Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Neaizmirstamie 25
Neaizmirstamie 25
Lai gan Svētdienas skola Jēzus draudzē notiek otrdienu vakaros, nevis svētdienās dievkalpojuma laikā kā vairumā citu draudžu, Svētdienas skolas jubileja tika atzīmēta draudzes vidū.

Pirms divdesmit pieciem gadiem, kad ticības mācība bija aizliegta padomju laika ideoloģijas dēļ, un pat pieaugušie baidījās atklāti doties uz baznīcu, Jēzus baznīcā tika izveidota Svētdienas skola. Sākotnēji tas bija neliels bērnu pulciņš, kurā pārsvarā bija aktīvāko draudzes locekļu bērni. Tomēr Svētdienas skola ar katru gadu auga un auga... Tā paskrējuši 25 gadi. Tiešām paskrējuši, jo, skatoties uz bērniem, liekas, viņi aug, acīm redzot. Tie, kuri nesen gāja Svētdienas skolas mazākajās grupiņās, tagad paši vada kādas grupiņas.


Tur, kur ir bērni, tur ir dzīvība. Tāpēc vairāki skolotāji, kuri patiesībā ir šīs Svētdienas skolas dibinātāji vai vieni no pirmajiem Svētdienas skolas skolotājiem, atrod prieku un enerģiju vēl arvien kalpot kādā grupiņā un mācīt par Dievu. Lai gan ideoloģiski mēs esam brīvi ticēt Dievam un apmeklēt baznīcu kaut vai katru dienu, ticības mācība ir aktuāla īpašā veidā arī šodienas cīņās. Bieži vien bērni to sajūt visspēcīgāk, un viņu sirdis ir atvērtākas Patiesībai.

11. aprīļa ierastā dievkalpojuma kārtība tika pielāgota Svētdienas skolas svētku reizei, un visi draudzes locekļi bija aicināti svinēt kopā. Draudzes kopdziesmas tika izvēlētas atbilstoši Svētdienas skolas tematikai. Bībeles lasījumus pērminderu vietā lasīja divi Svētdienas skolas jaunieši. Dievkalpojuma noslēgumā uzrunu teica skolotājs Daniēls, pēc tam sekoja īsfilmiņa par Svētdienas skolas ikdienu. Bija arī iespēja redzēt katras Svētdienas skolas grupiņas sagatavoto priekšnesumu par tēmu „Neaizmirsti!”.

Ar vārdiņu „Neaizmirsti!” mēs atgādinājām, ka, lai gan laiks iet un gadi paskrien, pateicoties Svētdienas skolai, paliek tik daudz skaistu un neaizmirstamu atmiņu. Tika pieminēti gan otrdienas vakari, baznīca, mācītāji, skolotāji un draugi, gan dziesmas, zelta panti, svētki un nometnes.

Svētku reizē mūs īpaši iepriecināja slavēšanas grupas organizētais puišu ansamblis, kas izpildīja vairākas dziesmas. Ar dziesmām uzstājās arī divdesmitgadnieki, kuri savulaik bija pirmā bērnu korīša dalībnieki. Aizkustinošus priekšnesumus sniedza arī bērnu korītis.

Svētdienas skolas jubileja mūs aicināja atcerēties un neaizmirst! Bet galvenais, neaizmirst pateikties Dievam!

Bilžu galeriju no Svētdienas skolas jubilejas varat aplūkot draudzes mājas lapā www.jezusdraudze.lv.

Estere Rožkalne
foto: Edgars Jēgers

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv