Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Lejupielādēt elektronisko "Jēzus draudzes dzīves" novembra izdevumu >>>


Draudzes nozaru apskats: turpinājums
Draudzes nozaru apskats: turpinājums

Mūsu draudzē ir tik daudz kalpošanas jomu, ka vienā dienā visas nevar paspēt izrunāt – šī bija viena no atziņām, kuru guvām draudzes padomes izbraukuma plānošanā Vecumniekos šā gada septembrī. 14. oktobrī pēc dievkalpojuma padome tikās atkal, lai turpinātu draudzes nozaru darba izvērtējumu un pārrunātu tālākos nozaru kalpošanas uzdevumus.
Būtiskākā draudzes informācijas nozares vērtība ir tās patstāvīgie un savu laiku veltīt gatavie vadītāji – gan draudzes izdevumam, gan mājaslapai, gan citām aktivitātēm. Kā pamatmērķi saskatām turpināt draudzes saziņas līdzekļu darbību, aizsniedzot ar tiem arvien vairāk draudzes cilvēku un noturot sasniegto kvalitāti. Padome izteica īpašu prieku par mūsu draudzes izdevumu, tā jauno un dedzīgo redaktori Santu Cileviču, kā arī par mājas lapas plašo apmeklētāju loku, kuru vidū ir ne tikai mūsu draudzes locekļi.
Draudzes ikdienas darba un kancelejas darbībā aktualitāte joprojām ir draudzes locekļu uzskaites programma – jau iepriekš esam apzinājuši mūsu draudzes vajadzības šajā ziņā, taču līdz programmas izstrādei vēl neesam nonākuši. Bet būtiskākais ir tas, ka cilvēki kalpo ar prieku un atbildību par savu darāmo.



Padome atzinīgi novērtēja arī draudzes bibliotēkas aktīvo darbību un spēju ieinteresēt draudzes cilvēkus ar arvien jaunu grāmatu klāstu. Paralēli bibliotēkai darbojas arī draudzes grāmatu galds. Draudzes ļaudis ir pateicīgi par šādu iespēju, un visi kopā ceram uz iespējām piedāvājumu arvien paplašināt un dažādot, lai tas kalpotu par svētību lasītājiem.

Domājot par ārlietu darbu, esam pateicīgi mūsu patreizējām māsu draudzēm Vācijā un Šveicē, tajā pašā laikā joprojām redzam iespēju veidot attiecības arī ar kādu no lielākām draudzēm ASV vai Kanādā. Padomē apņēmāmies savlaicīgi aicināt māsu draudžu ļaudis uz mūsu draudzes vasaras nometnēm. Īpašs prieks – gaidāmais mūsu draudzes kora brauciens uz Drobakas draudzi Norvēģijā, kas ir atbilde uz sirsnīgo Drobakas kora viesošanos pie mums pagājušajā gadā.
Pēdējos gados kalpošanas apjoms un atbildība pieaugusi draudzes tehniskā aprīkojuma nozarē. Šī kalpošana nepieciešama, lai daudzas norises dievnamā un mūsu draudzes pasākumos būtu labi saklausāmas un saskatāmas. Tomēr aug arī tehniskā aprīkojuma vajadzības. Draudzes padome izteica dziļu pateicību Mārtiņam Baronam, uz kura pleciem galvenokārt balstās šī draudzes kalpošana. Sapratām, ka turpmāk šajā kalpošanā ir jāmeklē papildus vadītāji, kas gatavi dalīt daudzos pienākumus.
Runājot par draudzes finansēm, esam pateicīgi par mūsu Kunga žēlastību, kas aizvien uztur pietiekamā apjomā līdzekļus praktiskajām draudzes vajadzībām. Arī grūtos laikos mums tiek dāvāta iespēja nosegt lielāka apjoma finanšu vajadzības, piemēram, organizējot vasaras nometni, baznīcas remontus un citas draudzes kalpošanas, piemēram, ārstu konsultācijas. Tajā pašā laikā draudzē ir nepieciešams skaidrāks redzējums un iedrošinājums attiecībā uz ziedojumu piesaisti, tās aktivizēšanu un cilvēku motivēšanu ziedošanai. Padome sirsnīgi pateicās draudzes ārstu konsultāciju vadītājai Ilzei Kolmai, kura var būt par paraugu un liecību mums visiem tanī, kā piesaistīt ziedojumus savas nozares darbībai.
Tā kā mūsu draudzes pārziņā ir ne tikai dievnams un draudzes nams, bet arī citi īpašumi, viena no draudzes darbības jomām ir īpašumu apsaimniekošana, kuru īsteno draudzes uzņēmums SIA „Ceļš”. Kaut arī šobrīd ekonomiskās lejupslīdes dēļ trūkst līdzekļu, varam būt pateicīgi Dievam, ka tomēr spējam tikt galā ar visām vajadzībām. Viens no apsaimniekotāja uzdevumiem turpmāk būs veidot ciešu sadarbību ar Rāmavas muižas vadītāju, palīdzot muižas apsaimniekošanā un ēkas remontdarbos.
Mūsu draudzes Misijas centra - Rāmavas muižas kalpošanā esam nonākuši pie jauna pagrieziena. Esam priecīgi par jauno vadītāju Ilzi Bergu. Apzinot esošo situāciju, Rāmavas muižas stiprās un vājās puses, Ķekavas novada pašvaldības nostāju un mums apkārtējo ļaužu vajadzības, esam secinājuši, ka piemērotākais Rāmavas muižas kalpošanas veids turpmāk būtu palīdzības sniegšana bērniem un jauniešiem. Padome vēlēja jaunajai vadītājai Dieva vadību un labu izdošanos šīs ieceres iedzīvināšanā un īstenošanā. Gan ēkas ekspluatācija, gan teritorijas un parka uzturēšana prasīs ne mazums pūļu, tādēļ īpaši svarīga būs draudzes apsaimniekošanas uzņēmuma „Ceļš”, draudzes vadības un arī visas draudzes atsaucība un palīdzība.
Iespējams, ne visi zina, bet mūsu draudzes namā Dzirnavu ielā darbojas arī mūsu draudzes bērnudārzs „Jēriņš”. Gādīgu auklīšu vadībā ik dienu šeit rotaļājoties pavada ap divdesmit bērnu gan no draudzes ģimenēm, gan ģimenēm ārpus tās. Ekonomiskās situācijas dēļ draudzes dārziņa izaicinājums šobrīd ir saglabāt bērnu skaitu, lai dārziņš spētu pastāvēt. Padome mudināja dārziņa vadītāju aktīvāk aicināt mūsu draudzes ģimenes izmantot „Jēriņa” iespējas, kā arī sniegt vairāk informācijas par dārziņa aktualitātēm.
Visbeidzot mēģinājām no malas paraudzīties uz pašas padomes darbu. Secinājām, ka padomei skaidrāk jāformulē savs viedoklis par draudzes kalpošanu un veicamajām prioritātēm, kā arī jāiesaistās to sasniegšanā. Apzināmies, ka, lai arī mūsu mērķis nav noteikts draudzes locekļu skaits, tomēr mūžīgajai dzīvībai vēlamies izglābt pēc iespējas vairāk līdzcilvēku. Kā draudze vēlamies būt līdzdalīgi arī visas Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas kopējā kalpošanā un rūpēs. 
Visbeidzot – Dievs pašķir visas lietas, arī grūtākās, ja par tām lūdzam. Paļaušanās uz mūsu Kungu lūgšanā un vienotība mērķos ir svarīgākais. To nedrīkstam aizmirst – ne draudzes padomes, ne mūsu katra personiskajā kalpošanā.

Ivars Kupcis

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv