Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Lejupielādēt elektronisko "Jēzus draudzes dzīves" februāra izdevumu >>>
Draudzes valde informē:
Draudzes valde informē:

Par draudzes iemaksām LELB un draudzes locekļu ziedojumiem


Kā jau bija rakstīts iepriekšējā mēneša izdevumā, ar decembrī notikušās Sinodes lēmumu ir mainīta kārtība, kas nosaka draudzes veicamos maksājumus LELB vajadzībām. No 2011. gada katra draudze nodod LELB rīcībā desmito tiesu no vispārējiem ieņēmumiem. Vispārējos ieņēmumus sastāda kolekte, draudzes locekļu ikgadējie ziedojumi, kazuālijas (kristības,  laulības), citi vispārēja izlietojuma ziedojumi, bet šajā kopumā neietilpst ziedojumi konkrētiem mērķiem. Mūsu draudzes gadījumā nozīmīga ikgadējo ieņēmumu daļa saistās ar vasaras nometnes norisi – gan ziedojumi nometnei, gan dalības maksas – arī tās neietilpst vispārējos ieņēmumos.

Izvērtējot 2010. gada ieņēmumus un 2011. gada janvārī draudzes saņemtos ziedojumu un kolektes apmērus, draudzes valde ir lēmusi ik mēnesi pārskaitīt LELB 400 latus, kopējo aprēķinu koriģējot gada beigās atkarībā no saņemto līdzekļu summas.

Līdz ar mainīto draudzes iemaksu noteikšanas kārtību vairs nav skaidra kritērija, cik lielam vajadzētu būt draudzes locekļa ikgadējam ziedojumam. LELB Satversmē ir ietvertas norādes uz ikgadēju ziedojumu – gan saistībā ar piederību konkrētai draudzei, gan saistībā ar balsstiesībām draudzes sapulcē. Tādēļ draudzes locekļi ir aicināti tāpat kā līdz šim veikt ikgadējos ziedojumus kancelejā vai ar bankas starpniecību pēc savām iespējām. Tas palīdzēs precīzi uzskaitīt pilngadīgo draudzes locekļu skaitu, kā arī izvairīties no pārpratumiem ar balsstiesībām draudzes sapulcēs, kurās jautājumi lemjami, draudzes locekļiem balsojot.

Savukārt draudzes locekļiem un atbalstītājiem, kuriem ir tādas iespējas un Dievs ir sirdī licis vēlmi ziedot draudzes darbam regulāri vai kādā reizē ziedot lielākas summas, ir ieteicams skaidri norādīt, vai ziedojums ir domāts vispārējām vajadzībām vai konkrētam mērķim. Ziedojumi konkrētiem mērķiem var būt, piemēram, ziedojumi baznīcas remontam, apkurei, diakonijas darbam, vasaras nometnei, Svētdienas skolai, jauniešu darbam, „Alfa” kursam, misijas darbam vai kādam citam konkrētam pasākumam vai draudzes aktivitātei. Ja ziedotājs plāno uzrādīt veiktos ziedojumus ienākuma nodokļa deklarācijā, lai izmantotu iespēju samazināt ar nodokli apliekamo ienākumu, vēlams ziedojuma mērķi formulēt tā, lai tas atbilstu draudzes saņemtā sabiedriskā labuma organizācijas statusa jomām – labdarība, kultūras atbalstīšana vai izglītības atbalstīšana.

Paldies katram, kas ziedo Dieva valstības darbam un draudzes aktivitātēm. „Ikviens lai dara, kā tas savā sirdī apņēmies, ne smagu sirdi vai piespiests; jo priecīgu devēju Dievs mīl.” (2Kor 9:7)
« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv