Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Lejupielādēt elektronisko "Jēzus draudzes dzīves" decembra izdevumu >>>


Pārdomas par 2011. gada lozungu
Pārdomas par 2011. gada lozungu
Pateicoties lozungu tradīcijai, kas radusies Brāļu draudzēs, mēs ik gadu saņemam Dieva Vārdu arī gadam jeb gada lozungu. 2011. gadā esam aicināti pārdomāt Dieva Vārdu no vēstules romiešiem: „Neļauj ļaunumam sevi uzvarēt, bet uzvari ļaunu ar labu!” (Rm 12:21) Šajā reizē esam aicinājuši mūsu draudzes garīdzniekus īsi dalīties savās pārdomās, kas viņiem raisās par šo nākamā gada lozungu.

Mēs stāvam liela uzdevuma priekšā – uzvarēt ļaunu ar labu. Par kādu cīņu un uzvaru īsti ir runa? Apustulis Pāvils paskaidro: „Neatmaksājiet nevienam ļaunu ar ļaunu, domājiet par to, ka varat labu darīt visiem cilvēkiem.” (Rm 12:17) Tas nozīmē ne tikai saņemties un lēnprātīgi paciest pārinodarījumus, bet nemitīgi domāt par to, ko varu labu darīt līdzcilvēkiem. Un ne tikai domāt, bet, kad ir domāts, tad arī praktiski darīt labu visiem cilvēkiem.
Neviens savā spēkā to nespēj. To spēj Kristū no jauna piedzimušais cilvēks, kurš, atsaucoties Pāvila izteiktajam aicinājumam, ir „Dieva žēlsirdības vārdā nodevis sevi pašu par dzīvu, svētu Dievam patīkamu upuri”. (Rm 12:1)
Kristum atdota sirds un dzīve ir dzīve, kurā piedzimst šis brīnums – spēja uzvarēt ļaunu ar labu. Tas piedzimst tikai tādēļ, ka Kristus, kuram cilvēks pieder, nemitīgi domā labu un arī dara labu.
Lai piedzimšanas brīnumiem bagāts jaunais Dieva žēlastības gads!
Mācītājs Erberts Bikše


Uzvarēt ļaunu ar labu – it kā vienkāršs ieteikums, bet kā to izdarīt? Vai labais ir mūsu pašu labie nodomi un apņemšanās, mūsu pūliņi un centieni darīt labus darbus? Būsim godīgi pret sevi: mēs ārēji varam izturēties laipni, bet kas notiek mūsu sirdī, kad sastopamies ar ļauno?
Bībelē lasām, ka visa labā avots ir Dievs, kurš savu labestību vispilnīgāk atklāj Jēzū Kristū, kas mūsu grēku dēļ ir cietis un miris pie krusta, kā arī ir augšāmcēlies un mūžīgi dzīvs. Viņš arī vēlas, lai visi, kas kristībā vienoti ar Viņu, varētu sacīt: „Vairs nedzīvoju es, bet manī dzīvo Kristus.” Viņš vēlas stiprināt un uzturēt ticībā, Svētajam Garam darbojoties caur Dieva Vārdu, Viņa miesu un asinīm Svētajā Vakarēdienā, kā arī mainīt mūsu sirdis. Jo tikai tad, ja paši esam Dieva labestības, mīlestības un piedošanas spēku saņēmuši, varam sacīt kā Pāvils: „Es visu spēju tā spēkā, kas mani dara stipru.”
Evaņģēlists Haralds Biete

Cilvēki nereti domā, ka ir jāatdara otram ar to pašu, kas tev darīts. Piemēram, bērnam, kas tiek apcelts skolā, vajadzētu apcelt tos, kas viņu aiztiek. Bet Pāvils pamāca: „Ja tavs ienaidnieks ir izsalcis, paēdini viņu; ja tas cieš slāpes, dod viņam dzert. Tā darīdams, tu sakrāsi kvēlojošas ogles uz viņa galvas.” (Rm 12:20)
Šīs kvēlojošās ogles ir labums! Labuma spēks izmaina cilvēkus, tas arī palīdz vest cilvēkus pie Dieva. Pāvils, kurš bija lielākais kristiešu vajātājs, kļuva par viņu lielāko atbalstītāju un misionāru.
Jēzus māca lūgt par ienaidniekiem: „Jūs esat dzirdējuši, ka ir sacīts: tev būs savu tuvāku mīlēt un savu ienaidnieku ienīst. Bet Es jums saku: mīliet savus ienaidniekus un lūdziet Dievu par tiem, kas jūs vajā.” (Mt 5:43-44) Iespējams, tas ir pēdējais, ko jūs izvēlētos darīt, bet viennozīmīgi – labākais. Vēl viens ierocis cīņā pret ļaunumu ir labsirdība. Atbildot ar labsirdību, mēs spīdinām gaismu uz ļauno un rādām ceļu uz pestīšanu.
Bet visspēcīgākais ierocis ir Dieva Vārds – Evaņģēlijs. Pāvils saka: „Ņemiet arī pestīšanas bruņu cepuri un Gara zobenu, tas ir, Dieva Vārdu.” (Ef 6:17)
Kad ar mīlestību sludinām Dieva Vārdu un cīnāmies pret ļaunu ar Dieva pavēlēm, lūgšanām, labsirdību un Evaņģēliju, mēs sakrājam kvēlojošas ogles – darot, kā Dievs to vēlas un kas Dievam rāda godu un slavu.
Diakons Dāgs Demandts

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv