Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Lejupielādēt elektronisko "Jēzus draudzes dzīves" februāra izdevumu >>>
Satikšanās ar Pestītāju caur mākslas darbiem
Satikšanās ar Pestītāju caur mākslas darbiem
2. janvārī notika ikgadējs mūsu draudzes pasākums – tā sauktā „Draudzes eglīte”. Man un, es domāju, arī daudziem citiem šis vakars bija patīkama satikšanās ar mūsu Pestītāju caur mākslas darbiem. Es no sirds priecājos, ka mūsu draudzē ir Austra Avotiņa, kurai ir plašas zināšanas par mākslu un tās vēsturi un kura spēj saprotamā valodā izskaidrot, ko autors ir vēlējies pateikt savā darbā un kas katram gleznošanas laikmetam bijis raksturīgs.

Biju patīkami pārsteigts par to, cik daudzveidīga ir mākslinieku izpratne un domu gājiens par to, kā Jēzus ienāk pasaulē. Nezinu, vai šie mākslinieki ticēja Jēzum vai nē, bet es pārliecinājos, ka Jēzus neatstāj vienaldzīgu nevienu, arī gleznotājus.
Daudzi darbi ir ar dziļu domu, ko no pirmā acu skatiena nemaz nepamani, un tu dažkārt pat nenojaut, ko autors ir vēlējies pateikt. Un tomēr katrs mākslinieks ir pievērsis uzmanību kādai īpašai detaļai, kas tieši viņam ir likusies svarīga. Man īpaši patika tās gleznas, kurās savienojās vairāki motīvi – Jēzus dzimšana, sasistas flīzes, kas raksturoja vecā laikmeta bojā eju, ziedi, kas simbolizēja svarīgākos Jēzus dzīves notikumus. 

Šis vakars man lika saprast, ka Dievs caur šiem autoriem evaņģelizē, nesot prieka vēsti mākslas pasaules cilvēkiem, lai arī viņi saņemtu pestīšanu Jēzū Kristū.

Jānis Upītis
« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv