Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Lejupielādēt elektronisko "Jēzus draudzes dzīves" februāra izdevumu >>>
Atbild mācītājs
Atbild mācītājs
Kādēļ nepieciešama privātā grēksūdze?

Ja ir kādi grēki un vainas apziņa, kas mūs ilgāku laiku nomoka un no kuriem neesam varējuši iegūt atbrīvošanu, tad ir īstais brīdis doties uz privāto grēksūdzi. Līdzīgi kā nopietnas slimības gadījumā – jums jādodas pie ārsta uz rūpīgu, vispārēju izmeklēšanu. Vai jums tas patīk? Diez vai. Bet, izprotot slimības nopietnību, jūs tomēr ceļaties un ejat. Ja gribam iegūt dziedināšanu, mums nākas uzmeklēt dvēseļkopēju. Gudrs ir cilvēks, kas to dara.
Privātai grēksūdzei ir īpaša svētība, arī apsolījums. Mēs vispirms nosaucam vārdā visus grēkus, kas mūs ir nospieduši un vajājuši. Bībelē teikts, ka visu, kas tiek gaismā celts, apspīd gaisma. Mēs vairs neslēpjam savu grēku, bet gan atzīstam to. Tas, protams, nav viegli – ir liels kauns nosaukt mūsu grēkus kāda priekšā. Bet, ja gribam saņemt dziedināšanu, mums nākas saņemt sevi rokās un to darīt.
Lūgšanā kopā ar dvēseļkopēju mēs varam atdot visus izsūdzētos grēkus Kristum. Mēs varēsim dzirdēt, kā dvēseļkopējs pasludina, ka visi izsūdzētie, nožēlotie grēki mums ir piedoti. Un tas nozīmē dzirdēt, ka mums ir dota pilnīga atbrīvošana no visa šausminošā smaguma, ar kuru esam dzīvojuši. Tādējādi mēs ticībā būsim ieguvuši drošu apsolījumu no Kristus, ka atzītie grēki ir izdzēsti. Un, pamatojoties uz grēku piedošanas pasludinājumu, varam droši sacīt: „Man nav jāšaubās ne mirkli, jo es zinu, ka man šie grēki ir piedoti un man vairs nav jāklausās velna iedvestās apsūdzībās.”

Kādēļ uz privāto grēksūdzi parasti iet pie mācītāja?
Pirmkārt, mācītāji tāpat kā ārsti, saņemot ordināciju, ir devuši solījumu neizpaust bikts jeb grēksūdzes noslēpumu. Grēki, kurus Kristus ir izdzēsis, nedrīkst tikt vazāti riņķī cilvēku tenkās, citādi tie tikai vairojas.
Otrkārt, mācītāji ir studējuši Dieva Vārdu. Un būtu tikai saprotami, ka, pazīstot Dieva Vārdu, viņi būs labi un uzticami padomdevēji. Sarunai, kurā tiek izteikts un uzklausīts padoms, privātajā grēksūdzē ir ļoti liela vērtība.
No pieredzes varu teikt, ka ļoti daudzi pēc privātās grēksūdzes ir atraduši mieru, kā arī atbrīvojušies no nastām, kas viņus gadiem bija nospiedušas.

Mācītājs Erberts Bikše
« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv