Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Lejupielādēt elektronisko "Jēzus draudzes dzīves" novembra izdevumu >>>


Rudenīgo noskaņu ekskursija
Rudenīgo noskaņu ekskursija

Ir sestdiena, 16. oktobris, un mēs dodamies draudzes ik rudens ekskursijā. Izvēlētais maršruts šogad ir Rundāles pils, Mežotnes pils, kā arī Jelgavas Sv. Annas draudze, kur paredzēta sadraudzība.
Neraugoties uz iepriekšējās dienas vētru un lietus gāzēm, Dievs, kā allaž, mūs ir svētījis ar brīnumjauku, saulainu dienu. Braucienu iesākam ar svētības izlūgšanos no Dieva. Pa ceļam debesīs ieraugām krāšņu varavīksni – Dieva derības zīmi.
Rundāles pilī ierodamies pirms pulksten desmitiem. Pils apsargs mūs lūdz uzkavēties, līdz atskanēs mūzika, kas vēstīs, ka pils durvis tiek atvērtas apmeklētājiem. Šo laiku izmantojam, lai uzņemtu kopbildi uz pils kāpnēm.



Tieši plkst. 10.00 zvana pulkstenis, pēc tam atskan mūzika un mēs dodamies pilī, lai gides Valērijas Liepas pavadībā aplūkotu atjaunotās greznās telpas, bagātīgo gleznu kolekciju, kā arī klausītos viņas atraktīvo stāstījumu par to.

Netālu no pils apmeklējam Rundāles pagasta „Mežmaļos” ierīkoto retro automobiļu un motociklu izstādi, kas sevišķi interesē draudzes lielos un mazos vīriešus. Lai izlocītu kājas, uzkāpjam arī Bauskas pilskalnā, no kura paveras skaisti rudens dabas skati.
Tālāk mūsu ceļš aizved uz Mežotnes pili. Pils parkā izbaudām zeltītā rudens krāšņumu. Bet laiks – joprojām Dieva dāvana.
Ekskursijas nobeigumā viesojamies Jelgavas Sv. Annas katedrālē. Tur norit sirsnīga sadraudzība ar draudzes māsām un mācītāju Aivaru Gusevu, kurš mūs iepazīstina gan ar baznīcas vēsturi, gan draudzes darbošanos Dieva laukā.
Tā tika pavadīta vēl viena Dieva svētīta diena, kas atstās mūsu sirdīs prieku un līksmi.

Ikgadējo ekskursiju dalībniece,
Lilita Kalnāre

Foto: Ramona Vasiļjeva

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv