Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Lejupielādēt elektronisko "Jēzus draudzes dzīves" aprīļa izdevumu >>>
Morālā revolūcija
Morālā revolūcija
Ša gada 4. – 6. martā Rīgā, kristīgajā centrā „Labā vēsts” notika pasākums ar visnotaļ šokējošu nosaukumu – „Sexual Revolution” jeb seksuālā revolūcija. Vidējā gadagājuma lasītājiem tas, iespējams, raisa negatīvas asociācijas ar sešdesmito gadu hipiju ‘seksuālo revolūciju’ un visām no tā izrietošajām sekām. Varu nomierināt – nekā tamlīdzīga! Tomēr – revolūciju apmeklētāju sirdīs šis pasākums noteikti aizsāka.

Šī [kristīgu] jauniešu festivāla pamatā bija organizācijas „Moral Revolution” (morālā revolūcija) organizēta konference ar uzrunām un slavēšanas vakariem. Konferences galvenais runātājs bija Kriss Vallotons (Kris Vallotton), organizācijas „Moral Revolution” dibinātājs, Bēteles draudzes Redingā, Kalifornijā, mācītājs un arī latviski izdotās grāmatas „Ķēniņa bērnu brīnišķīgā dzīve” autors. Ar uzrunām uzstājās arī viens no „Moral Revolution” komandas līderiem – Stiringas draudzes Kalifornijā mācītājs Nātans Edvardsons (Nathan Edwardson) un organizācijas „Moral Revolution” vadītāja Šellija Gibsa (Shelly Gibbs).

Neesmu īpaši atsaucīga šādiem ‘harismātiskiem’ pasākumiem un sākotnēji nebiju plānojusi šo festivālu apmeklēt, taču Dievam ir ļoti laba humora izjūta, un Viņš allaž īstajā laikā saliek ‘puzles’ gabaliņus īstajās vietās (pat tādus, kas pusgadu ‘karājušies gaisā’).

Galvenā festivāla mērķauditorija bija tīņi/jaunieši, taču uzrunas bija noderīgas arī bērnu vecākiem, jauniešiem, kam jau pāri 25, puišiem un meitenēm atsevišķi un arī visiem kopā. Uzrunas nebija tikai un vienīgi par dzimumattiecībām, kā varētu šķist, izlasot nosaukumu, bet arī par vispārzināmiem (un ne tik zināmiem vai zināšanu plauktā jau noputējušiem) pamatprincipiem, lai vispār varētu sākt veidot veselīgas attiecības ar pretējo dzimumu, kam pamatā ir šo ‘pusīšu’ attiecības ar Dievu.

Pirmajā vakarā spēcīgi uzrunāja K. Vallotona lekcija par sevis mīlēšanu. Jo - kā gan mēs varam mīlēt savu ‘tuvāko’ [kā sevi pašu], kā to ir pavēlējis Jēzus, ja mēs nemīlam paši sevi? Runātājs minēja vairākus piemērus no tā, ko ir novērojis savu mazbērnu dzīvē, proti, bērni nekad savās rotaļās nevēlas būt, piemēram, atkritumu savācēji, bet gan supermeni, spaidermeni un brīnumsievietes. Un tā ir lieta, kas sevis mīlēšanā mums jāmācās no bērniem – attieksme pret sevi (un ‘tuvāko’) kā Dieva radītu brīnumcilvēku. K. Vallotons arī atgādināja, ka mēs, kristiešu draudze, esam svētie („Dievam nošķirtie”), ne vairs grēcinieki, un šāda attieksme, ja to paturam prātā un ielaižam savā sirdī, maina attieksmi gan pret sevi, gan apkārtējiem. Jo, ja attiecamies pret līdzcilvēkiem kā grēciniekiem, nevis svētajiem, mēs automātiski sagaidām, ka šie cilvēki ‘visu salaidīs dēlī’.

No otrās dienas spilgti atmiņā palikusi Š. Gibsas uzruna par sirds vērtību. Proti, mūsu sirds ir tik vērtīga, ka Jēzus Kristus par to atdeva Savu dzīvību; mūsu sirds ir tā vērta, lai par to cīnītos. Morālās revolūcijas vadītāja norādīja uz meiteņu un puišu vietu un lomu attiecībās, brīdinot meitenes neieņemt puišiem paredzēto ‘mednieka’ lomu.

Trešajā dienā, ko Morālās revolūcijas komanda bija atstājusi Svētā Gara ziņā, proti, konkrētu uzrunas tēmu neplānojot, K. Vallotons sacīja uzrunu vecākiem par saprotošas attieksmes un atbalsta nepieciešamību pret saviem jauniešiem seksuālas šķīstības saglabāšanā, N. Edvardsons uzrunāja puišus, mudinot bailes no cilvēkiem, ja tādas ir, nomainīt ar bijību Dieva priekšā, un Š. Gibsa – meitenes, aicinot izkāpt no attiecību apburtajiem lokiem, kas radušies apkārtējo, galvenokārt ģimenes, nepietiekama novērtējuma un sevis nemīlēšanas rezultātā.

Katru festivāla vakaru ieskandināja un arīdzan noslēdza slavēšanas grupa „Jesus Culture Band”, kuras aizsākumi meklējami Bēteles draudzē. Šis festivāls pilnīgi noteikti aizsāka Svētā Gara vadītu revolūciju manā un, ceru, arī pārējo 4000 dalībnieku sirdī un dzīvē!

Līga Amata
« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv