Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Lejupielādēt elektronisko "Jēzus draudzes dzīves" februāra izdevumu >>>
Uzlūkot otru augstāk par sevi
Uzlūkot otru augstāk par sevi
Pārkāpjot Bikšu ģimenes mājokļa slieksni kādā sestdienas priekšpusdienā, vispirms pārsteidz šī nama mierpilnais klusums. Četri mācītāja Erberta un viņa sievas Rutes bērni ir lieli un pamazām sāk veidot savu dzīvi – tas varētu būt viens no šī klusuma iemesliem. Taču tā vien liekas, ka daudz svarīgāks iemesls ir kāds cits. Tā ir spēja novērtēt klusumu kā vērtību, kā laiku attiecībām ar Dievu. Kā vietu, kur saprasties no viena acu skatiena. Mēs malkojam kafiju ar Rutes ceptām brīnumgaršīgām maizītēm un meklējam atbildi uz jautājumu, kas ir mīlestība. Tikmēr, kā sakot priekšā, aiz loga Kāds liek snigt lielām sniegpārslām, lēnām un nepārtraukti. Un, kaut arī sniegs jau apklājis visu, liekas - tas nekad nebeigsies...

Erbertu un Ruti Bikšes intervēja Ivars un Lelde Kupči
» Lasīt vairāk

Draudzes valde informē:
Draudzes valde informē:

Par draudzes iemaksām LELB un draudzes locekļu ziedojumiem


Kā jau bija rakstīts iepriekšējā mēneša izdevumā, ar decembrī notikušās Sinodes lēmumu ir mainīta kārtība, kas nosaka draudzes veicamos maksājumus LELB vajadzībām. No 2011. gada katra draudze nodod LELB rīcībā desmito tiesu no vispārējiem ieņēmumiem. Vispārējos ieņēmumus sastāda kolekte, draudzes locekļu ikgadējie ziedojumi, kazuālijas (kristības,  laulības), citi vispārēja izlietojuma ziedojumi, bet šajā kopumā neietilpst ziedojumi konkrētiem mērķiem. Mūsu draudzes gadījumā nozīmīga ikgadējo ieņēmumu daļa saistās ar vasaras nometnes norisi – gan ziedojumi nometnei, gan dalības maksas – arī tās neietilpst vispārējos ieņēmumos.
» Lasīt vairāk

Satikšanās ar Pestītāju caur mākslas darbiem
Satikšanās ar Pestītāju caur mākslas darbiem
2. janvārī notika ikgadējs mūsu draudzes pasākums – tā sauktā „Draudzes eglīte”. Man un, es domāju, arī daudziem citiem šis vakars bija patīkama satikšanās ar mūsu Pestītāju caur mākslas darbiem. Es no sirds priecājos, ka mūsu draudzē ir Austra Avotiņa, kurai ir plašas zināšanas par mākslu un tās vēsturi un kura spēj saprotamā valodā izskaidrot, ko autors ir vēlējies pateikt savā darbā un kas katram gleznošanas laikmetam bijis raksturīgs.

Biju patīkami pārsteigts par to, cik daudzveidīga ir mākslinieku izpratne un domu gājiens par to, kā Jēzus ienāk pasaulē. Nezinu, vai šie mākslinieki ticēja Jēzum vai nē, bet es pārliecinājos, ka Jēzus neatstāj vienaldzīgu nevienu, arī gleznotājus.
» Lasīt vairāk

Zvaigznes diena Īrijā
Zvaigznes diena Īrijā
No 4. – 12. janvārim mūsu draudzes koris devās uz Īriju, lai muzikāli kuplinātu mācītāja Uģa Brūklenes trīs gadu misijas Īrijā noslēguma dievkalpojumus. Šī bija pirmā reize, kad jauniešu kora brauciens tika organizēts sadarbībā ar kādu citu kolektīvu – Mateja draudzes kamerkora grupu diriģenta Māra Dravnieka vadībā. Kalpošanā devāmies 28 dziedātāji un abu kolektīvu diriģenti.

Lai turp nokļūtu finansiāli izdevīgāk, devāmies caur Stokholmu. Turpceļā nakšņojām pasakainā pilsētā Nikopingā – visapkārt dziļš sniegs un stindzinošs miers. Tomēr četriem dziedātājiem, tajā skaitā arī kora diriģentam Aigaram, nezināmu iemeslu dēļ tika atceltas biļetes no Londonas uz Dublinu, tāpēc turpmākais ceļš no Londonas uz Dublinu bija sarežģītāks nekā pārējiem – ar četriem nakts vilcieniem, metro un kuģi. Tas bija kā „skrējiens pēc miljona”. Liels paldies jāsaka Līgai Amatai, kura mūs ļoti veiksmīgi vadīja.

» Lasīt vairāk

„M” vārds un tas, kas paliek
„M” vārds un tas, kas paliek
Par mīlestību rakstīt ir neiedomājami grūti vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, tāpēc ka mīlestības lietās vairāk vai mazāk visi uzskata sevi par ekspertiem, un rakstīt ekspertu auditorijai ir ļoti liels izaicinājums. Otrkārt, tāpēc ka nav īsti skaidrs, kas ir īstas mīlestības objekts. Ja agrāk parastajam latvietim bija skaidrs, ka mīlestības objekti ir Dievs, daba, darbs un, lai arī reizēm ar zināmu piespiešanos, arī otrs cilvēks, tad mūsdienās viss nav tik vienkārši.

Gan krieviskās, gan angliskās domāšanas ietekmē arī mēs šodien esam spējīgi vienkārši paziņot, ka mīlam seriālu, zināma zīmola drēbes, kādu lielveikalu ķēdi vai konkrētu ātrās ēdināšanas sviestmaižu šķirni. Zīmīgi, ka vieni no pasaules lielākajiem gatavo sviestmaižu ražotājiem par savu reklāmsaukli ir izvēlējušies frāzi „I’m Lovin’ It” (no angļu valodas – „Es to mīlu”). Jā, jūs uzminējāt – runa ir par ēstuvēm, kuras var atpazīt pēc lielajiem dzeltenajiem arkveida „M” burtiem. Tāpēc, runājot par mīlestību tās visplašākajā izpratnē mūsdienu kultūrvidē, man piemēroti liekas sacīt – „M” vārds. Tas ir vārds, ar ko var mētāties pa labi un pa kreisi bez īstas piedomāšanas. Palietot un tad aizsviest kā sviestmaižu ietinamo papīru. Mīlestība pa īstam ir kas tāds, ko gribas pietaupīt nopietnākam gadījumam, īpašam cilvēkam, īpašai reizei. Un tad var pajautāt, ar ko atšķiras „M” vārds no mīlestības.
» Lasīt vairāk

Atbild mācītājs
Atbild mācītājs
Kādēļ nepieciešama privātā grēksūdze?

Ja ir kādi grēki un vainas apziņa, kas mūs ilgāku laiku nomoka un no kuriem neesam varējuši iegūt atbrīvošanu, tad ir īstais brīdis doties uz privāto grēksūdzi. Līdzīgi kā nopietnas slimības gadījumā – jums jādodas pie ārsta uz rūpīgu, vispārēju izmeklēšanu. Vai jums tas patīk? Diez vai. Bet, izprotot slimības nopietnību, jūs tomēr ceļaties un ejat. Ja gribam iegūt dziedināšanu, mums nākas uzmeklēt dvēseļkopēju. Gudrs ir cilvēks, kas to dara.
Privātai grēksūdzei ir īpaša svētība, arī apsolījums. Mēs vispirms nosaucam vārdā visus grēkus, kas mūs ir nospieduši un vajājuši. Bībelē teikts, ka visu, kas tiek gaismā celts, apspīd gaisma. Mēs vairs neslēpjam savu grēku, bet gan atzīstam to. Tas, protams, nav viegli – ir liels kauns nosaukt mūsu grēkus kāda priekšā. Bet, ja gribam saņemt dziedināšanu, mums nākas saņemt sevi rokās un to darīt.
» Lasīt vairāk

Īsziņas
Īsziņas
Svētdien, 9. janvārī, Rāmavas muižā septiņpadsmit māmiņas no abām māmiņu grupām tikās jautrā Ziemassvētku pasākumā. Dziesmas, dzeju, esejas, spēles, atrakcijas, kafiju, našķus un dāvanu loteriju šogad papildināja dalībnieču neordinārās galvas rotas – no elegantām un romantiskām līdz kariķētām un amizantām.

Sākot ar 23. janvāri, turpmāk dienu pirms svētdienas dievkalpojuma draudzes mājas lapā sadaļā „Ziņas”, kā arī draudzes nozaru apakšsadaļā „Dievkalpojumi” iespējams atrast informāciju par nākamā dievkalpojuma lasījumiem, sprediķa Rakstu vietu un tēmu. Ikviens tiek aicināts iepriekš izlasīt un pārdomāt attiecīgās Rakstu vietas, lai tādējādi sagatavotos dievkalpojumam.

» Lasīt vairāk

Ikmēneša informācija
» Lasīt vairāk
 
Jezusdraudze.lv