Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >

Bibliotēkas jaunumi
Bibliotēkas jaunumi
Iepazīsties ar grāmatu jaunumiem Jēzus draudzes bibliotēkā spiežot šeit>>>

Anotācijas "jaunumu" grāmatām:
- Dr. R. Feldmanis. Latvijas baznīcas vēsture;
- K.O. Rozenius. Dieva vārds katrai dienai;
- Skūns V. Jauns sākums Kristū : Kristus darbība mūsos un caur mums.;
- Bols B. Vai Bībelei var ticēt? un kāda tam vispār nozīme?
» Lasīt vairāk

Ceļot. Atgriezties. Piederēt.
Ceļot. Atgriezties. Piederēt.
Ja Dievs ir iecerējis kādu sarunu, tad tā arī notiks. Pat, ja viena no sarunā iesaistītajām pusēm to sākumā īsti nevēlas, bet otra - nekādi nevar tai atrast laiku.

Šī ir vasarīga saruna ar KĀRLI un INESI VIŠIEM - par atpūtu, ceļojumiem un atgriešanos draudzē. Tā notika pie lielām kafijas krūzēm Starbucks kafejnīcā Berlīnes Tegel lidostā pulksten 8.30 no rīta. Kaut arī katrs devāmies savās gaitās, ar vienu lidmašīnu bijām ieradušies no Rīgas Berlīnē, turklāt nesaskaņojot savus plānus iepriekš. To mūsu vietā bija izdarījis kāds cits - Viņš acīmredzot rūpīgāk par mums pašiem plāno gan mūsu ceļojumus, gan atgriešanos mājās.

» Lasīt vairāk

Atbild mācītājs
Nereti dzirdam sakām - „luterāņi atvaļinājumā"... Kas viņi ir?

Izdevuma ievadiņā rakstīju, ka Dievs priecājas kopā ar mums svinēt mūsu atvaļinājuma laiku. Tomēr nedomāju, ka par tā dēvētajiem „luterāņiem atvaļinājumā", varētu sacīt - Dievam ir prieks par šādu „atvaļinājumu", nedz arī, ka šie cilvēki paši būtu mierpilni un priecīgi savā dzīvē.

» Lasīt vairāk

Tere, Saaremaa!
Tere, Saaremaa!
Pēc šī gada aukstās un sniegotās ziemas ir pienākusi jauka un saulaina maija pēcpusdiena. Braucam gadskārtējā Jēzus draudzes diakonijas rīkotajā pavasara ekskursijā. Ja parasti tiek apceļota dzimtā Latvija, tad šoreiz mērķis ir tālāks - Sāremā sala Igaunijā.

Jāatzīst, ka šī divu dienu ekskursija ir labi organizēta un viss notiek bez starpgadījumiem. Par to jāpateicas diakonijas vadītājai Līvijai un ekskursijas vadītājam Alfam, kurš, uzsākot ceļojumu, vada kopēju lūgšanu, lai Dieva svētība un apsardzība mūs pavadītu visu ekskursijas laiku. Ne mazāk svarīgs ir arī nosvērtā un izpalīdzīgā autobusa vadītāja Aigara ieguldījums.

» Lasīt vairāk

Avīzītei 20 gadu jubileja
Avīzītei 20 gadu jubileja
Jūnijā apritēja 20 gadi, kopš iznāk mūsu draudzes avīzīte.

Paldies Dievam un mīļš paldies visiem, kas ir piedalījušies un piedalās izdevuma tapšanā!

» Lasīt vairāk

Maziņš jēriņš esmu es...

Un atkal no „Jēriņa", nu jau 13. reizi, uz jaunajām mājām - skolu - prom dodas mūsu mazie jēriņi, lai savu pasaules izzināšanu turpinātu tālāk. Bet zinu, ka viņiem būs ko paņemt līdzi uz skolu - atmiņas par mīļiem pedagogiem, mīļiem draugiem, visgaršīgākajām pankūkām, jautriem pasākumiem un - pāri visam - Dieva mīlestības apzināšanu.

Dievs, palīdzi nostādīt vērtības tā, lai Tu vienmēr būtu pašā augšgalā,
Lai mamma un tētis man vienmēr rūp,
Lai paša niķīši gaisā kūp!
Dievs, palīdzi domas sakārtot tā, lai Tu visa vidū esi svarīgāks...

» Lasīt vairāk

Min pedāļus
Min pedāļus
Kad sastapu Kristu, dzīve man atgādināja braukšanu ar divvietīgu velosipēdu. Es pamanīju, ka Kristus sēž man aizmugurē un palīdz man mīt pedāļus. Īsti vairs neatminos, kad Viņš ierosināja apmainīties vietām, taču kopš tā brīža mana dzīve ir kļuvusi pavisam citādāka - daudz aizraujošāka...

Agrāk, kad es biju pie stūres, es zināju, kurp braucu. Tas bija garlaicīgi, tomēr paredzami. Turklāt es allaž izvēlējos īsāko attālumu starp diviem punktiem. Bet, kad Viņš pārņēma vadību, mēs devāmies pa Viņam vien zināmiem ceļiem - augšup kalnā un no kalna lejā, pa akmeņainiem celiņiem galvu reibinošā ātrumā... Es tikai turēju līdzi! Ikreiz, kad viss šķita pilnīgs neprāts, Viņš tikai uzsauca: „Min pedāļus!"

» Lasīt vairāk

Īsziņas
Īsziņas
No 4. līdz 6. jūnijam mūsu draudzes ērģelniece Vita Kalnciema viesojās Kanādā, kur viņa piedalījās 13. Ērģeļu dienās, ko sadarbībā ar Latvijas ev.-lut. Baznīcu Amerikā organizēja Latviešu Ērģelnieku ģilde Amerikā. Kopš pirmajām Ērģeļu dienām Bostonā pagājuši tieši 30 gadi. Ik pēc diviem gadiem Ērģeļu dienas maina savu norises vietu - tās bijušas gan Filadelfijā, gan Čikāgā, gan Ņujorkā, Klīvlendā, Otavā un citur. Šoreiz pasākums notika Toronto un tā moto bija „Teici To Kungu!". Vita Kalnciema pasākumā piedalījās gan ar stāstījumu par Latvijas ērģelniekiem, gan ar 2 koncertiem. Koncerti notika vairākās Toronto baznīcās, kur pulcējas Kanādas latviešu draudzes, un noslēdzās ar svētku dievkalpojumu Sv. Barnabas baznīcā, kopā esot 4 draudzēm.
» Lasīt vairāk
 
Jezusdraudze.lv