Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >

Īsziņas
Īsziņas
Sākot ar 16. septembri jauno mācību gadu uzsākusi arī Mācekļu skola. Nodarbības notiek divreiz mēnesī – ceturtdienās plkst. 19.30. Pirmajās divās nodarbībās tika aplūkotas tādas tēmas kā „Evaņģēliji un evaņģēlisti” un „Jēzus dzīve”. Nākamo nodarbību tēmas: 7. un 21. oktobrī –„Jēzus saka mums”, 4. novembrī – „Svētā Gara darbības grāmata”, 11. novembrī – „Kā jūdam, tā grieķim, tā latvietim”, 2. decembrī – „Kam un ko rakstīja Pāvils” un 16. decembrī – „Ne tik senas vispārējās vēstules”.

Atgādinām, ka sākot ar 7. septembri ik otrdienu plkst. 18.30 paralēli Svētdienas skolas nodarbībām tiek rīkotas īpašas tikšanās vecākiem – Vecāku atbalsta grupa. Tā ir iespēja vecākiem uzklausīt profesionāļu viedokli un pārrunāt dažādus jautājums, kas saistīti ar bērnu audzināšanu ģimenē: kā savaldīties, kā tikt galā ar ikdienas problēmām, kā jūtas bērns šādos brīžos, vai mēs nesāpinām bērnu, vai spējam būt labi vecāki utml.

Svētdien, 26. septembrī, no mūsu draudzes tika pārraidīts TV dievkalpojums.

Svētdien, 31. oktobrī, luteriskā Baznīca visā pasaulē atzīmēs Reformācijas jeb Ticības atjaunošanas dienu. 1517. gada 31. oktobrī jaunais universitātes profesors Mārtiņš Luters publiskoja 95 tēzes, kurās viņš vērsās pret Romas katoļu baznīcas tiesībām pārdot idulgences jeb grēku atlaidas. Tas, vai tēzes tiešām tika pienaglotas pie Vitenbergas baznīcas durvīm, kā mēdz uzskatīt, vēl joprojām ir strīdīgs jautājums, bet nenoliedzams ir fakts, ka šīs tēzes var uzskatīt par reformācijas sākumu. Tēzes bija sarakstītas latīņu valodā, tās tomēr drīz pārtulkoja vāciski un izplatīja Vācijā un vēlāk arī visā Eiropā. Tēzēs Luters atspoguļoja savu teoloģisko nostāju, proti, ka grēku atlaižu pirkšana un pārdošana ir aplama Baznīcas rīcība un kaitē cilvēku pestīšanai. Luters norādīja, ka „ikviens patiess kristietis – vai viņš būtu dzīvs vai miris – ir visu Kristus un baznīcas dārgumu līdzmantinieks. Tā ir Dieva dāvana, kas nav saistīta ar atlaidu vēstulēm.” Diez vai Luters paredzēja, cik lielas pārmaiņas šis ārēji it kā necilais notikums izraisīs. Tomēr viņš bija pieskāries vienam no fundamentālajiem cilvēces esības jautājumiem – cilvēka attiecībām ar Dievu. Un tas neizbēgami radīja lielas pārmaiņas – plašu sociālu kustību, sacelšanos un cīņu pret Romas katoļu baznīcas autoritāti un varu. Lutera pienesums ir ļoti būtisks visai Rietumu kristietībai, īpaši Baznīcām, kuras nes viņa vārdu.

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv