Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Īsziņas
Īsziņas
Ceturtdien, 25. februārī, draudzes padomes locekļiem bija iespēja noklausīties Jēzus draudzes locekles mākslas vēsturniece Austras Avotiņas priekšlasījumu par liturģijas jeb dievkalpojuma kārtības atspoguļojumu dievnamā. Viņa aicināja pārdomāt, ko nozīmē dažādas ar dievnamu saistītas lietas: apkārtne – tā ir tuvošanās Dievam, ārpuse – pieejamība, durvis – „Es esmu durvis...” aicinājums, telpa – jaunā pasaule, gaisma – apliecinājums „Es, gaisma, esmu nācis pasaulē...”, skaņa – debesu mūzika, kancele – Dieva vārda pasludinājums, retabls* – atgādinājums, brīdinājums, altāris – svētākā vieta, Vakarēdiens – centrālais notikums. A. Avotiņa vērsa uzmanību arī uz Bībeles tekstiem, kas daudzviet atrodami dievnamā virs ieejas, kora velvēm vai sakristejas un citur. Tie, viņasprāt, kalpo kā iedrošinājums, atbalsts un pamudinājums.

Svētdien, 7. martā, notika pārrunas par nākamās draudzes vasaras nometnes tēmu. Par virstēmu tika izvēlēts moto „Ražots debesīs”. Atgādinām, ka draudzes nometne notiks no 25. jūlija līdz 1. augustam atpūtas kompleksā „Juku dzirnavas”.

Svētdien, 14. martā, dievkalpojumā Jēzus baznīcā viesojās un sprediķi sacīja mācītājs Andreass Teihs (Andreas Teich) no Amerikas evaņģēliski-luteriskās Baznīcas Ziemeļrietumu Mičiganas Sinodes. A.Teihs Latvijā bija ieradies kopā ar 8 pārstāvjiem no Amerikas Baznīcas, lai pārrunātu sadarbības iespējas ar LELB. Savā sprediķī, kas balstījās uz Bībeles stāstu par piectūkstoš cilvēku paēdināšanu, mācītājs aicināja pārdomāt to, cik bieži mēs gaidām ātrus risinājumus savām situācijām, un  atgādināja, ka Jēzus nevēlas dot „tikai pusdienas, bet gan maizi, kas apmierina izsalkumu pēc mūžīgās dzīvības.” Sarunā pēc dievkalpojuma A. Teihs atzina, ka Latvijas Baznīcā viņu patīkami pārsteidz patiesā nodošanās kalpošanai, bet Jēzus draudzē – cilvēku dažādība.

Svētdien, 21. martā,  kopā sanāca draudzes vīri, lai pārdomātu par askēzes principiem luterismā. Pārdomās viņus vadīja LELB mācītājs Juris Uļģis.

No 16. līdz 27. aprīlim mūsu draudzes mācītājs Erberts Bikše ar dzīvesbiedri Ruti dosies uz Ameriku, kur viņi piedalīsies Latviešu ev.-lut. Baznīcas Amerikā rīkotajās „Celsmes dienās”. Pasākums notiks Mineapoles latviešu draudzē. Māc. Erberts Bikše ir aicināts uzstāties ar priekšlasījumiem par pasākuma tēmu „Mūri, kas jāuzceļ, un mūri, kas jānojauc.”

* Retabls - altāra dekoratīvā, paaugstinātā daļa, kurā bieži atrodas gleznas vai skulptūras

Foto – Māc. Andreass Teihs (Andreas Teich)

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv