīšana Dieva bērniem. – Rīga: Luterisma mantojums fonds, 2009
Grāmatas ievadvārdos autors norāda, ka Mārtiņa Lutera ”dāvana baznīcai” ir Mazais katehisms, kas ir lielisks ievads un ceļvedis īstas kristīgas dievbijības un dzīvesveida apgūšanai. Luters Katehismu sarakstīja, lai vecāki to varētu lietot kā apmācības līdzekli, mācot savus bērnus un jaunus cilvēkus dzīvei paļāvībā uz Kristu. Savukārt šo grāmatu R.Kolbs rakstīja kā palīglīdzekli mācītājiem un kristīgās izglītības vadītājiem, kuri gatavojas mācīt Katehismu un tiem, kuri apgūst Katehismu. Katrai nodaļai ir pievienoti diskusiju jautājumi, kurus varētu pārrunāt grupās, bet arī individuālam lasītājam tie var palīdzēt dziļāk aplūkot kādus no katehētikas mācības aspektiem
Grāmatas autors Dr. Roberts Kolbs ir emeritēts sistemātiskās teoloģijas profesors Sentluisas Konkordijas teoloģiskajā seminārā. Viņš daudzkārt ir bijis Latvijā kā Lutera Akadēmijas vasaras teoloģijas kursu vieslektors. Luterisma mantojuma fondā ir izdotas arī citas Roberta Kolba grāmatas – ”Labā vēsts šodien”, ”Dariet par mācekļiem kristīdami”.

Čepmens G. Mīlestība kā dzīvesveids : Mirkļi kopā ar Dievu. – Rīga: Atēna, 2010
G. Čepmens ir sarakstījis 26 grāmatas, vairākas no tām ir ierindotas visvairāk pārdoto grāmatu sarakstā. Populārākā no autora izdevumiem ir ”Piecas mīlestības valodas”, kurā tiek atklāti dažādie cilvēku mīlestības izpausmes veidi. Temats tiek turpināts arī šajā izdevumā, rosinot pārdomām par to, kā mēs varam atspoguļot Kristus mīlestību ikdienas dzīvē.
”Kristus ilgojas, lai viņa sekotāji mīl tāpat, kā mīlēja viņš. ”Jaunu bausli Es jums dodu, ka jūs cits citu mīlat, kā es jūs esmu mīlējis, lai arī jūs tāpat cits citu mīlētu.” (Jāņa evaņģēlijs 13:34). Kristus ne vien paceļ mīlestības latiņu, bet arī piedāvā sevi kā paraugu. Mīlot tā, kā mīlēja Kristus, mēs citiem parādām mīlestību,” ievadvārdos raksta grāmatas autors. Viņš uzsver - mēs esam vāji, jo parasti attiecībās ar citiem cilvēkiem meklējam paši savu laimi, nevis to, kas ir vislabākais apkārtējiem. Mēs nevaram tikai saviem spēkiem darīt labu un mīlēt, atslēga kļūšanai par mīlošu cilvēku mājo pie Dieva un Viņš mums dod vairāk kā pietiekami mīlestības, ko dāvāt citiem. Gerijs Čepmens mīlošā cilvēkā saskata tādas īpašības kā laipnība, pacietība, piedošana, pieklājība, pazemība, dāsnums, godīgums. Katrai no tām veltīta atsevišķa grāmatas nodaļa. Īpašību raksturojumam tiek minētas Rakstu vietas, kam seko teksti pārdomām ar aprakstītām konkrētām ikdienas dzīves situācijām un īsas lūgšanas. ”Visi grāmatas lasījumi domāti privātiem, klusiem mirkļiem kopā ar Dievu,” norāda autors, ”lai Tu vairāk izprastu Dieva mīlestības nozīmi savā dzīvē, mācoties vairāk mīlēt citus.”

Čepmens G. Mīlestība kā dzīvesveids: Septiņi noslēpumi, kas pārveidos tavas attiecības. – Rīga: Atēna, 2009.
Grāmatā tiek turpināta iepriekšējos autora darbos iesāktā tēma par mīlestības izpausmēm. Šajā izdevumā akcentētas septiņas iezīmes, kas raksturo mīlošu cilvēku – laipnība, pacietība, piedošana, pieklājība, pazemība, dāsnums un godīgums. Autors uzskata, ka ikdienas dzīvei šīs īpašības ir apgūstamas. Katrā no īpašību raksturojumiem lasāmi patiesu notikumu apraksti un teksti, kas rosina pārdomāt savu attieksmi pret apkārtējiem.


Velss M. Nedzirdēti stāsti un nezināmi svētie. - Rīga: Atklāsme, 2010
Izmantojot savu ceļojuma dienasgrāmatu, Maikls stāsta lasītājiem par dažiem personīgiem piedzīvojumiem ar Dieva svētajiem un "dabīgiem" notikumiem, kas vēlāk atklājas kā pilnīgi pārdabiski. Grāmata ir skatiens uz Dieva mīlestības darbību cilvēku dzīvē.
« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv