Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Īsziņas
Īsziņas

Alfa kurss
Trešdien, 10. februārī, notika Alfa kursa pirmā nodarbība. Apmācību uzsāka 28 cilvēki, kuriem nākamajās nodarbībās pievienojās vēl 11 jauni dalībnieki. Alfa kursā paredzētas 15 nodarbības par galvenajām ar kristīgo ticību saistītajām tēmām. Apmācības notiek atbrīvotā un draudzīgā gaisotnē. Alfa kursa komandā darbojas ap 20 cilvēku – lektori, diskusiju vadītāji, mūziķi u.c..

Jaunie evaņģēlisti
Ceturtdien, 11. februārī, Jēzus baznīcā notika jauno LELB evaņģēlistu Haralda Bietes un Roberta Otomera amatā ievešanas dievkalpojums. Abi ir absolvējuši Lutera Akadēmiju 2009. gadā. Haralds Biete turpmāk kalpos Rīgas Jēzus un Rīgas Sv. Pāvila draudzēs, Roberts Otomers – Rīgas Sv. Gara draudzē Imantā.


Iesvētes mācība
Pirmdien, 15. februārī, sākās iesvētes mācības nodarbības. Tās apmeklē vairāk nekā 15 cilvēki. Iesvētības paredzētas svētdien, 2. maijā.

Jauniešu koris
Draudzes jauniešu koris svētdien, 21. februārī, uzstājās Cerības festivāla sagatavošanas darbu atklāšanas dievkalpojumā. Festivāls notiks no š. g. 5. - 7. novembrim. To organizē B. Grehema Evaņģēliskā asociācija kopā ar vairāk nekā 500 draudzēm no visas Latvijas. Paredzēts, ka festivāla apvienotajā kopkorī dziedās vairāk nekā 800 dziedātāji, tostarp arī Jēzus draudzes koris. LELB muzikālos kolektīvus Cerības festivāla Mūzikas komitejā pārstāv Jēzus draudzes jauniešu kora diriģents Aigars Āboliņš.

Kolonnas restaurācija
Nesen uzsākta dievnama kolonnas, kas atrodas pa kreisi no galvenās ieejas, restaurācija. Kolonnas serdē atklāta trupe aptuveni 3 metru augstumā, tāpēc bojātās koka daļas jāaizstāj ar jaunām. Plānots, ka restaurācijas darbi ilgs aptuveni divus mēnešus. Tos veic Jēzus draudzes uzņēmums SIA „Ceļš”. Daļu nepieciešamā finansējuma piešķīrusi Valsts Kultūras pieminekļu inspekcija. 

* * *

Uzziņai

Kas ir evaņģēlists?
Evaņģēlists ir garīgs darbinieks, kas ieguvis atbilstošu teoloģisko izglītību un saskaņā ar LELB noteikto kārtību ir iesvētīts evaņģēlista pakāpē.

Kāpēc šāds amats nepieciešams?
Evaņģēlista amats ir radīts, lai palīdzētu mācītājiem kalpošanā draudzēs.

Kāda ir atšķirība starp evaņģēlistu un mācītāju?
Evaņģēlistam ir tiesības sacīt sprediķus, vadīt Vārda dievkalpojumus jeb dievkalpojums bez Svētā Vakarēdiena, tērpties talārā vai albā bez amata zīmēm, veikt kristības, vadīt svētbrīžus, pasniegt konsekrētu Svēto Vakarēdienu. Bet atšķirībā no mācītāja evaņģēlistam nav tiesību iesvētīt, laulāt, konsekrēt Svēto Vakarēdienu, kā arī valkāt mācītāja amata zīmes un tērpus.

LELB šobrīd kalpo vairāk nekā 190 garīdznieki, no tiem aptuveni 150 mācītāji un ap 40 evaņģēlisti/-es.  

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv