Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Draudzes kūka
Draudzes kūka

Pēc uzaicinājuma sagatavot kādu īsfilmiņu draudzes eglītes pasākumam, piekritām, un sākām domāt par tās scenāriju. Visbeidzot radās sižets... mazs un vienkāršs, bet kodolīgs...
Mēs visi esam kā kūkas sastāvdaļas - milti, cukurs, sviests, olas, cepamais pulveris, vaniļas cukurs vai āboli. Mums katram ir savas īpašības – cukuram saldums, sviestam treknums, āboliem skābums... Mums katram ir savs vārds, savs uzdevums un funkcija.
Vai mēs varam uzcept garšīgu kūku tikai no miltiem un cukura? Vai tikai no olas un vaniļas cukura? Visādā ziņā tā noteikti nebūtu kūka.
Tāpat arī draudzē mēs katrs esam unikāls, katrs ar savu raksturu, temperamentu un zināšanām. Dievs mūs tādus ir radījis. Un tieši draudzē Viņš mums liek darboties kopā – vienā uzdevumā. Filmiņā redzējām arī rokas, kas sajauc kopā visas sastāvdaļas, tās samaisot un veidojot par viendabīgu mīklu. Pēc tam tā tiek ieklāta cepamā veidnē, iekārtoti āboli un viss pārliets ar vaniļas pudiņu.

Tad, kad pieņemam savu uzdevumu draudzē un esam priecīgi palīdzēt viens otram, sākam sajust draudzi kā ģimeni. Skaisti ir redzēt, ka ir gājis laiks un bijuši dažādi notikumi – un tu esi bijis liecinieks tam visam. Redzējis kā mazākās svētdienas skolas grupiņas bērni ir kļuvuši par jauniešiem, kā izauguši jauni vadītāji, aktīvisti, nozares. Tu esi, un esi bijis klāt... tu veido un tiec veidots.

Kūka ir gatava un, karsta, tā tiek izcelta no cepeškrāsns. Tad redzam, cik tā ir skaista – mūsu Jēzus draudze. Vai tu arī esi tajā?

Visiem tiem, kuri vēlas nogaršot filmiņā redzamo kūku, pievienoju tās recepti. Lai izdodas! Filmiņu „Jēzus draudzes kūka” var noskatīties draudzes mājas lapā www.jezusdraudze.lv.

RECEPTE:

Ābolu torte „SAPNIS”

Mīklai:
250 gr. milti
125 gr. cukurs
150 gr. sviests
1 ola
½ pac. cepamais pulveris
1 pac. vaniļas cukurs
10 nelieli vai 7 lieli skābie (piem. Antonovka) āboli

No visiem komponentiem samīca mīklu. Ļauj tai 15 min. (vai kamēr nomizo ābolus) pastāvēt ledusskapī. Mīklu ieklāj, iepriekš ietaukotā un ar miltiem izbirdinātā apaļajā tortes formā un ar maliņām uz augšu (apm.3cm augstu),

Apaļus, nomizotus ābolus un ar izņemtu serdi (ar speciālo seržu izņēmēju), sakārto vienu pie otra un vidū uz mīklas.

Pudiņa masai nepieciešams:
¾ l saldais krējums vai piens
1 pac. vaniļas cukura
1 pac. vaniļas pudiņa pulvera
100 gr. cukura

Pudiņu pagatavo pēc norādes uz paciņas. Un karstu vēl pārlej pār āboliem un ielej arī to vidiņos.

Cep iepriekš sakarsētā plītī pie 175*C - 70 min.

Gatava torte ir zeltaini brūna, pudiņa masa pacēlusies līdz mīklas maliņas augstumam.

Kūkai noteikti vismaz pāris stundas jāstāv ledusskapī vai aukstumā.

Estere Rožkalne

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv