Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Lielā intervija ar Aurēliju un Andri Lauciņiem
Lielā intervija ar Aurēliju un Andri Lauciņiem

No visas sirds liekot lietā savu aktrises talantu un pieredzi, Aurēlija Anužīte-Lauciņa jau vairākus gadus ir Jēzus draudzes Ziemsvētku uzveduma režisore. Intensīvajā uzveduma gatavošanas laikā pirms Ziemsvētkiem būtisks atbalsts šajā kalpošanā ir arī viņas vīrs Andris, kura ikdiena saistās ar starptautiskām biznesa konsultācijām un biežiem izbraukumiem.

Ar Aurēliju un Andri  sarunājāmies, sēžot omulīgā un viscaur ar motocikliem rotātā 
dīvānā, kura audumu Aurēlija pieskaņojusi Andra moto-vaļaspriekam. Intervijas laikā mūs kādas septiņas reizes apostīja šokolādes labradors Kuba, kurš, pēc Aurēlijas teiktā, saprot 250 vārdus, turklāt lielu daļu no tiem – lietuviešu valodā. Mūsu tikšanās notika Lauciņu ģimenes jauniekārtotajā mājā, kuras abos stāvos parasti skan Kristīgais radio.

» Lasīt vairāk

Aurēlijas Anužītes-Lauciņas zelta pērles
Aurēlijas Anužītes-Lauciņas zelta pērles

Šis Ziemassvētku laiks arī mums, ludziņas aktieriem, bija īpašs- sadraudzības, brīnumu un neizsakāmi skaistas draudzības laiks, kas noteikti neatstāja vienaldzīgu nevienu no mums.
Katrs mēģinājums bija smieklu pilns, jo īpaši atceroties Aurēlijas izteicienus, kuros aicinam ielūkoties un pasmieties jūs kopā ar mums!

***

» Lasīt vairāk

Nenokavēt Ziemsvētkus

„Reiss uz Rīgu atcelts” – tā mums tika paziņots Briseles lidostā pēc tam, kad jau vairāk nekā 10 stundas bijām gaidījuši cerībā uz lidojumam labvēlīgākiem laika apstākļiem. Bija ceturtdienas vakars. Biju ceļā uz mājām kopā ar vēl pāris kolēģiem. Nospriedām, ka situāciju izmainīt nevaram, jo – kā teikt - kājām uz Latviju neaiziesi, tāpēc laiku īsinājām sarunās un cenšoties noskaidrot iespēju tikt mājās ar nākamo reisu.

Mūsu gaidīšana izvērtās teju 24 stundu garumā... Bet mājās tikām. Un arī neko būtisku no savas dzīves nenokavējām (pat kolēģe, kuras bērniem piektdienas pēcpusdienā bija bērnudārza eglīte, laikus paspēja arī uz to).

» Lasīt vairāk

Adventa laika pārsteigumi māmiņu grupā

Ik gadu decembrī starp piparkūku cepšanu, dāvanu gatavošanu, dažādiem jaukiem pasākumiem un bērnu sagatavošanu eglītēm, un skolas/bērnudārza Ziemassvētku pasākumiem pārdesmit mūsu draudzes māmiņu atrod laiku, lai satiktos māmiņu grupas Ziemassvētku pasākumā. Tās arvien ir jaukas sirsnības pilnas stundas, kas mums ir īpaši nepieciešamas saspringtajā pirmssvētku laikā, lai savas sirdis sagatavotu lielākajai Dzimšanas dienai pasaulē.

Turpinājumu lasīt sadaļā māmiņu grupa spiežot šeit >>>

» Lasīt vairāk

Jauns gads – jauna mājas lapa

Sveicam visus Jaunajā gadā ar Jēzus draudzes mājas lapas jauno veidolu! Tā kā draudzes mājas lapas iepriekšējā versija tika izveidota apmēram pirms pieciem gadiem, tad bija pienācis laiks to atjaunot un uzlabot. Paldies Dievam, ka Viņš deva idejas un izdošanos izstrādes procesā, paldies visiem draudzes palīgiem un protams – mājas lapas apmeklētājiem! Mājas lapas apmeklētāju skaits arvien ir audzis, un 2009. gada novembris ir bijis rekorda mēnesis, kad mājas lapā viesojās 1500 unikālie* apmeklētāji.

» Lasīt vairāk

Atbild mācītāji
Atbild mācītāji

Kā noticēt sev šajā gadā?


Erberts Bikše

Atbildēšu ar Bībeles vārdiem, jo ticu, ka Dieva Vārds ir spēkpilns un tajā ir uzticamākās atbildes. Vēstulē Filipiešiem Pāvils raksta: „Es visu spēju Tā spēkā, kas mani dara stipru”. Pāvils neuzticas sev, saviem spēkiem, bet viņš uzticas Kristum, Viņa spēkam. Tik bieži esam sacījuši: tagad gan saņemšos un sākšu jaunu dzīvi! Bet kas iznāca? Esam turpat, kur bijuši. Bet, uzticoties Kristum, protams, rūpīgi un čakli darot savus dzīves darbus, piedzīvojam sirdsmieru, drošību un izdošanos. Cik lielu? Nu apmēram tik lielu, kā to saka Psalma autors: „ jo ar Tavu spēku es sagrauju mūrus un ar savu Dievu es pārvaru vaļņus” ( Ps. 18: 30 ).













Ģirts Prāmnieks

Pirmkārt, iekniebt - tas apliecinās, ka: a) tu esi, b) spēj just, c) spēj ko darīt.

Uz šī pamata vari izdarīt sekojošus secinājumus: ja tu esi, tas jau ir daudz. Ja spēj just - tas tikai apliecina tavu esamību un tavu dzīvību un spēju uztvert šo pasauli. Ja spēj darīt, tad tas nozīmē, ka neesi šajā pasaulē veltīgi - tu vari to mainīt un esi aicināts to darīt. Tu spēj ietekmēt pasauli. Šo saliekot kopā, Tev ir jānotic sev!

Bet, ja nopietnāk, tad es nekad neesmu sapratis šo vārdu nozīmi "noticēt sev". Nekad neesmu sevi apšaubījis. Esmu apšaubījis savus spēkus, izpratni, bet vai tad es esmu tikai spēks, izpratne? Es domāju, ka patiesais pārliecības avots un spēka avots nav jāmeklē ticībā sev, savām spējām - bet gan ticībā Dievam, viņa spējās un spēkā. Domāju, ka tieši tajos brīžos, kad mēs pārstājam ticēt sev, bet meklējam Dieva palīdzību un paļaujamies uz Viņu, mēs piedzīvojam reālu Dieva spēku ... sevī! Ja Dievs aicina mūs darīt ko tādu, kam mums nav spēka, tad Viņš nevēlas, lai mēs to izrokam sevī, bet gan lai smeļam spēku Viņā. Jo tikai tā mēs varam augt - veicot to, kas nav mūsu spēkos.

Aicinām arī jūs uzdot savu jautājumu mūsu draudzes mācītājiem, sūtot tos uz info@jezusdraudze.lv vai iesniedzot draudzes kancelejā! Interesantākos jautājumus kopā ar mācītāju atbildēm publicēsim turpmākajos „Jēzus Draudzes Dzīves” numuros un draudzes mājaslapā, www.jezusdraudze.lv.

Foto no Vīru kaujām Krimuldā, 2009. g. maijs
Foto: Ivars Kupcis

» Lasīt vairāk
 
Jezusdraudze.lv