Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Mācekļu skola
Mācekļu skola


Jēzus draudzē, sākot ar janvāri, reizi divās nedēļās vakaros pulcējas cilvēki, lai piedalītos Mācekļu skolā. Par Mācekļu skolas ideju un tās realizāciju izjautāju draudzes māsu Helēnu Dekanti.

Kā Tu cilvēkam, kurš pirmo reizi dzird par Mācekļu skolu, varētu paskaidrot – kas tā ir par skolu un ko tajā dara?

Aicinājumā uz skolu, kā arī darba konspektos ir rakstīts: „Māceklis seko Meistaram, redz un dzird Meistaru strādājam, mācās, mēģina un veic uzticēto, pārrunā kļūdas, vienmēr paliek Meistara rīcībā. Mēs esam aicināti vienmēr būt Kristus mācekļi”. Meistars mums visiem ir viens - Jēzus Kristus. Šobrīd kopīgi cenšamies ieraudzīt, kā mūs uzrunā, atrod Dievs, kā pēc Viņa mīlestības nodoma no grēka mūs pestī Kristus, kas caur Svēto Garu mūs vada tālāk, iedrošina, pamāca. To visu Viņš dara pie katra no mums. „Skolēni” tiek aicināti mācīties to labāk saskatīt. Un kā mīlošs Tēvs Dievs jau tagad aktīvi strādā ar tiem, kas gatavo nodarbības (mēs mācāmies, mēģinām veikt uzticēto, pārrunājam kļūdas). Es ticu, ka arī tie, kas bija atnākuši uz pirmajām nodarbībām, ir ko guvuši.

No Mācekļu skolā jau aplūkotajām tēmām redzams, ka visas nodarbības skar Vecās Derības grāmatas? Kāpēc tieši šie jautājumi?

Šobrīd ir sākusies Mācekļu skolas pirmā klase, kad, ielūkojoties Vecās Derības atziņās, mēs ieraugām Dieva iecerēto mūsu pestīšanas plānu - Kristu. Bet skolas nosaukums ir – „8-klašu izglītība” (tā ar humoru uzsverot, ka skolu beigušie nevarēs lepoties ar mācekļu „pamatizglītību”). Nākamajās klasēs domāts sekot Kristum, studējot Jauno Derību, pārdomājot svarīgākās kristīgās atziņas, Kristus doto misijas uzdevumu, diakonisko kalpošanu, Kristus vadību draudzēs, kā arī mācīsimies ieraudzīt Kristu liturģijā un pārrunāsim personīgās garīgās dzīves jautājumus.

Vai mācekļu skolu var apmeklēt jebkurš interesents, varbūt kādi ir īpaši gaidīti?

Mācekļu skola ir domāta visiem, kas vēlas dziļāk pārdomāt nosauktās tēmas. Nodarbību laiks ir izraudzīts tā, lai tas nepārklātos ar citām draudzes aktivitātēm, un tāpēc nodarbības būtu (vismaz šajā ziņā) pieejamas ikvienam (arī citās kalpošanās ļoti aizņemtiem brāļiem un māsām).

Vai ir būtiski apmeklēt visas nodarbības vai tomēr ir iespēja vēl šobrīd pievienoties?

Protams, kā jau jebkurā skolā, tēmas neatkārtojas un vieglāk ir saprast nākamo, ja esi dzirdējis iepriekšējo. Kā „kārtīgā skolā” mums ir arī „mācekļu žurnāls” un ir ieplānots izlaidums. Bet, protams, priecāsimies gan par „brīvklausītājiem”, kas apmeklēs kādas tieši viņus interesējošās nodarbības, gan par tiem, kas mums vēl vēlas piepulcēties.

Ar H. Dekanti sarunājās Laura Ceļmale

Mācekļu skolas nodarbību saraksts >>>

* * *

Līvija Putāne:
„Man ļoti patīk diskusijas pēc lekcijām, jo tajās var uzzināt daudz jauna. Tajās dzimst patiesība.”

Ināra Zvirbule:
„Priekšzināšanas par kristīgo ticību es guvu Jēzus draudzes rīkotajās Alfa kursa nodarbībās un iesvētes mācībā. Bet tagad ar prieku sirdī piedalos arī Mācekļu skolas programmā. Tādējādi es varu papildināt un strukturēt līdzšinējās zināšanas, gūt plašāku skaidrojumu Bībeles notikumiem, nosacījumiem un apsolījumiem, kā arī precīzākas zināšanas par Dievu un Viņa patiesību. Bez tam man ir prieks un vēlme būt sadraudzībā ar citiem kristiešiem. Un svētīga ir lūgšana pirms nodarbības un vakara noslēgumā.”

Jolanta Cukure:
„Tā ir iespēja būt kopā sadraudzībā ar māsām un brāļiem, par ko priecājos. Īpašs ieguvumu noteikti ir pārrunas un diskusijas. Zinot, ka būs kopīgas pārdomas, priekšlasījumu citādi tiek klausīts un uztverts – tas ir kā tēmas ievads, uz kura katram ir iespēja likt pa akmentiņam no savas pieredzes ar Dievu.”

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv