Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Lejupielādēt elektronisko "Jēzus draudzes dzīves" novembra izdevumu >>>


Īsziņas
Īsziņas
Svētdien, 10. oktobrī, notika pasākums ģimenēm „Pīrāgi un auklītes” jeb ģimeņu kalpošanas plānošana. „Tikāmies ar mācītāju Erbertu un viņa kundzi Ruti, kā arī draudzes ģimenēm, lai pārrunātu, kas bija noderīgs ģimeņu vakaros līdz šim, ko vajadzētu mainīt un kā šo kalpošanu organizēt turpmāk. Apkopojām vērtējumus, idejas un ierosinājumus. Ģimeņu vakari nākotnē visdrīzāk transformēsies „Laulāto kursā” – 7 nodarbību ciklā, kas notiek reizi vai divas reizes gadā. Tam vēl nepieciešams sapulcināt komandu, bet galvenais secinājums – likt šo darbu Dieva rokās, lai Viņš ir tas, kurš dara!” pastāstīja viena no ģimeņu kalpošanas organizatorēm Lelde Kupce.


Svētdien, 17. oktobrī, dievkalpojumā varējām kopīgi aizlūgt par divām mūsu draudzes māsām – Helēni Godiņu un Ilzi Bergu, kuras ir aicinātas jaunā kalpošanā. Helēne ir jauniešu darba vadītāja, bet Ilze – misijas centra Rāmavā vadītāja. „Dzīvē nekas nestāv uz vietas,” norādīja mācītājs Erberts Bikše un aicināja draudzi arī turpmāk paturēt aizlūšanās gan draudzes kalpotājus, gan daudzās kalpošanas nozares.

Ceturtdien, 21. oktobrī, varējām baudīt brīnišķīgu koncertu, kurā draudzes jauniešu kora priekšnesums mijās ar rakstnieces, evaņģēlistes un amatieru teātra režisores Daces Priedes literāro priekšlasījumu. Kora izpildītie skaņdarbi skanēja brīžiem vareni un spēcīgi, brīžiem – klusināti un maigi. Savukārt Daces Priedes lasītajā dzejā un fragmentos no grāmatas ”365 pasakas”, kurai drīzumā gaidāmi izdošanas svētki, pieskāriens Dieva Vārdam brīžiem ir gandrīz nemanāms, tomēr tas kā slavas dziesma pārņem visu tekstu. Nebeidzamas cilvēkmīlestības pildīti – tā tiek raksturoti Daces darbi „Saules špagas asmenī”, „Kamenes uz stīgām”, „Mēnesstars pār jūru”, „Zirnekļa tīkls smilgās”, „Pasakas mazam bērniņam” u.c. „Skaista mūzika, izjusts un interesants tekstu lasījums, sirsnība, pozitīvo emociju gūzma un tāds gaišums tik lietainā, drūmā un aukstā vakarā,” atceras draudzes bibliotekāre Ingūna Stranga.
No 23. līdz 26. oktobrim mūsu draudzes koris viesojās Drobakā, Norvēģijā. Brauciens tika organizēts kā atbilde uz Drobakas kora viesošanos mūsu draudzē pagājušajā gadā. Svētdien, 24. oktobrī, koris sniedza koncertu Drobakas baznīcā. „Mēs piedzīvojām Dieva žēlastību – šī bija vislabākā  uzstāšanās, kāda mums bijusi,” īsziņā rakstīja Helēne Godiņa. Korim bija arī iespēja apskatīt Drobaku un netālu esošo Oscarborg salu.

Svētdien, 21. novembrī, mūsu Baznīca atzīmē Mūžības svētdienu. Tā ir Baznīcas gada pēdējā svētdiena, kurā tiek pieminēti mūžībā aizgājušie. Šī diena atgādina, ka mūsu dzīves ceļš ved pretī nevis nāves tumsai, bet mūžībai. Tā aicina pārdomāt, kas ir paliekošais un kas – zūdošais, kā arī, ka nāve ir nevis lai mirtu, bet gan piedzimtu jaunā, daudz lielākā un neaptveramā pasaulē.

Svētdien, 28. novembrī, sākas četru nedēļu ilgais Adventes laiks. Pirmais Advents vienlaikus ir arī jaunā Baznīcas gada pirmā diena. Baznīcas gads ir ceļš kopā ar Kristu no Viņa piedzimšanas gaidīšanas līdz krustā sišanai, augšāmcelšanās rītam, debesīs uzņemšanai un Svētā Gara došanai. Sekošana līdzi Baznīcas gada laikiem ļauj saskatīt, ka Baznīcas gads nav vienmuļa stāvēšana uz vietas, bet gan secīga kustība pa visiem būtiskākajiem un svarīgākajiem tematiem, par kuriem runā Jaunā Derība un kas saistīti ar Kristus dzīvi.
Tradicionāli Baznīcas gadam tiek izraudzīts tā dēvētais Baznīcas gada lozungs jeb Bībeles pants, ko izmanto daudzas luteriskās Baznīcas visā pasaulē. Jaunais 2011. gada lozungs ir no vēstules romiešiem 12:21 – „Neļauj ļaunumam sevi uzvarēt, bet uzvari ļaunu ar labu!” 
« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv