Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Draudze kā Dieva ģimene
Draudze kā Dieva ģimene

Kā katru gadu, arī šī gada sākumā draudze pulcējās uz kopīgu draudzes eglītes pasākumu. Šo gadu uzsākām uzlūkojot savu draudzi kā Dieva ģimeni, un cenšoties katrs ieraudzīt savu vietu tajā.

„Nāc, un jūties kā mājās,” tā mūs sagaidīja vakara vadītāji Austra un Jurģis. Kokles skaņas, eglītes smarža un ģimenisks siltums apņēma katru, kas 3. janvāra pievakarē vēra mūsu dievnama durvis. Ārpusē palika sals, vientulība un skumjas. Draudze sapulcējās ap Jēzu kā viena liela Dieva ģimene, kavēdamās Kristus dzimšanas svētku atskaņās un ielūkodamās priekšā stāvošās gadskārtas uzdevumos. Esam tik dažādi vecuma, pieredzes un izturības ziņā, tomēr ceļa virziens visiem viens – uz mājām, kopā ar Jēzu... To apliecinām kopīgā lūgšanā un dziesmā ar vārdiem „Tēvs mums viens”.
Vakara ritumā tiek izceltas patiesās vērtības mūsu dzīvēs. Apmaināmies domām, ko vēlētos saņemt, ko dot, kā atrast savu vietu draudzē, lai kalpotu. Dieva Vārds māca, ka svētīgāk ir dot, nekā saņemt. Ko gan mēs spējam dot? Dosim no tā, ko esam saņēmuši no Dieva – no mīlestības, laika, spēka un talanta.

„No sirds pilnības mute runā”. Iveta un Līga to izdzied dziesmā, sasienot kopā debesis ar zemi, lai katrs saudzētu un glabātu to, kas mīļš un dārgs, jo tajā ielikts spēks un drosme dzīvot. Teātra grupiņa demonstrē draudzības piemēru aizkustinošā bilžu ludziņā par ezīti sniegā, kas devies nedarbos, nevēlēdamies izskatīties „nevarītis”. Zaķītis viņu izglābj no nosalšanas, pats gandrīz aiziedams bojā. Jēzus māca, ka patiess draugs nežēlo savu dzīvību otra dēļ.

Īsfilmiņā noskatāmies, kā top kūka. Nepieciešami trauki, instrumenti, pamatsastāvdaļas, garšvielas. Katrai lietai savs uzdevums, īpaša vieta un mērs. Tapšanas procesā darbības ir secīgas, katra notiek savā laikā. Tiek sasists, sakults, miksēts un izkarsēts, līdz parādās gala rezultāts. Vai kūka iznāks garšīga? Tas lielā mērā atkarīgs no meistara.

Arī piederība draudzei sākas tad, kad esam atraduši savu īpašo vietiņu „draudzes kūkā”. „Tāpat mēs daudzi kopā esam viena miesa, bet savā starpā visi esam locekļi.” (Mk 12:5)

Skaidrīte Mežecka

Foto – Māra Klotiņa
Foto paraksti:
3 – draudzes muzikālā Ilsumu ģimene
3a – Gunas Zanderes zīmētais stāsts par īstu draudzību
3b – vakara radošie vadītāji un scenārija autori – Astra un Jurģis Klotiņi

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv