Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Kustība “Andrejs” - vēsts draugiem!
Kustība “Andrejs” - vēsts draugiem!
Andrejs, Sīmaņa Pētera brālis, bija viens no tiem diviem, kas to no Jāņa bija dzirdējuši un bija viņiem sekojuši. Viņš vispirms atrod savu brāli Sīmani un viņam saka: „Mēs esam atraduši Mesiju.” Viņš to aizveda pie Jēzus. Jēzus, viņu uzlūkojis, sacīja: „Tu esi Sīmanis, Jāņa dēls; tevi sauks Kēfa.” (Jņ 1:40-42)

Esam jau rakstījuši, ka no š. g. 5. līdz 7. novembrim Rīgā notiks „Cerības festivāls”, ko Latvijas baznīcas un draudzes organizē ar Billija Grehema Evaņģēliskās asociācijas atbalstu. Festivāla mērķis ir aizsniegt ar Evaņģēlija vēsti pēc iespējas plašāku cilvēku loku. Būtiska loma tajā ir kustībai „Andrejs”, kas mudina ikvienu kristieti lūgt par saviem draugiem un atgādināt viņiem par „Cerības festivālu”.


Jēzus māceklis Andrejs, prieka pilns par to, ka atradis Mesiju, steidzās šo priecīgo ziņu pavēstīt savam brālim Sīmanim. Kustība „Andrejs” aicina mācīties no šī parauga un iepazīstināt savus draugus ar Labo Vēsti. Arī tu vari piedalīties kustībā, apņemoties iedziļināties sev apkārtējo cilvēku dzīves priekos un sarežģījumos un regulāri lūgt par aptuveni 12 draugiem vai paziņām, kā arī pavadīt laiku kopā ar viņiem un apmeklēt festivālu.

Lai piedalītos kustībā, aizpildi kartīti „Atved draugu”, ko var saņemt draudzes kancelejā vai „Cerības festivāla” pasākumos. Kartīti ar ziņām par sevi un to, par cik cilvēkiem esi apņēmies lūgt, atsūti uz „Cerības festivāla” biroju. Informācija tiks izmantota, lai kopīgi lūgtu, kā arī lai kartē atzīmētu karstākos lūgšanu reģionus kustības ietvaros.

Lūk, arī 5 padomi kustības „Atved draugu” dalībniekiem:

  • Skaties apkārt. Vēro, kas notiek vietā, kur tu dzīvo, strādā vai mācies – savā misijas laukā. Sastādi sev pazīstamu cilvēku SARAKSTU, kurus tu vēlies pievest Kristum. Regulāri lūdz par viņiem.
  • Skaties augšup. Vērs savu skatu uz Dievu, kurš dzird tavas lūgšanas un pārveido cilvēkus. LŪDZ katru dienu par cilvēkiem, kurus esi iekļāvis savā sarakstā, lai Dievs dotu tev iespēju dāvāt viņiem Jēzus mīlestību.
  • Skaties dziļāk. Veido attiecības ar tiem, par kuriem tu lūdz. Veltī viņiem laiku, piemēram, kopā pusdienojot vai sportojot. Kopīgas intereses un laika pavadīšana palīdz iepazīties un rada uzticību. Tā rodas iespējas stāstīt cilvēkiem par Kristu.
  • Skaties uz priekšu. Rodoties izdevībai, aicini uz “Cerības festivālu” tos cilvēkus, par kuriem tu lūdz. Izvēlies kādu no festivāla dienām, lūdz un nāc uz to kopā ar šiem cilvēkiem.
  • Skaties tālāk. Pēc “Cerības festivāla” turpini veidot attiecības ar šiem cilvēkiem. Tiem, kas būs atsaukušies Labajai Vēstij un nākuši pie ticības Kristum, būs nepieciešams atbalsts un padoms. Par tiem, kas nebūs atsaukušies šai Vēstij, ir jāturpina pastāvīgi lūgt, lai dzirdētais Vārds savā laikā nestu augļus.

Vairāk par „Cerības festivālu” lasi www.ceribasfestivals.lv.

Pēc „Cerības festivāla” materiāliem

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv